مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات می گوید: پوشش های این صندوق طی چهارماهه سال ١٣٩۵ رشد ۴٢ درصدی داشت و از سال آینده نوسانات نرخ ارز برای صادرکنندگان تضمین خواهد شد.
به گزارش بورس24 ؛ سیدکمال سیدعلی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات امروز در یک نشست خبری درباره حجم پوشش صندوق و هدفگذاری نسبت به سال قبل گفت: «هدف پوشش صندوق در سال جاری، رشد 50 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 1394 است. در چهار ماهه سال جاری 265 میلیون دلار پوشش های اعتبار صادراتی و سرمایه گذاری صورت گرفت که نسبت به همین دوره زمانی در سال قبل 42 درصد افزایش داشته است».
وی افزود: «پوشش بیمه نامه کوتاه مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد 278 درصدی و پوشش کل بیمه نامه ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ، رشد 104 درصدی داشت».
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات با اشاره به پوشش تامین مالی صادراتی توسط این صندوق گفت: « علاوه بر صادر کنندگان و سرمایه گذاران ایران، سیستم بانکی کشور بعنوان یکی از ذینفعان اصلی خدمات ضمانتی صندوق محسوب می شوند. در واقع ضمانت نامه های اعتباری صندوق بعنوان وثایق مورد نیاز صادر کنندگان برای ارائه به سیستم بانکی مورد استفاده قرار می گیرند. صندوق در 4 ماهه سالجاری با صدور حدود 165 میلیون دلار ضمانت نامه اعتباری نقش مناسب خود را تضمین اعتبار صادر کنندگان نزد بانکها ایفاء نموده و این میزان صدور در مقایسه با آمار 138 میلیون دلار صدور ضمانت نامه اعتباری در مدت مشابه سال 94 نشانگر رشد 20 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل می باشد».
به گفته سیدعلی «یکی از شاخصه های اصلی یک موسسه بیمه اعتباری صادراتی اثر بخش و پویا در اقتصاد هر کشور جبران خسارات ناشی از بدحسابی خریداران خارجی برای صادرکنندگان و یا پرداخت خسارات ناشی از عدم ایفاء تعهدات صادر کننده به سیستم بانکی در زمان مقتضی است».
وی افزود: «صندوق در 4 ماهه نخست سال جاری با پرداخت بالغ بر 12 میلیون دلار خسارت به بانک ها و صادر کنندگان ایرانی نقش حمایتی خود را به نحو شایانی ایفاء نموده است. این میزان خسارت در مقایسه با 29 میلیون دلار سال قبل 59 درصد کاهش را نشان می دهد که حاکی از مدیریت ریسک بهتر سازمان می باشد».
وی ادامه داد: «در شاخه بازیافت خسارت این صندوق طی 4 ماه نخست سالجاری بالغ بر 6.4 میلیون دلار از خسارات پرداختی گذشته را بازیافت کرد که این میزان در مقایسه با 6 میلیون دلار مدت مشابه سال گذشته رشد 7 درصدی را نشان می دهد. مقایسه میزان خسارتهای پرداخت و بازیافتهای انجام شده نشان میدهد صندوق در کلیه سطوح اعتبارسنجی دقیقتر و وصول مطالبات به نحوه قابل توجهی موفق عمل کرده است».
سیدعلی در خصوص برنامه های سال جاری این صندوق گفت: «ازجمله اقدامات صندوق در سال جاری شناسایی و اعتبارسنجی از شرکتهای معتبر روسی بود که حدود 200 شرکت روسی فعال در زمینه های مختلف شناسایی و بصورت یک پکیج در اختیار صادرکنندگان قرار گرفتند. بر این اساس ریسک قصور تعهدات طرف های روسی تحت پوشش قرار داده شد».
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات درباره برنامه های این صندوق برای سال آینده گفت: «صدور ضمانتنامه ورود موقت (گمرکی)، اتصال به سامانه اطلاعاتی گمرک در قالب پنجره واحد تجاری و بازنگری مجدد در متون ضمانتنامههای اعتباری به منظور تعامل بیشتر با سیستم بانکی از مهمترین برنامه های ما برای سال آینده است».
منبع: خبرآنلاین
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.