رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران با بیان این که پس از ۳۷ سال تجربه به یک مدل اقتصادی مناسب رسیده ایم که اقتصاد مقاومتی نام دارد گفت: اقتصاد فرآیندی از همه بازیگرهایی است که بازی می کنند ولی هنوز قسمت اجرایی آن آمادگی لازم را ندارد.
به گزارش بورس24 ، یحیی آل اسحاق در مصاحبه با رادیو گفتوگو اظهار داشت: واقعیت این است که اقتصاد ما تحت تاثیر روند تاریخی در دوره های مختلف و تئوری های گوناگون بوده است. اقتصاد ما تقریبا ملغمه ای از تئوری های مختلف اقتصادی و مدیریت های گوناگون است. نتیجه این اختلاف این است که از امکانات مان بهینه استفاده نکردیم. خوشخبتانه بعد از 37 سال تجربه، امروز می توانیم بگوییم به یک ثباتی رسیده ایم.
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر اینکه مدل اقتصادی مان باید یک مدل بومی باشد، عنوان داشت: در واقع اقتصاد باید متناسب با اهداف و آرمان ها و فرهنگ یک جامعه باشد.
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه 37 سال تجربه هزینه زیادی برای اقتصادمان بوده است، ابراز داشت: امروز یک استراتژی و الگویی به نام اقتصاد مقاومتی داریم. اصل داشتن استراتژی 20 درصد است و 80 درصد مربوط به چگونگی پیاده کردن استراتژی است. الان مشکل ما این نیست که استراتژی و مدل نداریم، بلکه مشکل این است که اقتصاد مقاومتی را چگونه پیاده کنیم.
وی افزود: برای پیاده کردن اقتصاد مقاومتی باید سه قوه، فعالین اقتصادی و وجدان عمومی جامعه حضور داشته باشند، زیرا اقتصاد فرآیندی از همه بازیگرهایی است که بازی می کنند ولی هنوز قسمت اجرایی آن آمادگی لازم را ندارد.
آل اسحاق با بیان این موضوع که ما در ایران مدل خاص خودمان را نیاز داریم، گفت: برای این مدل اصول حاکم موجود است و آن 24 بندی است که مقام معظم رهبری تحت عنوان اقتصاد مقاومتی ابلاغ کرده اند.
وی با اشاره به بندهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی گفت: بر اساس بندهای اقتصاد مقاومتی، اقتصادمان باید درون زای برون نگر باشد. اقتصادمان باید صادرات محور و همچنین واقعیت نگر و آرمان گرا باشد.
این فعال اقتصادی با اشاره به برنامه ششم توسعه اظهار داشت: در این برنامه 171 مورد به عنوان اصول حاکم بر برنامه ابلاغ شده است که چارچوب سیاست های اجرایی را مشخص کرده اند که بخشی از آنها مربوط به اقتصاد است. در حقیقت فریم کار مشخص است. مسئله آن افرادی هستند که قرار است سیاست ها را اجرایی کنند. آنها باید در چارچوب این مدل کلی، اقتصاد خاص ایرانی و اسلامی را به اجرا در بیاورند.
آل اسحاق گفت: هیچ کدام از مسئولین و فعالین حوزه اقتصاد نتوانسته اند مانند بقیه حوزه موفق باشند و باید اذعان کنیم به مجموعه کشور بدهکاریم. ما از مجموعه توانایی کشور در حوزه های گوناگون هیچ گاه نتوانسته ایم استفاده کنیم و در مدیریت اقتصادی نیز تناقض های گوناگونی داشته ایم.
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران به ذکر دلایل گوناگون تناقضات مسئولین در حوزه اقتصاد پرداخت و بیان داشت: همیشه جریانات سیاسی بر جریانات اقتصادی غالب بوده است، یعنی حتی تئوری ها و مدیریت اقتصادی را با اولویت های سیاسی انجام داده ایم و نتیجه اش این چیزی است که مشاهده می کنیم.
منبع: تسنیم
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.