Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

هم اکنون مراسم تودیع محمد فطانت فرد رییس سابق سازمان بورس و معارفه شاپور محمدی رییس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار در ساختمان باب همایون در حال برگزاری است...

تودیع فطانت ؛ معارفه محمدی

تا دقایقی دیگر مراسم معارفه شاپور محمدی رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار و تکریم محمد فطانت فرد آغاز خو اهد شد.

به گزارش خبرنگار بورس24 ، هم اکنون مراسم تودیع محمد فطانت فرد رییس سابق سازمان بورس و معارفه شاپور محمدی رییس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار در ساختمان باب همایون در حال برگزاری است.

در بین حاضرین، علی طیب نیا، اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی، حسین عبده تبریزی، محمد رضا پور ابراهیمی و سایر مدیران ارشد اقتصادی به چشم می خورند. حسین عبده تبریزی ، نخستین سخنران این مراسم است.

تاثیر مثبت تجربیات شاپور محمدی

عبده تبریزی عضو شورای عالی بورس در این مراسم گفت: مشکل تامین مالی از قبل از فعالیت دکتر فطانت وجود داشته و بحث نگرانی از افت شاخص و تغییرات آن همیشه وجود داشته است. دکتر فطانت در طی این دوره کوتاه نقش قابل ملاحظه ای داشت، به ویژه در حوزه تامین مالی که مورد تاکید دولت محترم هم بوده است و البته در ادامه کار هم در حاشیه بازار سرمایه حضور خواهند داشت.

وی گفت: شاپور محمدی با توجه به تجربیات در بورس انرژی، وزارت اقتصاد و کانون نهاد های سرمایه گذاری می تواند مدیر فعالی برای بازار سرمایه باشد.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: در شرایطی که نرخ بیکاری بالا و نرخ مشارکت اقتصادی پایین است، همه از بورس توقع تامین مالی دارند. وی همچنین گفت: در شرایطی که نرخ بیکاری بالا و نرخ مشارکت اقتصادی پایین است همه از بورس توقع تامین مالی دارند.

بین المللی شدن بازار سرمایه

محمد فطانت هم در مراسم تودیع خود گفت: در ابتدا هم از وزیر افتصاد تشکر می کنم. به دلیل انتخاب شایسته دکتر محمدی در ریاست سازمان بورس. در 20 ماه گذشته 25 اقدام بنیادی در بازار سهام انجام داده ام، تا جایی که 5 نوع صکوک شامل اوراق استصناع، اوراق اجاره دولت،اوراق رهنی، اوراق خزانه و مرابحه منتشر شده است.

او گفت: در خصوص تحقق این مهم کمیته فقهی سازمان تلاش زیادی کرده اند و آقای مصباحی مقدم و سایر اعضای کمیته که من از آنها بسیار سپاسگذارم

رئیس سابق سازمان بورس گفت: در سال 94،14 هزار و 700 میلیارد تومان تامین مالی داشتیم. همچنین بین المللی شدن بازار سرمایه از کارهای مهم سازمان در دوره گذشته بوده است.

فطانت خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این بود، که نرخ سود و بازده در بازار مشخص شود. منحنی بازده در بازار برای اولین بار تعریف شد. همچنین تهیه و تدوین نقشه راه بازار سرمایه برگرفته از اولویت های هفت گانه وزارت اقتصاد از کارهای ارزشمندی بود که در راستای اقتصاد مقاومتی انجام گرفته است.

به گفته او اقدام بعدی در بخش دانش بنیان تامین مالی بود. صندوق های جسورانه که هشتمین نهاد مالی بود و پنج صندوق مجوز فعالیت گرفتند.

اقدامی برای حذف رانت

فطانت تصرح کرد: در دوران ما موسسات رتبه بندی فعالیت شان از لحاظ دستور العمل و پایه فعالیت قطعی شد و اولین شرکت رتبه بندی با مشارکت یک شرکت قبرسی ایجاد شد و در اولین اقدام ریسک کشور را اعلام کرد. همچنین برای اولین بار ذرت خوزستان با مکانیزم قیمت تضمینی مورد معامله قرار گرفت و معتقدیم امسال با سیاست دولت این قابلیت تامین باز هم وجود دارد که در پی آن حجم زیادی از انبارها استاندارد شد.

رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: اقدام دیگر این بود که قیمت روز سکه طلا در بورس کالا مشخص شد، چرا که گواهی سپرده سکه طلا در بورس کالا معامله و قیمت گذاری می شود. همچنین اقدام دیگر سازمان ارسال مستقیم اطلاعات شرکت ها در سامانه کدال برای حذف رانت بوده است.

به گفته وی،تامین مالی گستره بخش نفت، 5 هزار میلیارد تومان بود که برای تامین مالی پارس جنوبی و .. صورت گرفت. وی افزود: این مهمافق خوبی را برای به بهره برداری رسیدن پروژه ها ترسیم خواهد کرد.همچنین مشکل مالیاتی نهاد های مالی با تعامل وزیر اقتصاد و همت دکتر تقوی نژاد تا حدودی رفع شد. سهام خزانه که ظرفیت جدیدی برایش ایجاد شده بود، به عنوان پانزدهمین اقدام صورت گرفت. بسیاری از سرمایه گذاران خارجی مطالبه می کنند که اوراق صکوک را منتشر نمایند.

وی تصریح کرد: توسعه صندوق های سرمایه گذاری هجدهمین اقدامی بود که صورت گرفتو ما حجم زیادی جذب کردیم. در کمتر از یک سال یک میلیون نفر وارد شدند و مدیریت دارایی را به صندوق ها واگذار کردند. برای بخش کشاورزی گواهی سپرده کالایی و صندوق های کالایی یکی دیگر از اقداماتی بود که صورت گرفت.

حل مشکل نرخ خوراک پتروشیمی ها، بهره مالکانه معادن و...

فطانت در ادامه اظهاراتش از حل مشکل نرخ گذاری خوراک پتروشیمی ها، بهره مالکانه معادن و تعدیل برخی محدودیت ها مثل دامنه نوسان به عنوان اقداماتش در 20 ماهه گذشته ذکر کرد و خاطرنشان ساخت: همایش بین المللیبا بورس کره جنوبی و ... در حاشیه نمایشگاه بورس، بانک و بیمهانجام شدوبیش از 17 بورس جهان در این همایش حضور داشتند.

وی گفت: در دوره گذشته اقداماتی انجام شد که شرکت های متوسط و کوچک با ضوابط تعریف شده در تابلو فرابورس حضور داشته باشند. 21 شرکت جدید پذیرش شده است که رکورد بالاترین پذیرش بوده است. رکورد قبل مربوط به سال 90 بوده است.

فطانت ادامه داد: افزون بر این، ضریب نفوذ بازار سرمایه 7 میلیون و 300 هزار نفر بوده که به 8 میلیون و 800 هزار نفر رسیده است که در کل به لحاظ کد سهامداری به عدد 10 میلیون رسیده است. پیش از این 945 ایستگاه داشتیم و حالا1505 ایستگاه معاملاتی داریم.

وی تصریح کرد: در ابتدای دولت ارزش بازار 244 هزار میلیارد تومان و با احتساب صندوق ها به بیش از 500 هزار میلیارد تومان رسیده است. حجم تامین مالی توسط بازار نیز به 100 هزار میلیارد تومان رسیده است.

اهمیت احترام به قانون

شاپور محمدی رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار هم در مراسم معارفه خود ضمنتشکر از اعتماد و حسن نظر شورای عالی بورس در ادامه سخنان خود گفت:آرزو می کنم همه با دکتر طیب نیا همکاری کنند. از دکتر فطانت نیز تشکر می کنم. معتقدم ایشان زحمات زیادی کشیدند.

وی در ادامه افزود: معتقدم خزانه داری کشور زحمات خوبی کشیدند؛ بانک مرکزی نیز با تلاش خود10 هزار میلیارد تومان تامین مالی ایجاد کرد. بازار سرمایه ما متوقف نخواهد شد و من اصول کاری را توضیح خواهم داد.

محمدی خاطرنشان کرد: احترام به شرع برای توسعه ابزارها باید حتما مد نظر قرار بگیرد. چرا که گر چه کسب سود مهم است، اما سود بایستی مشروع و بر اساس قواعد کشور باشد. دومین ملاک ما پس از اصول شرعی قانون است.

رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین درباره لزوم بازنگری در قانون هم گفت: قانون تا زمانی که اصلاح نشده همه باید از آن تبعیت کنیم. در بازار سهام باید خواسته های سرمایه گذاران را بشنویم و به گونه ای درست عمل کنیم. بر اساس احترام متقابل و اعتماد؛ضمن این که نظارت سازمان نیز بایستی قوی باشد، اما احترام متقابل اهمیت ویژه ای خواهد داشت.

اولویت های رییس جدید در اداره بازار سهام

او گفت: همچنین باید به خواسته های مردم توجه کنیم. اگر ایده و توانی داریم می توانیم در آینده متبلور نماییم. شاپور محمدی افزود: کارهایی که تاکنون انجام شده کامل و جامع بوده ولی باید به آینده فکر کرد و ادامه دهنده کارهای گذشته خواهیم کرد.

او از اصل تخصصی،اولین وظیفه نقد شوندگی، شفافیت،پوشش ریسک عملیاتی و تامین مالی به عنوان اولویت های خود در اداره بازار سهام یاد کرد.

شاپور محمدی در ادامه گسترش تعاملات بین المللی، استفاده از اهرم مالی خارجی، گزارش گری مالی استاندارد جهانی، جدی گرفتن بحث مقررات زدایی، خصوصا در اعطای مجوزهایی که سازمان بایستیصادر کند، کوتاه کردن فرایندها و تسهیل اداری کار مراجعین، جلب مشارکت فعالین بازار سرمایه، تقویت سودآوری و بهره وری شرکت ها و این که در سودآوری شرکت ها اصل مهم قیمت سهام شرکت هاست را به عنوان دیگر برنامه ها و دغدغه های خود برای اداره نهاد ناظر بازار سرمایه عنوان کرد.

نقش رسانه ها در افزایش شفافیت بازار سهام

او همچنین با تبریک فرا رسیدن روز خبرنگار نقش رسانه ها در افزایش شفافیت بازار سهام را کلیدی دانست و از بازنگری در محدودیت هایی همچون حجم مبنا خبر داد.

وی همچنین گفت: ماده ٢٤١ قانون تجارت باید اصلاح شود. در این قانون که به تازگی اصلاح و ابلاغ شده است، هیچ فردی نمی تواند در بیش از یک هیات مدیره عضویت داشته باشد. محمدرضا پورابراهیمی هم در مراسم معارفه شاپور محمدی گفت: ظرفیت مجلس امروز در خدمت بازار سرمایه کشور است.

وی افزود: اجرای کامل قانون افشای کامل اطلاعات نهادها بایستیصورت پذیرد. همچنین بایستی بگویم که ٧ هزار نهاد خیریه داریم که یک صفحه از صورت های مالی شان وجود ندارد!

به گفته وی؛ مجامع بسیاری از بانک ها به دلیل اختلاف نظر بانک مرکزی و سازمان حسابرسی انجام نشده که البته به نظر من متولی بازار پول در این زمینه باید مبنای تصمیم باشد و افزایش سرمایه بانک ها از دیگر مشکلات است که ما مجوز می دهیم و پس از آن طرف یک سال در بانک مرکزی معطل می ماند.

پورابراهیمی گفت: قانون بازار سرمایه باید اصلاح شود و در مجلس آمادگی داریم بتوانیم این مسیر را پیگیری کنیم. وی گفت: لایحه برنامه ششم به زودی تا دو هفته آینده در دستور کار مجلس قرار می گیرد که بسیاری از مسایل در آن گنجانده می شود.

غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیته فقهی بورس هم در این مراسم گفت: حداکثر منابع در این بازار تجهیز می شود. سایر بازار ها این نقد شوندگی را ندارند. خوشبختانه شفافیت در بازار سرمایه وجود دارد. هر جا که باید حقوق دولت و ملت حفظ شود، راهش بازار سرمایه است. تامین مالی بلند مدت از طریق این بازار است.

مصباحی مقدم ادامه داد: تنوع ابزار ها و صندوق های سرمایه گذاری در بازار سرمایه به خوبی وجود دارد. نکته دیگر این که ریسک پذیری ماهیت این بازار است و سود از قبل تعیین شده نمی دهد. از نظر ما عملیات بازار سرمایه همه مشروع است. او گفت: کمیته فقهی بورس همه شبهات را خارج کرد. اما در بازار پول هنوز مشکلاتی وجود دارد.

تاسف از پذیرش استعفای دکترفطانت

علی طیب نیا وزیر اقتصاد و رئیس شورای عالی بورس در این مراسم گفت: شرکت در جلسات تودیع و معارفه یادآور سنت الهی است و فرصت خدمت به مردم و انجام مسئولیت به صورت گذرا که در اختیار ما قرار می گیرد. بسیار متاسف شدم که ناگزیرشدم با استعفای دکتر فطانت موافقت کنم، آن هم به دلیل بیماری ایشان. ایشان ازسال گذشته چند بار استعفا داده بودند.

وزیر اقتصاد افزود: واقعیت این است که دکتر فطانت در شرایط سختی مدیر بازار سهام شد. کاهش قیمت نفت، تحریم و...؛در آن زمان بسیاری از دوستان از پذیرش این مسئوولیت امتناع کردند که ایشان پذیرفتند و شایسته مدیریت کردند. به اعتقاد من بازار در این مدت کوتاه 20 ماهه خوب پیش رفته است و خوب بوده؛در زمان ورود دکتر فطانت خود من هم فکر نمی کردم، بازاراینگونه تحول داشته باشد.

طیب نیا ادامه داد: نوسانات بازار جای خود را به ثبات نسبی داره و بازار اولیه عمق پیدا کرده است.او ضمن تشکر از قبول سمت توسط شاپور محمدی نیز گفت: ما برای مدتی ایشان را امانت گرفتیم از بازار سرمایه و اکنون هم این امانت را پس می دهیم.

اهمیت توان تولید

وی افزود: آنچه برای ما در وزارت اقتصاد مهم است، رشد اقتصادی پایدار و تقویت توان تولید درون زای کشور و کاهش آسیب پذیری از تکانه های داخلی و خارجی است. من معتقدم این مهم بدون افزایش توان تولید امکان مقابله با فقر و تامین نیاز ضروری مردم فراهم نیست.

او گفت: مهمترین مولفه که قدرت ما را تبیین می کند توان تولید کشور است ودلیل آمدن دکتر محمدی دوبارهبه این سازمان توجه ویژه به مسایل تولید توسط ما بوده است. تولید درست بایستی باید دانش بنیان و بر اساس علوم و فنون جدید بوده و صادرات گرا باشد تا در نهایت بتواندوابستگی کشور را کاهش دهد.

به گفته طیب نیا تولید کشور بایستی متکی بر توانمندی های بخش خصوصی بوده و تقویت توان تولید هدف اصلی دولت خواهد بود. او امسال را سال پرداختن به تولید درون زا دانست واصلاح نظام تامین مالی را در اولویت برنامه های اقتصادی. او ادامه داد:نظام تامین مالی کارآمد ارکان رشد و توسعه اقتصادی است. اهداف در زمان اکنون کمی شده اند و در ظرف زمان مشخص؛و مشخص است که برای تحقق آن چه عملیاتی باید صورت پذیرد.

وزیر اقتصاد افزود:یکی از پروژه های توسعه بازار سرمایه و نقش آن در تامین مالی کشور است. تامین مالی کوتاه مدت بر عهده نظام بانکی است که باید توسط بازار سرمایه کشور صورت پذیرد.

وزیر اقتصاد: بازار را رصد می کنیم

او گفت: ما در حال رصد کردن اوضاع بازار هستیم. هر 15 روز گزارشی از پیشرفت و عملکرد بازار به ما ارایه می شود. ما می دانیم ایفای نقش بازار سرمایه اولیه داشتن بازار ثانویه پر رونق است که شفاف و کار آمد باشد. توسعه کمی بازار و افزایش ارزش بازار هدف های دیگر ماست.

وزیر اقتصاد دولت روحانی افزود: افزایش ضریب نفوذ هم هدف دیگری است که همه اهداف کمی زمان بندی شده دارند که اولین بار است، چنین برنامه ریزی صورت گرفته است. در وزارت اقتصاد و دارایی، مرکزی برای پایش برنامه ها ایجاد شده که هر ١٥ روز یک بار گزارشی از وضعیت پیشرفت ١٢ پروژه ارایه می دهد.

وی تصریح کرد: تامین مالی از طریق بازار سرمایه از ٣٠ هزار میلیارد در سال ٩٣ به ١٠٠ هزار میلیارد در سال ٩٤ رسید است و بایستی بازار اولیه پر رونق شفاف کارآمد و با قدرت نقد شوندگی دارایی ها داشته باشیم.

او گفت: هدف های بعدی ما توسعه کمی بازار و افزایش ضریب نفوذ در سرمایه است و برای اولین بار است در تاریخ ایران که چنین برنامه ریزی هایی صورت می پذیرد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24