مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری گفت: ۳۰ درصد مساحت شهرهای کشور نیازمند طرح بازآفرینی است و ۱۹ میلیون نفر از جمعیت کشور در بافتهای فرسوده و یا حاشیهشهرها زندگی میکنند.
به گزارش ایسنا، محمدسعید ایزدی پنجشنبه ۱۱ شهریورماه در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهر ملایر، افزود: این محدودهها شرایط لازم را از نظر ایمنی، امنیت، سلامت اجتماعی، بهداشت و ... ندارند.
وی با اشاره به قرار گرفتن ۳۸ درصد جمعیت شهر ملایر و ۲۵ درصد کل مساحت این شهر در بافتهای پرخطر، ادامه داد: این آمار از متوسط کشوری بالاتر و هشداردهنده است.
معاون وزیر راه با بیان اینکه این آمار نشان میدهد در برنامهریزیهای قبلی شهرنشینی تنها به دنبال کمیت و تولید مسکن بودهایم نه کیفیت، اظهار کرد: یکی از اولویتهای دولت یازدهم محرومیتزدایی از چهره شهرها و حل آسیبهای اجتماعی است.
ایزدی با اشاره به اینکه در همین راستا ۲۰ نوع آسیب اجتماعی شناسایی شده است، گفت: بر طبق تأکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور، حاشیهنشینی در شهرها در اولویت این آسیبها قرار دارد.
وی با بیان اینکه اکنون در مقیاس ملی یک عزم راسخ در جهت بازآفرینی و توانمندسازی بافتهای فرسوده و حاشیهنشینی رخ داده است، ادامه داد: متأسفانه اگر کوچکترین سانحهای نظیر زلزله در این محلات رخ دهد، فاجعه عظیم و چالش بزرگ زیستمحیطی حادث خواهد شد.
معاون وزیر راه با تأکید بر اینکه حل این مشکلات یک مسأله چند وجهی بوده و شامل اجماع مسائل زیستمحیطی، اجتماعی، فرهنگی، پروژههای عمرانی است، گفت: توجه به آموزش مهارتهای پایه برای اشتغالزایی در حاشیهشهرها باید در اولویت دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
ایزدی با اشاره به اینکه در ارتقاء کیفیت زندگی صرفا از طریق احداث پروژههای عمرانی حاصل نمیشود، افزود: در این زمینه باید به مسائل بهداشتی، فرهنگی و اخلاقی نیز توجه داشت.
وی تصریح کرد: امروزه مسأله مدیریت هماهنگ شهری مهمترین نیاز شهرهاست و طبق قانون ۲۲ دستگاه باید در این زمینه باهم هماهنگ و همراه عمل کنند.
ایزدی عنوان کرد: طبق مطالعات تخصصی انجام شده ستاد بازآفرین استانی، فعلا در ملایر دو منطقه سرجوی و شمسآباد در اولویت بازآفرینی هستند بنابراین باید با سایر ادارات و نهادهای مرتبط به کمک شهرداری آمده و در این زمنیه به تکالیف خود عمل کنند.
معاون وزیر راه یادآورشد: دولت، شهرداری و بخش خصوص همگی باید برای مردم و با مردم عمل کنند و این مهم تنها راه تحقق مدیریت واحد شهری است.
وی خاطرنشان کرد: دولت باید از مقام کسب و کار خارج شده و به مقام تسهیل و حمایتگری روی بیاورد و تسهیلات لازم را برای مشارکت بخش خصوصی در عمرانی و بازسازی بافتهای فرسوده فراهم سازد.
ایزدی با اشاره به اینکه ۶۳ درصد اراضی شهر ملایر موقوفه است، تأکید کرد: اوقاف میتواند بر اساس قانون و طبق نیات واقفین، رقبهها را در زمینه منافع مردم تبدیل به احسن کند.
وی با بیان اینکه مبنای توزیع اعتبار توسط ما براساس تشخیص ستاد بازآفرین استانهاست، اظهار کرد: باید نگاهی عمیق و واقعی به نیازها و مشکلات و کمبودهای بافتهای فرسوده و حاشیهشهرها داشته باشیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.