در طی سالهای ۹۴ و ۹۵، سه ابلاغیه از سوی وزیر نفت به منظور توجه به مسائل ایمنی، بهداشت و محیط زیست در واحدهای پتروشیمی صادر شده و به تمامی واحدها ابلاغ شده است اما وقوع ۱۱ حادثه در ۱۴۰ روز ابتدایی سال ۹۵ نشان از کم اثر بودن این ابلاغیه ها دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، صنعت پتروشیمی از جمله صنایعی است که در صورت عدم رعایت مباحث ایمنی در حین کار، پتانسیل های بالقوه ای برای بروز حادثه در دل خود دارد چرا که چرخه تولید این صنعت در کنار سختی کار نیروی انسانی، ارتباط مستمری با مواد مختلف آتش زا و سمی دارد که سهل انگاری در هر بخش فرآیند تولید، امکان بروز حادثه ای جبران ناپذیر یا پُر زیان را افزایش می دهد.
در صنعت پتروشیمی ایران که در سالهای گذشته گذراندن صدها ساعت بدون حادثه را افتخار این صنعت می دانستند، در سال 95 متوسط فاصله زمانی بروز 2 حادثه به 13 روز رسیده است. یعنی در 140 روز ابتدایی سال جاری به طور متوسط در هر دو هفته یک حادثه در این صنعت رخ داده است.
وزیر نفت به عنوان بالاترین مقام اجرایی صنعت نفت کشور آخرین ابلاغیه خود در خصوص لزوم رعایت مباحث HSE را در تاریخ دهم مردادماه به تمامی واحدها ابلاغ کرده است.
«بیژن زنگنه» وزیر نفت در خصوص صدور این ابلاغیه به خبرنگار تسنیم گفت: "یکی از چیزهایی که من ابلاغ کردم و برخی هم آنرا خیلی بزرگنمایی کردند، این بود که مدیران باید در محل کارشان حضور داشته باشند. با ابلاغ بخشنامه ای از شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت و تابعه صنعت نفت خواستم که ضمن تخصیص منابع لازم به بخش های ایمنی و محیط زیست، نسبت به تدوین و بازنگری اسناد و مدارک فنی و قراردادی و رویه های اجرایی مرتبط با مباحث HSE اقدام کنند."
این عضو کابینه دولت پیش از این نیز ابلاغیه هایی برای لزوم توجه به مسائل HSE در صنعت پتروشیمی صادر کرده بود که یکی به تاریخ 19 تیرماه سال جاری و دیگری به تاریخ دوم اردیبهشت 94 باز می گردد.
عصر امروز وزیر نفت به مجلس می رود تا با حضور در جلسه کمیسیون انرژی مجلس دهم در خصوص چرایی "کم اثر" بودن این ابلاغیه ها با اعضای کمیسیون انرژی هم فکری کند. همچنین زنگنه گزارشی از عملکرد وزارت نفت در حوادث اخیر صنعت پتروشیمی کشور را برای ارائه در جلسه عصر امروز کمیسیون انرژی، همراه خود به بهارستان می برد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.