شاپور محمدی ادامه داد:یکی دیگر از برنامه های ما اصلاح رویه ها در بازار سرمایه است.خوشبختانه سامانه زمان سنجی سازمان فعالیت خود را آغاز کرده است که ورود درخواست ها و فرآیندهای روی درخواست ها و زمانی که طول می کشد فرایند ها انجام شود را مشخص می کند...
بورس24 : نخستین نشست خبری شاپور محمدی ششمین رئیس سازمان بورس پس از انقلاب اسلامی دقایقی پیش در ساختمان ملاصدرا آغاز شد.
به گزارش خبرنگار بورس24 رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار از تمرکز این نهاد بر اداره بازار سرمایه بر اساس اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: مقاوم سازی بازار سرمایه، ارتقا سامانه تسویه و پایاپای و معاملاتی و استفاده از توان داخلی برای بومی سازی سامانه معاملاتی سه برنامه مهم و دارای اولویت نهاد ناظر بازار سرمایه است.
او گفت: البته در سامانه معاملاتی اگر دانش بین المللی وجود دارد، باید از این فرصت استفاده کرد.
اصلاح رویه ها
شاپور محمدی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه های ما اصلاح رویه ها در بازار سرمایه است. خوشبختانه سامانه زمان سنجی سازمان فعالیت خود را آغاز کرده است که ورود درخواست ها و فرآیندهای روی درخواست ها و زمانی که طول می کشد فرایند ها انجام شود را مشخص می کند.
وی افزود: گزارشات آن هم رصد می شود که محدود به سازمان بورس نخواهد بود. بورس ها. فرابورس.بورس کالا و انرژی هم به شکل مختلف این سامانه را خواهند داشت. شرکت سپرده گذاری مرکزی و فناوری هم باید این سامانه زمان سنجی را عملیاتی کنند.
زمانی برای راه اندازی اوراق جدید و...
رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار تصریحکرد: راه اندازی اوراق جدید و اختیار خرید و فروش یکی از کارهایی است که باید انجام شود و ما در زمان کوتاهی عملیاتی کنیم. پاییز برای اختیار خرید و فروش زود است، اما تا پایان سال انجام می شود.
وی افزود: در حال حاضر برخی موارد را به خود صندوق ها واگذار کردیم.ارکان صندوق در اختیار خود صندوق هستند که کمک می کند، صندوق ها برخی کارها را انجام دهند. یکی از موارد قابل برنامه ریزی که به کانون واگذار می شود، امتحانات سازمان است. فرهنگ سازی هم از جمله مواردی است که باید انجام شود. یکی از بحث هایی که باید دنبال کنیم، تعامل با نهاد های دیگر است. در تعامل با بانک مرکزی سیاست پولی باید تحقق یابد؛ مانند کاهش نرخ ها.
او گفت: سازمان بورس در این مدت با پیشنهادات صندوق ها موافقت کرده است و به عنوان مثال سقف سپرده گذاری صندوق ها 70درصد بود که به 60 درصد تغییر پیدا کرده، چون نرخ سود بانکی کاهش داشته است. بحث مهم دیگری که باید دنبال کنیم . تقویت فرایند اطلاع رسانی و افشا بوده که دو هفته آینده یکی از الزامات افشا اعلام می شود و آن اعلام آمار ماهانه تولید و فروش شرکت ها است که مانع انباشت اطلاعات و اطلاعات نهانی شود.
تشکر از زحمات فطانت...
او درباره بانک هم گفت: بحث IFRS هم باید انجام شود.20 شرکت از جمله بانک ها و شرکت های مشمول تلفیق را سازمان الزام می کند که با این استاندارد گزارش دهند.
رئیس سازمان بورس از زحمات محمد فطانت در دوره 20 ماهه سخت بازار سهام قدردانی کرد و گفت: بر اساس روند گذشته با آلمان تفاهم نامه داشته ایم و این تفاهم نامه بابت انتقال دانش مالی و همکاری فنی و جذب سرمایه گذار خارجی است. امیدواریم شرکت های ما در بورس آلمان و برعکس قرار بگیرند. تسریع در فرآیند های تاسیس صندوق ها در حال دنبال شدن هستند.
شاپور محمدی اظهارات خود را این گونه ادامه داده که امیدواریم حجم معاملات پتروشیمی ها را بیشتر کنیم.سهم کالاهای کشاورزی هم افزایش یابد. راه اندازی اوراق سلف و optionها هم در دستور کار استو ما از ماندن پتروشیمی ها در بورس کالا دفاع خواهیم کرد.
حذف مقررات دست و پا گیر
او گفت: مقررات ضایع و دست و پا گیر باید حذف شود. کارهای خوبی در کانون ها انجام شده و اپلیکشین هایی درحال عملیاتی شدن است، تا مقررات را در موبایل ها مشاهده کنند. از طرفی دیگر معاونت حقوقی دفتر سمتاتشکیل داده تا پرداخت سود قانون مند تر شود. مخصوصا سود هایی که بیش از دو سال پرداخت نشده است. وظیفه سازمان است که سود سهامداران خرد دنبال شود، چرا که این سهامداران نمی توانند حق خود را بگیرند.
بالاترین مقام نظارتی بازار سرمایه با بیان این که مدیران و سهامداران باید بدانند پتانسیل شرکت ها و توانایی شرکت ها و مدیران چیست، ادامه داد: در این راستا در مواقعی که حرکت قیمتی به گونه ای است که مدیران باید صحبت کنند.مقررات آن باید تدوین شود. البته شرکت های ما پتانسیل های خوبی دارند بازار سرمایه فرصت های خوبی دارد.
وی افزود: البته این مهم که سهامداران بدون تحلیل خرید و فروش کنند، جای دفاع ندارد ونبایستیتحت تاثیر شایعات خرید و فروش کرد.مضافا این که بازار سهام تحلیل بلند مدت نیاز دارد. فرصت پیش روی شرکت های ما خوب است. اما تحلیل باید بر اساس اطلاعات بنیادی باشد. ما باید موانعی که جلو راه سود آوری شرکت ها هست را رفع نماییم. اینجا است که رسانه ها نقش مهمی دارند.
اصلاح زیرساخت هایبازار
وی تصریح کرد: رسانه ها باید دارای نقش پیش رو و جلو دار باشند و خبرهایی منعکس شود که صحت و ماندگاری بیشتری دارد. واکنش کوتاه مدت به برخی اخبار وجود دارد امافرهنگ سازیپایدار تر از آموزش های کلاسیک است.
وی افزود: اصلاح ریز ساخت های( بازار مانند حجم مبنا و دامنه نوسان ) در حال پیگیری است. ممکن است، برخی از این ها تغییر کند ولی ممکن است زمان بر باشد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از پیگیری ماجرای نرخ خوراک و فرآورده پالایشگاه ها خبر داد و افزود: طبق مکاتبات انجام شده ابهامات پالایشگاه ها با وزارت نفت در حال پیگیری است، تا طبق مصوبه هیات وزیران ماهانه نرخ ها اعلام شود. همچنین در صورتی که تک نرخی شدن نرخ ارز انجام شود ( پیش فرض بورس ارز) بورس ارز با سرعت بیشتری عملیاتی می شود.
بازگشایی نماد بانک ها
او درباره زمان بازگشایی نماد بانک ها هم گفت: امیدواریم نماد بانک ها به سرعت با رفع اختلاف بانک مرکزی و سازمان حسابرسی باز گشایی شود.
شاپور محمدی درباره شائبه معاملات بلوکی هم گفت: این معاملات نباید خارج از ضوابط انجام شود. در مورد تلگرام هم معتقدم رسانه های اجتماعی مفید هستند ، البته نحوه استفاده از آن می تواند جای بحث باشد.
به گفته محمدی اگر شایعه ای می آید، وظیفه رسانه ها است که صحت آن را منعکس کند. اگر عموم رسانه ها به مطلبی اعتقاد دارند باید آن را صحیح بدانیم و سرمایه گذاری با شایعات نباید انجام شود. آنچه که مهم است،DPsو EPs شرکت ها است.
وی درباره تغیررات مدیریتی هم گفت: تمام دوستانی که به بازار سرمایه خدمت می کنند، قدمشان روی چشمان ما است. تا زمانی که کار سازماندی شده پیش می رود تغییر مدیریتی نداریم. اشخاص هدف نیستند و ما از همه اشخاص استفاده می کنیم. هر کسی که کارایی بیشتری داشته باشد، برای هر سازمان مطلوب تر است.
بورسی شدن سهام عدالت...
این مقام نظارتی درباره بورسی شدن سهام عدالت هم گفت: ورود سهام عدالت در حال پیگیری است و تمهیدات مربوط به معاملات سهام و سپرده گذاری سهام را سازمان برعهده دارد که با سرعت عملیاتی شود.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: معافیت مالیاتی تجدید ارزیابی دارایی های شرکت ها تا پایان سال 95 در حال پیگیری از طرف سازمان است. افزون بر این ،در مورد صندوق های با درآمد ثابت سقف را باز کرده ایم که تا سقف15 درصد سهام خریداری کرده و 5 درصد هم یونیت های تخصصی و خاص بخرند.
وی درباره احیای کانون سهامداران حقیقی گفت: در مورد تشکیل کانون سهامداران حقیقی باید بتوان افرادی را به عنوان نماینده ۹ میلیون سهامدار حقیقی مشخص کرد که کار بسیار مشکلی می باشد و پس از آن این کانون تشکیل شود.
ماندن یا نماندن پتروشیمی ها در بورس کالا...
شاپور محمدی در پاسخ به این سوال که فشار فروش تسویه اعتباری سهامداران را چگونه می توان کاهش داد؟ گفت: در این زمینه باید اقدامی صورت گیرد تا اعتبارات به صورت مستقیم به جای شرکت های کارگزاری به خود مشتریان اعطا شود که لازم نباشد در مقطعی خاص، این تسویه ها انجام و فشار فروش به بازار وارد شود.
رییس سازمان بورس درباره جزئیات جلسه هفته گذشته شورای رقابت با متولیان سازمان بورس و وزیر صنعت بر سر ماندن یا نماندن پتروشیمی ها در بورس کالا و این که چرا این شورا مصوبه خود را اعلام نمی کند، گفت: در جلسه اخیر شورای رقابت بر حسب وظیفه خود از بورس کالا دفاع کردم و هنوز معتقدم مکانیزم بورس شفاف تر از همه مکانیزم های دیگر است.
نقش رسانه ها در شفافیت بازار
وی در پاسخ به این سوال که وقتی امروزه اطلاع رسانی از طریق کدال به یک چالش تبدیل شده، رسانه ها چگونه می توانند به شفافیت اطلاع رسانی در بازار سرمایه کمک کنند در شرایطی که ناشر از سایه سازمان بورس پشت سر رسانه ها می ترسد، پاسخ داد: در زمینه اطلاع رسانی به طور حتم رسانه ها می توانند با به کار گیری ابزارهایی که در اختیار دارند اقدام به اطلاع رسانی و شفافیت در بازار کمک بسزایی کنند.
رییس سازمان بورس ادامه داد: برای اینکه بتوان دغدغه رسانه، ناشر و نهاد ناظر را برطرف کرد می بایست، با تکیه بر تفکر و تدوین برنامه عملیاتی با همکاری رسانه ها، فرهنگ صحیح سهامداری را اشاعه داد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.