شرکت فولاد مبارکه به علت تفاوت قیمت فروش داخلی و صادراتی و کمتر بودن قیمت صادراتی از داخلی مورد انتقاد زیاد قرار گرفت. بسیاری از معامله گران معتقدند این مسئله منجر به کاهش سود فولاد نسبت به سال گذشته شده است. اما فولاد مبارکه هم برای این انتقادات پاسخ هایی دارد.
محمود اکبری معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه در گفتگو با بورس24 در خصوص دلیل تفاوت قیمت های فروش داخلی و صادراتی گفت: محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا عرضه می شود لذا قیمت فروش این محصولات تحت تأثیر عوامل بازار (عرضه و تقاضا) تعیین می شود. به همین دلیل افزایش یا کاهش سود شرکت های تأمین کننده مواد اولیه، الزاماً تأثیری در نرخ فروش محصولات شرکت فولاد مبارکه نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: در صورت افزایش نرخ فروش محصولات شرکت و ثابت ماندن یا کاهش هزینه های تولید انتظار تعدیل مثبت بودجه 95 دور از ذهن نخواهد بود، لیکن با توجه به چشم انداز صنعت فولاد در دنیا و پیش بینی های انجام شده احتمال افزایش قیمت محصولات شرکت همراه با ثبات سایر هزینه ها بعید به نظر می رسد. هر چند همواره با اجرای طرح های افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها امکان تعدیل مثبت در بودجه وجود دارد.
اکبری ادامه داد: همانطور که پیشتر اشاره شد مبنای قیمت گذاری محصولات در داخل کشور بورس کالای ایران و نظام عرضه و تقاضا از طریق سازمان مذکور می باشد، لذا قیمت ها متناسب با عرضه و تقاضا تعیین میشود. اما قیمت ها در بازارصادرات تابع سیاست های تولیدکنندگان بزرگ و بازارهای تأثیرگذار در صنعت فولاد می باشد لذا اکثر تولیدکنندگان از طریق برگزاری Tender (مزایده) در بازارهای هدف صادراتی قیمت فروش کالای خود را تعیین و ملاک عمل قرار می دهند، ضمن این که وضعیت تعرفه و حمایت کشورها از صنایع داخلی خود در روند قیمت برای بازارهای هدف صادراتی بی تأثیر نخواهد بود.
وی عنوان کرد: صادرات محصولات شرکت فولاد مبارکه همواره به عنوان یک رویکرد در چشم انداز و استراتژی های شرکت و به تبع آن در برنامه های میان مدت و کوتاه مدت دیده شده است. به علاوه در سال 94 با توجه به رکود صنایع پایین دستی از قبیل صنعت ساختمان، خودرو، لوازم خانگی و . . . شرکت فولادمبارکه به منظور جلوگیری از کاهش تولید و در نتیجه افزایش هزینه های سربار اقدام به صادرات نمود.
این مقام ادامه داد: با توجه به این که صادرات علاوه بر مزایای بلندمدت تجاری و منافع اقتصادی متعددی همچون معافیت های مالیاتی، کاهش هزینه های نقل وانتقال ارز، معافیت هزینه های گمرکی برای خریدهای خارجی را به همراه دارد، باعث تکمیل سبد مورد نیاز خطوط تولید فولاد مبارکه، اجرای طرح های توسعه شرکت از محل منابع مذکور (بعضاً به صورت بیع متقابل از محل صادرات) انجام شده است، به نحوی که اعتبار و وجهه فولاد مبارکه در جهان باعث شده است که کشورها و شرکت های دارای تکنولوژی و صنعت از اجرای طرح های توسعه ای فولاد مبارکه استقبال نمایند تا این شرکت طی دو دهه فعالیت بیشترین درصد رشد در تولید و افزایش ظرفیت را در بین فولادسازان کشور به خود اختصاص دهد و در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و سیاست های دولت در جهت افزایش صادرات غیرنفتی و ایجاد اشتغال گام بردارد مزایای مذکور در مجموع دستاوردهای زیادی را چه به صورت پنهان و آشکار برای شرکت و کشور در پی داشته و هم چنان باید تداوم یابد.
وی خاطر نشان کرد: همانطور که می دانید در سال قبل تمام فولادسازان بزرگ دنیا سال سختی را سپری نمودند و تعدادی از آنها ناگزیر به تعطیلی یا دست کم کاهش تولید خود شدند. علت اصلی بروز این معضل، شرایط کاهش مصرف فولاد در دنیا و به خصوص چین بود که باعث افزایش صادرات این کشور و به دنبال آن کاهش قیمت فولاد در دنیا گردید.
این مقام مسئول تصریح کرد: فولادسازان داخلی نیز از یکسو تحت تأثیر فضای بین المللی و از سوی دیگر رکود حاکم بر اقتصاد و از همه مهمتر افزایش هزینه های انرژی درست برخلاف روند کاهشی هزینه های انرژی در جهان قرار گرفتند و حمایت های تعرفه ای در اکثر کشورهای جهان برای تقویت نظام تولید فولادسازان صورت گرفت لیکن در ایران با سوء استفاده برخی از واردکنندگان تحت عنوان واردات از محل تعرفه های ممزوج حمایت تعرفه ای بی اثر شد و تا جایی فولادسازان کشور را تحت فشار قرار داد که بسیاری از آنها از تولید بازماندند و فولاد مبارکه به ناچار برای حفظ وضعیت تولید خود و کنترل هزینه های ثابت و همچنین استراتژی های بلندمدت خود اقدام به تولید نمود.
معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه در پایان گفت: ضمن آنکه در چند مرحله هم کاهش قیمت فروش محصولات خود را تجربه نمود که نتیجتاً با کاهش سود نسبت به سال قبل از آن مواجه شد. این مجموع عوامل مذکور باعث شد کلیه فولادسازان کشور و از جمله فولاد مبارکه با کاهش سود مواجه گردند.
گفتنی است ،پیش از این در خبرها ادعا شده بود: شرکت فولاد مبارکه ورق های فولادی خود را به مشتریان داخلی گران تر از مشتریان خارجی می فروشد.این تفاوت قیمت حدود 40 درصد دیده شده است. نگاهی به صورت های مالی شرکت نشان از صادرات ورق های فولادی با حاشیه سود نزدیک به صفر دارد.حتی این شرکت در دریافت وجوه صادراتی خود نیز با مشکل مواجه شده و خریداران نیز در پرداخت بدهی خود به بهانه های مختلف کوتاهی می کنند. همه این موارد منجر به ایجاد زیان برای سهامداران و مجموعه فولاد مبارکه شده است.
نکته جالب توجه این است که این شرکت در سال جاری فروش داخلی خود را 30 درصد کاهش و صادرات خود را 3 درصد افزایش داده است.
این موضوعات چراهای زیادی را در ذهن سهامداران به وجود آورده و آن ها هر روز به این باور می رسند که مدیران مجموعه فولاد نه تنها سهامداران خود را با آسیب جبران ناپذیر مواجه ساخته اند بلکه مصرف کننده داخلی را نیز متحمل هزینه های بالا کرده اند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.