دبیر انجمن صنفی صنایع شیرینی و شکلات با بیان اینکه ممنوعیت واردات شکر باعث شده تا این ماده اولیه کارخانجات در بازار نایاب شود، گفت: این تصمیم بسیاری از کارخانجات شکلات و شیرینی را تعطیل کرده است.
جمشید مغازهای در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به این که ممنوعیت واردات شکر کارخانجات متعددی را در تأمین شکر مورد نیاز خود با مشکل روبهرو ساخته و حتی تعدادی تعطیل شدهاند اظهار داشت: امروز عرضه و تقاضای شکر در بازار اصلاً مناسب نیست بهنحوی که این ماده اولیه در بازار نایاب شده است.
وی با بیان "ما هنوز در تولید شکر به خودکفایی نرسیدهایم"، افزود: در حال حاضر کارخانجات شکلات و شیرینی که نیاز شدیدی به شکر دارند به مرز تعطیلی رسیدهاند. برای حل این موضوع نامهنگاریهای متعددی با وزارت جهاد کشاورزی انجام دادهایم اما آنها تدبیری برای حل این موضوع به کار نبردهاند.
دبیر انجمن صنفی صنایع شیرینی و شکلات تصریح کرد: بورس نیز اعلام کرده فقط هفتهای 2هزار تن شکر میتواند در اختیار واحدهای متقاضی قرار دهد اما این رقم به هیچ عنوان جوابگوی نیاز کارخانجات نیست.
مغازهای در ادامه صحبتهای خود با اعلام این که بروز مشکل در تأمین مواد اولیه کارخانجات شیرینی و شکلات باعث شده تا بازارهای صادراتی آنها نیز با مشکل روبهرو شوند تصریح کرد: این صنعت حدود 500 تا 600 میلیون دلار صادرات انجام میداد اما این موضوع باعث شده تا در صادرات نیز با مشکل مواجه شویم.
وی با اشاره به این که عملاً شکری در بازار وجود ندارد و اگر کسی بتواند آن را پیدا کند باید با قیمتی بسیار بالا خریداری نماید تصریح کرد: 300 تا 350 کارخانه فعال در حوزه شکلات و شیرینی فعال هستند که اکثر آنها در تأمین شکر مورد نیاز خود با مشکل روبهرو بوده و به مرز تعطیلی رسیدهاند.
دبیر انجمن شکلات و شیرینی نیاز روزانه کارخانجات را 8هزار تن شکر اعلام کرد و گفت: نامهنگاریهای مختلفی با وزارت صنعت برای رفع این مشکل انجام دادهایم اما هیچ کس پاسخگوی نبود شکر در بازار نیست.
مغازهای با انتقاد از این که چرا مسئولین تصمیمات غیرتخصصی را برای ممنوعیت مواد اولیه کارخانجات به کار میگیرند، افزود: از دولت خواستیم برای جلوگیری از تعطیلی کارخانجات تدبیری را برای تأمین مواد اولیه آنها به کار بگیرد چرا که نهتنها قیمت تمامشده بالا رفته بلکه بازارهای صادراتی نیز با خطر مواجه شدهاند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.