وزیر نفت با اشاره با اعلام حضور خود در نشست اعضای اوپک در حاشیه مجمع جهانی انرژی در الجزایر، گفت: ایران از هر طرحی برای مدیریت و ثبات بازارهای جهانی نفت خام حمایت می کند.
به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به عسلویه، بیژن زنگنه صبح امروز (جمعه، پنجم شهریور ماه) در یک نشست خبری در سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: ایران در برهم ریختن ثبات بازار نفت نقشی نداشته است، از این رو پس از تحریم ها ما اکنون به دنبال احیای سهم خود در بازارهای جهانی نفت خام هستیم.
وی درباره حضور در نشست مجمع بیم المللی انرژی با تایید این که در این اجلاس که هفتم و هشتم مهرماه برگزار می شود شرکت خواهد کرد، افزود: زمانی که بی ثباتی در بازار ایجاد شد، تولید نفت ایران به زحمت به ٢ میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه می رسید و صادرات نفت کمتر از یک میلیون بشکه در روز بود.
وی تصریح کرد: انتظار ما این است کسانی که ثبات بازار را برهم زدند، بالاترین و اصلی ترین مسئولیت را در برگرداندن ثبات به بازار برعهده بگیرند.
زنگنه افزود: ایران برای بهبود قیمت و شرایط بازار نفت خام به همکاری با اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ادامه می دهد، اما انتظار داریم که حق ما برای احیای سهم از دست رفته خود در بازار نفت
در نظر گرفته شود.
وزیر نفت تاکید کرد: احیای سهم از دست رفته ایران در بازار نفت، اراده و خواست ملی مردم ایران است.
اولویتهای ایران در مدل جدید قراردادهای نفت
زنگنه درباره وضع نهایی الگوی جدید قراردادهای نفتی گفت: کمیسیون تطبیق مصوبات مجلس خواهان انجام اصلاحاتی شده است که این اصلاحات صورت می گیرد و پس از تصویب در هئیت دولت دوباره به مجلس ارسال می شود.
وی با بیان این که الگوی جدید قراردادی نفت، شرایط عمومی قراردادهاست که نوعی قرارداد بیع متقابل جدید به شمار می آید، گفت: در جلسه یکشنبه هفته گذشته (٣١ مردادماه) نمایندگان سوال کننده از توضیحات ارائه شده قانع شدند و موافقان هم قاطعانه موافقت خود را اعلام کردند و حمایت مطلوبی از این الگوی جدید قراردادی بعمل آمد.
وزیر نفت یادآور شد: الگوی جدید قراردادهای نفتی که شرایط عمومی است، تنها باید به تصویب هیئت دولت برسد و پس از نهایی شدن چارچوب، مدتی زمان صرف تهیه پیش نویس می شود و پس از امضای قراردادها یک نسخه به صورت طبقه بندی شده به مجلس ارسال می شود.
به گفته زنگنه، توسعه میدان های مشترک و افزایش ضریب بازیافت نفت از میدان های قدیمی، اولویت های ما در امضای قراردادهای جدید نفتی خواهد بود.
تحول در پارس جنوبی
وزیر نفت درباره طرح های گازی و پتروشیمی پارس جنوبی با بیان این که تحولی که پیش بینی کرده بودیم اکنون در حال رخ دادن است، ادامه داد: در فازهای پارس جنوبی بخش های خشکی جلوتر از دریاست و شاید تا چهار سال پیش تصور نمی شد این تعداد از فازها به بهره برداری برسند، اما شاهد هستیم که فازهای ١٧ و ١٨، ٢٠ و ٢١ و ١٩ برای بهره برداری آماده می شوند.
وی گفت: نصب تجهیزات در بخش خشکی فازهای ١٣، ٢٢،٢٣ و ٢٤ نیز در حال انجام است و به بهره برداری نزدیک می شوند.
زنگنه درباره جلسه های دیروز (پنجشنبه، چهارم شهریورماه) در شورای اداری و استانداری بوشهر با حضور مسئولان استانی و برخی نمایندگان مجلس گفت: مسئولان از تعامل میان صنعت نفت و مردم منطقه گفتند و از فعالیت های انجام شده در زمینه مسئولیت اجتماعی در منطقه راضی بودند.
وزیر نفت با اشاره با ورود سریع به فاز بهره برداری از فازهای پارس جنوبی گفت: آینده خوبی برای آینده منطقه متصور هستیم و باید برای حفظ تولید گاز در این منطقه تلاش کنیم.
لایه نفتی پارس جنوبی امسال به تولید می رسد
وی درباره لایه نفتی پارس جنوبی گفت: امسال باید نخستین مرحله برداشت نفت از لایه نفتی پارس جنوبی را شاهد باشیم، هر چند که این طرح سالها با تاخیر روبرو بوده است.
زنگنه با بیان این که پارس جنوبی افزون بر تولید گاز و میعانات گازی، خوراک بسیاری از صنایع پایین دستی از جمله پتروشیمی ها را تامین می کند، گفت: ما باید نسبت به طرح های پتروشیمی در این منطقه و دیگر
میدان های مشترک نفتی و بویژه در افزایش ضریب بازیافت نفت نگاه توسعه ای داشته باشیم.
وی با بیان این که همان طور که در اقتصاد مقاومتی تعریف کرده ایم، واحدهای پتروشیمی بسیاری امسال و سال آینده وارد مدار تولید می شوند، روند پیشرفت هشت مجتمع ٦٩ هزار بشکه ای طرح فراگیر پالایشی سیراف را
مطلوب ارزیابی کرد و گفت: پیشرفت این طرح هم اکنون از مرز ١٠ درصد فراتر رفته، آماده سازی اراضی انجام و خرید لایسنس و طراحی های پایه انجام شده است.
زنگنه افزود: اراضی به طور متمرکز تحویل شرکت ها شده است، شرکت ها به دنبال مناقصه رفتند و برخی شرکت ها تامین مالی را از طریق فایننانس انجام داده اند.
نفت، محرک و پیشران توسعه اقتصادی کشور
زنگنه گفت: صنعت نفت می تواند محرک و پیشران توسعه اقتصادی در کشور باشد و تقاضا برای صنایع ایجاد کند به طوری که آنها در پروژه های نفتی فعال شوند.
وزیر نفت با تاکید بر این که صنعت نفت باید در تامین نیازهای کشور و مردم نقش آفرینی کند، ادامه داد: نفت بالاترین حجم درآمد ملی را به نفت واریز می کند بطوریکه پارسال وزارت نفت بابت یارانه ها، مالیات بر ارزش افزوده و عوارض فروش فرآورده های نفت و گاز، ٤٠ هزار میلیارد تومان به خزانه کشور واریز کرد.
زنگنه گفت: این رقم واریزی به غیر از سود سهام و مالیات های دریافتی از شرکت ها و پولی که بابت فروش نفت خام و میعانات گازی به خزانه وارد می شود، بوده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.