Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

در بازار میلگرد نیز همین منوال یعنی کاهش قیمت ها حکمفرماست البته افت بهای شمش ، عقب نشینی خریداران و ترس از کاهش بیشتر قیمت ها ، کاهش قیمت انواع نوردی با محوریت قیمت های میلگرد قزوین و همچنین سرایت کاهش قیمت ها با شتاب کمتر به بازار تولیدات ذوب آهن اصفهان و میلگرد نیشابور را باید واقعیت های این بازار به شمار آورد...

قهر با فولاد!

بورس24 :کاهش قیمت ها باز هم برای چندمین هفته پیاپی به وقوع پیوست و این بار باز هم بازار فولاد با همان سیکل کاهشی پیشین نوسان کرد. این در حالی است که شاهد کاهش توأمان بهای میلگرد ، شمش ، کلاف و ورق هستیم که از فراگیری افت قیمت ها در این بازار حکایت دارد. هنوز جو بازار فولاد کاهشی است و تا زمانی که این جو روانی در بین فعالان وجود داشته باشد ، این روند نزولی ادامه خواهد یافت.

بازار شمش به عنوان مهمترین محصول میانی در بین مصنوعات ساختمانی بازار فولاد روز ابتدایی هفته را با کاهش نرخ آغاز کرد تا جایی که تضعیف 5 تومانی بهای بسیاری از این قبیل تولیدات توانست تأثیر بزرگی بر بازار فولاد بر جای بگذارد. هم اکنون شمش به سهولت کف قیمتی 1300 تومانی را شکسته و وارد پایه 1200 تومانی شده است. البته هنوز هم برخی از شرکت ها و تولیدکنندگان معدودی قیمت های بالاتر از 1300 تومان را اعلام می کنند که به دلیل وجود تقاضا ، کیفیت بالاتر و حتی قرابت های جغرافیایی مورد پذیرش برخی از خریداران قرار می گیرد. در هر حال همچون سایر بخش ها در بازار فولاد ، بهای شمش نیز کاهشی است و می تواند به تضعیف سایر بخش ها مخصوصاً میلگردهای نوردی منجر شود.

در بازار میلگرد نیز همین منوال یعنی کاهش قیمت ها حکمفرماست البته افت بهای شمش ، عقب نشینی خریداران و ترس از کاهش بیشتر قیمت ها ، کاهش قیمت انواع نوردی با محوریت قیمت های میلگرد قزوین و همچنین سرایت کاهش قیمت ها با شتاب کمتر به بازار تولیدات ذوب آهن اصفهان و میلگرد نیشابور را باید واقعیت های این بازار به شمار آورد. هنوز نمی توان ادعای مشخصی نسبه به دورنمای بازار در روزهای پیش رو داشت زیرا به رغم وجود پتانسیل های افزایش قیمت و ایجاد زمینه برای بازارسازی و رشد دست ساخته قیمت ها ، جرقه بزرگی برای تغییر شکل بازار نیاز است.

نکته مهم دیگر در خصوص واقعیت های بازار را باید تلاش برای کاهش دست ساخته قیمت ها دانست یعنی برخی از فعالان برجسته بازار برای خرید شمش و یا استقراض از بانک و برخی بازی های مالی و بازاری ، به صورت دست ساخته و تصنعی قیمت ها را به سمت کاهش سوق می دهند یعنی برخی از کالاهای پرکیفیت را به صورت نقدی با پول بانک خریداری کرده و سپس همان کالا را با قیمت پایین تر در بازار داخلی به فروش می رسانند تا آن پول را صرف اموری دیگر کنند. این رخداد بسیار جدی است زیرا در صورت ادامه یافتن آن هم بر قیمت شمش تأثیر گذار بوده و هم تأثیر روانی آن در ضعف تقاضای فعلی به ادامه کاهش قیمت ها منجر خواهد شد. با توجه به این شرایط شاید روند فعلی قیمت ها یعنی افت ادامه دار آن باز هم ادامه یابد.

در بازار ورق هرچند شاهد ثباتی بیشتر بودیم ولی با ورود احتمالی محموله های جدید با قیمت هایی پایین تر ، بازار این کالا نیز به کاهش قیمت ها میل پیدا کرد. البته این نکته را باید مورد توجه قرار داد که تأثیرپذیری فعلی بازار داخلی از قیمت های 2 ماه گذشته نرخ های جهانی است که در آن زمان بهای فولاد پایین بوده ولی هم اکنون در مسیر افزایش قرار دارد. به جز تولیدات فولاد اکسین ، سایر انواع ورق نورد گرم با کاهش نرخ رو به رو شده تا سناریوی افت بهای فولاد را تکمیل کند.

قیمت تیرآهن ذوبی بازار تهران - قیمت – هزار تومان در هر شاخه

سایز

شنبه – دوم مردادماه

تیرآهن 12

229

تیرآهن 14

237

تیرآهن 16

287

تیرآهن 18

347

تیرآهن 20

613

تیرآهن 22

713

تیرآهن 24

-

تیرآهن 27

980

در بازار تیرآهن هنوز شرایط پیشین یعنی ثبات نرخ ها چهره غالب بازار است و مدیریت پیشین آن باز هم قیمت ها را در سطوحی نسبتاً بالا حفظ کرده ولی ضعف تقاضا ممکن است بر این بازار نیز تأثیرگذار باشد. در هر حال با توجه به تجربه پیشین به نظر می رسد که روند موجود باز هم در بازار ادامه یافته یعنی نه خرید به منظور افزایش قیمت ها و سودآوری بیشتر سودآور بوده و نه کاهش احتمالی قیمت ها به ترس از خرید منجر شده است. این فاکتور مهم باعث شده تا به رغم قیمت های نسبتاً بالای تیرآهن مخصوصاً در انواع سنگین آن ، باز هم بازار با ثبات و نسبتاً جذابی داشته باشد. شاید این تجربه موفق برای سایر واحدهای فولادی نیز با انسجام تولیدکنندگان نیز مورد اجرا قرار گیرد.

قیمت میلگرد در انبار تهران – تومان بر هر کیلوگرم

نوع میلگرد –سایز–انبار تهران

شنبه - 2 مرداد

8قزوین

1522

10 قزوین

1452

12قزوین

1452

16ذوب آهن اصفهان

1550

16فولاد نیشابور

1540

18ذوب آهن اصفهان

1540

18فولادنیشابور

1530

20ذوب آهن اصفهان

1530

20فولاد نیشابور

1530

22ذوب آهن اصفهان

1530

22 فولاد نیشابور

1530

قیمت های فوق یکی از کمترین نرخ ها در بازار است.

سایر رسانه ها:

به گزارش کانال تلگرامی ماهنامه اخبار فلزات ماهنامه اخبار فلزات؛ افزایش 5.2 درصدی تولید فولاد خام ایران

بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، در نیمه نخست سال 2016 در شرایطی که متوسط تولید جهانی با کاهش نزدیک به 2درصدی همراه شد،‌ تولید فولاد خام ایران 5.2 درصد افزایش یافت.

انجمن جهانی فولاد با انتشار گزارشی اعلام کرد: میزان تولید فولاد خام 66 کشور دنیا طی شش ماهه نخست سال 2016 با کاهش 1.9 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 794.8میلیون تن رسید.

بر اساس این گزارش باوجود کاهش جهانی تولید فولاد خام در نیمه نخست سال 2016 میزان تولید فولاد خام ایران با 5.2 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 8میلیون و 806 هزار تن رسید. همچنین میزان تولید خام ایران در ماه ژوئن با 11.3 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به یک میلیون و 590 هزار تن رسید.

معاون بازاریابی و فروش ذوب‌آهن اصفهان در گفت‌وگو با ایلنا:

برخی در سندیکای لوله و پروفیل وارد کننده هستند نه صنعتگر/ از بورس کالا فقط برای کشف قیمت استفاده خواهیم کرد

ایلنا: اگر این روال ادامه یابد و دیگر شرکت های فولاد کالای خود را از بورس عرضه نکنند ما تا پایان امسال در بورس می مانیم و سپس از بورس برای کشف قیمت استفاده می کنیم و کالای خود را از دیگر کانال ها به فروش می رسانیم.

معاون بازاریابی و فروش شرکت ذوب آهن اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به فروش محصولات این کارخانه در بورس کالا اظهار داشت: ما از این نوع فروش استقبال می کنیم زیرا محصولاتی که در بورس عرضه می شوند همگی استاندارد هستند و مهم‌ترین مشکل صنعت ما که عرضه کالاهای بی کیفیت با قیمت پایین‌تر است را تا حدودی رفع می کند.

احسان دشتیانه ادامه داد: مسئله مهم این است که اکنون ما فقط داریم کالاهای خودمان را عرضه می کنیم به طوریکه 24 ساعت قبل از فروش آن را به بورس اعلام و سپس منتظر کشف قیمت و در نهایت مشتری می‌مانیم این در حالی‌ است که رقبای ما از کانال‌های دیگر کالای خود را به فروش می‌رسانند.

وی افزود: اگر این روال ادامه یابد و دیگر شرکت‌های فولاد کالای خود را از طریق بورس کالا عرضه نکنند ما تا پایان امسال در بورس باقی می‌مانیم و سپس از بورس کالا فقط برای کشف قیمت استفاده می‌کنیم و کالای خود را به طور محدود در بورس و بقیه را از دیگر کانال ها به فروش می‌رسانیم.

دشتیانه در خصوص اتفاقات اخیر که بین سندیکای لوله پروفیل و فولاد مبارکه رخ داده اظهار داشت: فولاد مبارکه 50 درصد صنعت فولاد ایران را تشکیل می‌دهد و آبروی صنعت ایران به حساب می آید و این توانایی را دارد که تمام نیاز داخل کشور اعم از سندیکا لوله و پروفیل و واحدهای خارج از آن را تامین کند.

وی تصریح کرد: بیشتر افراد عضو سندیکای لوله و پروفیل واقعا صنعتگر هستند اما تعداد کمی از آنان نیز وارد کننده‌اند. در حال حاضر با بالا رفتن تعرفه واردات، وضعیت آنها خراب شده است. به همین جهت با طرح مسئله صادرات فولاد مبارکه خواهان برداشته شدن تعرفه هستند. این در حالی است که تعرفه برای کمک به فولاد تعیین شده است.

به طور مثال وقتی چین کالای خود را می تواند با قیمت پایین‌تر از تولید داخلی ما در کشور به فروش برساند ما تعرفه 25 درصدی قرار می دهیم تا بتوانیم فولاد خودمان را هم 25 درصد گران‌تر در بازار داخل بفروشیم؛ این افراد انتظار دارند که فولاد مبارکه ورق خود را به همان قیمت چینی‌ها به بازار عرضه کند و تعرفه هیچ تاثیری در قیمت داخلی نداشته باشد.

رییس هیات مدیره بورس کالای ایران در گفتگو با ایلنا تشریح کرد:

بررسی مزیت های بورس کالا برای صنعت فولاد/ روش های تامین مالی فولادسازان از بورس کالا

یزدی زاده گفت: زمانی که فولاد از نظام قیمت‌گذاری خارج شد، مشروط به این بود که تمام شرکت‌های تولید کننده، محصولات خود را در بورس عرضه کنند. اما متاسفانه پس از خارج شدن فولاد از نظام قیمت‌گذاری، تمام این شرکت‌ها به بورس نیامدند و ما همواره این دغدغه را داشته‌ایم.

به گزارش ایلنا؛ چندی پیش معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان در گفتگو با خبرنگار ایلنا از «احتمال خروج این شرکت از بورس کالا در صورتیکه سایر فولادسازان نیز محصولاتشان را در این بورس عرضه نکنند» خبر داده که عضو هیات مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان در این باره توضیح داد.

منصور یزدی زاده در این باره به ایلنا گفت: در این زمینه سوء تفاهمی شکل گرفته است، معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن کاملا منطبق با سیاست‌ها و برنامه‌های هیئت مدیره و شرکت هستند و منظور وی این است که با عرضه نکردن محصولات سایر فولاد سازها در بورس کالا، در حق کسانی که در محصولات خود را در بورس کالای ایران عرضه می‌کنند، اجحاف می‌شود، به این علت که وقتی شرکتی محصول خود را در بورس عرضه می‌کند، قیمت‌هایش شفاف اعلام می‌شود در حالی که سایر تولیدکنندگان این شفافیت را ندارند.‌‌

رییس هیات مدیره بورس کالای ایران اظهار داشت: به این ترتیب صحبت های مطرح شده از این منظر بوده و نباید اجحافی در حق کسی انجام شود. در این خصوص دستگاه‌های نظارتی زیادی در کشور وجود دارد که بهتر است، هر دستگاهی وظیفه‌اش را به درستی انجام دهد. در واقع وقتی تکلیف است عرضه‌ محصولات به منظور شفافیت و سایر مزایای بورس در این بازار انجام شود، همه باید عرضه کنند.

وی با بیان اینکه مزایای عرضه در بورس کالا برکسی پوشیده نیست، گفت: عرضه در بورس کالا هم موجب شفافیت و هم منافع اقتصادی زیادی دارد. اما از این بابت که سایرین تنها از اطلاعات و قیمت‌های شرکت‌های عرضه‌کننده در بورس کالا، بهره‌برداری کنند، قابل قبول نیست و نگرانی‌ها از این جهت است. به عبارت دیگر، شرایط نباید به گونه‌ای باشد که در بازار رقابتی بورس کالا، ذوب‌آهن محصولات خود را به صورت تمام و کمال عرضه کند و سایر رقبا با هر شرایطی که مدنظرشان است، عرضه محصولات را داشته باشند.

یزدی زاده افزود: شرکت ذوب‌آهن اصفهان در حال حاضر 100درصد محصولاتش را در بورس کالا عرضه می‌کند و از این جهت جای هیچ نگرانی نیست. در واقع بحث مطرح شده حامل این پیام بوده که سایر شرکت های تولیدکننده نیز باید محصولاتشان را برای شفافیت و رقابت منصفانه در بورس کالای ایران عرضه کنند تا به سمت منافع ملی حرکت کنیم. درواقع همه تولیدکنندگان می‌دانند که شرکت‌های عرضه کننده در بورس کالا با چه قیمتی محصول خود را عرضه می‌کنند و شرکت‌هایی که محصولات خود را در بورس کالا عرضه نمی‌کنند، در سایه قیمت‌های خود را نگه می‌دارند. اما اگر تمام تولیدکنندگان به روی تابلو بیایند، فرق محصول با کیفیت و بی کیفیت مشخص می‌شود.

عضو هیات مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: در این بین بسیاری از خریداران هم بیشتر بر قیمت محصولات تمرکز دارند تا کیفیت، اما خریدارانی که از روی تابلوی بورس محصول را خریداری می‌کنند، از کیفیت محصول آگاهی دارند و متناسب با کیفیت محصول، ارزش‌گذاری می‌کنند.

وی با بیان اینکه بورس کالا به سمت استفاده از ابزارهای مالی و تشویقی رفته است، گفت: علاوه بر بحث معافیت مالیاتی، بورس کالا در جهت راه اندازی بازارهای نوین مالی به منظور سهولت معاملات، پوشش ریسک و تامین مالی در حرکت است تا رفته رفته به بازاری کاملا جذاب برای تولیدکنندگان تبدیل شود.

یزدی زاده در پاسخ به این پرسش که آیا طبق قانون باید تمام تولیدکنندگان فولاد محصولاتشان را در بورس کالا عرضه کنند؟ گفت: بله. زمانی که فولاد از نظام قیمت‌گذاری خارج شد، مشروط به این بود که تمام شرکت‌های تولید کننده، محصولات خود را در بورس عرضه کنند. اما متاسفانه پس از خارج شدن فولاد از نظام قیمت‌گذاری، تمام این شرکت‌ها به بورس نیامدند و ما همواره این دغدغه را داشته‌ایم.

روش های تامین مالی فولادسازان از بورس کالا

وی در ادامه به انتشار اوراق سلف موازی به منظور تامین مالی فولادسازان اشاره کرد و گفت: اوراق سلف موازی استاندارد ابزار بسیار مطلوبی در تامین سرمایه در گردش تولیدکنندگان به حساب می آید که سال گذشته این اتفاق برای ذوب آهن افتاد. این ابزار برای طرفین معامله سود دارد. آنکه سرمایه خود را در اختیار تولیدکننده به امید بهره مندی از سود معقول و منطقی قرار می‌دهد و اینکه با به کارگیری سرمایه در ایجاد گردش مالی و اجرای پروژه های خود سود سرمایه گذار و سهام‌دار خود را تامین می‌کند.

یزدی زاده به روش های تامین مالی و پوشش ریسک بورس کالا برای تولیدکنندگان مختلف از جمله فولادسازان اشاره کرد و گفت: از مهمترین روش‎های تأمین مالی و پوشش ریسک صنعت فولاد در بورس کالا شامل قراردادهای سلف، اوراق سلف موازی استاندارد، گواهی سپرده کالایی، صندوق‎های کالایی و ابزارهای مشتقه است. به طوریکه علاوه بر قراردادهای سلف عادی در بورس کالا که موجب تأمین مالی صنعت فولاد با کم‎ترین هزینه و در کوتاه‎ترین زمان ممکن می شود، قراردادهای سلف موازی استاندارد و گواهی سپرده نیز از ابزارهای نوین مالی است.

عضو هیات مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: گواهی سپرده کالایی ابزار تامین مالی بسیار موثر و کارایی است که به خصوص در شرایط موجودی کالای تولیدکنندگان می‌تواند منجر به ایجاد پشتوانه مالی به اتکای موجودی کالا در انبار تولیدکننده باشد. این ابزار برای عرضه کنندگان بزرگ فولادی که از انبارهای مجهز و معتبری برخوردارند می‌تواند آغاز شود. همچنان که ذوب آهن اصفهان به عنوان پیشرو در به کارگیری اینگونه ابزارها، اکنون با همراهی کارشناسان و مدیران بورس کالا به دنبال به کارگیری این ابزار است.

به گفته وی، همچنین گواهی سپرده کالایی به عنوان یک ابزار مالی می‌تواند زمینه فروش بیشتر تولیدکنندگان فولادی را در کشور فراهم کند. بدین ترتیب که با تبدیل موجودی انبار شرکت ذوب آهن به گواهی سپرده کالایی و اوراق بهادار سازی آنها، بستر لازم برای فروش بیشتر محصولات این شرکت فراهم می‌شود.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24