تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران امروز دوشنبه معامله ۴ هزار تن شکر سفید را تجربه کرد.
به گزارش بورس24 ، ٩٠٠ هزار تن شکر سفید کارخانه قند جوین، یک هزار تن شکر سفید کارخانه کشت و صنعت کارون، 300 تن شکرسفید کارخانه قند میآندوب، یک هزار تن شکر سفید کارخانه قند شاهرود، 500 تن شکر سفید کارخانه قند قزوین و 300 تن شکر سفید کارخانه قند اسلام آباد غرب در تالار محصولات کشاورزی داد و ستد شد. 6 هزار و 695 تن جو دامی در قالب طرح قیمت تضمینی، 300 تن ذرت دانه ای ، 200 تن کنجاله سویا پلیت و 10 تن مرغ منجمد رنج یک نیز در این تالار معامله شد.
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز در این روز شاهد معامله 16 هزار 973 تن مواد پلیمری بود.
500 تن عایق رطوبتی شرکت صنعت بام شرق ممتاز در تالار صادراتی بورس کالای ایران معامله شد. علاوه بر این 26 هزار و 680 تن ورق سرد B، ورق قلع اندود، ورق گرم B، ورق گالوانیزه و ورق گرمC شرکت فولاد مبارکه اصفهان، 84 تن سبد مخلوط، 963 تن سبدمیلگرد و 24 تن میلگرد شرکت ذوب آهن اصفهان در تالار محصولات صنعتی و معدنی داد و ستد شد.
همچنین 5 هزار و 90 تن ورق فولادی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سیستم معاملات مچینگ ثبت شد.
آمادگی بورس کالا برای تامین مالی خودروسازان
مدیرعامل بورس کالای ایران هم درباره عرضه خودرو و تامین مالی خودروسازان از طریق انتشار اوراق سلف موازی گفت: خودروسازها با قیمت مصوبی محصولات خود را می فروشند اما در صورت عرضه خودرو در بورس کالا با قیمتی رقابتی، نوعی حرکت به سمت اقتصاد آزاد انجام می شود.
حامد سلطانی نژاد گفت: تامین مالی و عرضه خودروهایی همچون پراید در بورس کالا به ملاحظاتی همچون بحث قیمت نیاز دارد که اگر آنها مرتفع شود، بورس کالا آماده تحقق این کار است.
حامد سلطانینژاد، درباره تامین مالی پراید از طریق اوراق سلف موازی اظهار کرد: ما آمادگی کردیم که این تامین مالی صورت پذیرد، اما اوراق سلف امکان دارد در بازار هر قیمتی داشته باشد و با توجه به اوصاف بازار و نرخ بهره رایج در آن، می تواند پایین تر یا بالا تر از قیمت فعلی باشد. اگر قرار باشد خودرو با قیمت مصوب و بدون رقابت فروخته شود که دیگر نیازی به ساز و کار بورس نیست.
سلطانی نژاد گفت: اگر خودروسازها به این نتیجه برسند که خودرو قابلیت عرضه در بورس دارد ، ما آمادگی داریم تا ساز و کار مبتنی بر عرضه و تقاضا را برایشان پیاده کنیم.
مهمترین نقش بورس کالا ؛ قانونمندی بازار ، شفافیت معاملات و حذف واسطه ها
مهم ترین اهداف تاسیس بورس کالا شامل ایجاد بازاری قانونمند، شفاف سازی معاملات و قیمتها، حذف واسطه گری های غیرضروری و مبادله آزاد کالا بین عرضه کنندگان و تقاضا کنندگان است.
ایمان مقدسیان کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه با رادیو اقتصاد با بیان اینکه بورس تهران کالامحور است، افزود: بورس کالا بازاری متشکل و سازمان یافته است که دراین بازار به طور منظم کالا یا کالاهای معینی با روشهایی مشخص مورد معامله قرار میگیرند.
مقدسیان با اشاره به اینکه در حال حاضرگروه پالایشگاهی و فلزات پیشرو در بازار سرمایه کشور هستند، گفت: این گروهها همبستگی بیشتری با قیمتهای جهانی دارند و در دو ماهه اخیردر بازار سرمایه ایران بیشتر مورد توجه بودند.
وی همچنین دلیل این تحرک را افزایش قیمتهای جهانی برخی از فلزات مثل روی، گران شدن مواد معدنی و در نهایت تقویت قیمت نفت دانست و اظهار داشت: کالاهای تولیدی این شرکتها همبستگی شدیدی با اقتصاد بین الملل داشته و از طرفی قیمت فلزات نیز در عرصه بین المللی تعیین میشود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: قیمت نفت هم برای اقتصاد کشور و برخی شرکتهای بورسی از اهمیت استراتژیکی برخوردار است به یقین تغییر قیمت نفت میتواند روی تقاضای خرید برخی از شرکتها که در بورس تهران حضور دارند اثرگذار باشد.
منبع: صدا و سیما
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.