قیمت نفت پس از ٨ روز رشدهای پیدرپی از ابتدای هفته جاری در بازار جهانی روند پرنوسانی را در پیش گرفته است.
به گزارش دنیای اقتصاد؛ در حالیکه طی این رشدها در پایان هفته گذشته، قیمت هر بشکه نفت برنت به بیش از 50 دلار رسید، اما از روز دوشنبه (آغاز کار هفته بازار جهانی) نرخ طلای سیاه در مسیر نزولی قرار گرفت. به این ترتیب قیمت نفت در نخستین روز از معاملات هفتگی بار دیگر سطح 50 دلار را ترک کرد تا همچنان شاهد مقاومت این سطح قیمتی در برابر قیمت طلای سیاه باشیم.
روز سهشنبه نیز تا میانه معاملات قیمت افت اندکی را تجربه کرده بود، با این حال از ساعات پایانی سهشنبه بار دیگر نفت رشد پرشتابی را تجربه کرد. دیروز ساعت 16 قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا در سطح 35/ 47 دلار قرار داشت که در مقایسه با زمان مشابه سهشنبه، رشد بیش از یک دلاری را نشان میدهد، با این حال در پی رشد قیمتی نفت در ساعت پایانی سهشنبه (قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا در پایان این روز معاملاتی 1/ 48 دلار به ازای هر بشکه بسته شد) ثبت تغییرات منفی قیمتی را برای نفت شاهد بودیم.
قیمت نفت از ابتدای هفته جاری بازار جهانی (دوشنبه) با توجه به چشمانداز افزایش تولیدات از سوی کشور عراق و همچنین نیجریه در مسیر نزولی قرار گرفت. در حالیکه این مسیر نزولی تا روز سهشنبه ادامه یافت، اما انتشار خبری از خبرگزاری رویترز مبنی بر احتمال مشارکت ایران در فریز نفتی در نشست آتی تولیدکنندگان ماه سپتامبر الجزایر محرکی برای رشد پرشتاب قیمت نفت بود. با وجود اینکه مسوولان نفتی کشورمان در ماههای اخیر بارها به افزایش سطح تولیدات ایران تا کسب سهم بازار به پیش از تحریمها تاکید کردهاند، اما احتمال رسیدن به یک توافق میان صادرکنندگان بزرگ به رشد قیمت نفت کمک کرد. تاکید مکرر وزیر نفت ایران بر عدم توقف سطح تولیدات و اصرار نابجای عربستان مبنی بر الزام مشارکت ایران در این طرح، مهمترین عامل تردید درخصوص حصول توافق نفتی بود.
در معاملات دیروز انتشار آمار ذخایرنفت تجاری آمریکا از سوی موسسات مختلف عاملی برای ادامه نوسانات قیمتی نفت بود. در حالیکه کارشناسان در نظرسنجی رویترز به کاهش 500 هزار بشکهای ذخایر نفتی آمریکا اشاره کرده بودند، اما آمار API از افزایش 4/ 4 میلیون بشکهای ذخایر نفت این کشور بازار را متعجب کرد، در نتیجه نفت برنت که در پی شایعات حضور ایران در توافق نفتی تا سطح 50 دلار رشد کرده بود، با فشار این عامل تا 5/ 49 دلار تنزل یافت. علاوه بر این در هفتههای اخیر اخبار حاکی از افزایش صادرات فرآوردههای نفتی از چین در پی افزایش فعالیت پالایشگاههای کوچک در این کشور بود. در شرایط کنونی اخبار تازهای مبنی بر تشدید نظارت از سوی دولت و توقف کار این شرکتها، با توجه به فرارهای مالیاتی که این پالایشگاههای کوچک داشتهاند، احتمال کاهش تقاضا را از سوی چین بیشتر کرده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.