پس از رای بریتانیا به ترک اتحادیه اروپا و افت قیمت ۵ درصدی نفت در روز جمعه، بهبود سه ماهه قیمت نفت در بازارهای جهانی به خطر افتاد.
شاخص دلار در روز جمعه با رشدی 2 درصدی مواجه شده و بالاترین سطح خود از سال 2008 رسید در حالی که پس از استعفای دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، پوند به پایینترین سطح 31 سال اخیر خود سقوط کرد.
دلار صعودی موجب گرانتر شدن نفت و دیگر کالاهای اساسی برای دارندگان ارزهای دیگر نظیر یورو و پوند خواهد شد. در پایان هفته، هر بشکه نفت آمریکا با افتی 0.7 درصدی 47 دلار و 64 سنت معامله شد. نفت وستتگزاس اینترمدییت در آخرین روز هفته افتی 5 درصدی را تجربه کرده بود. قیمت هر بشکه نفت برنت نیز با افتی 1.5 درصدی در طول هفته به 47 دلار و64 سنت رسید.
تحلیلگران در بازارهای نفت در حال مواجهه با بحران برگزیت هستند، بحرانی که باعث سقوط 2 هزار میلیارد دلاری بازارهای جهانی بورس شده بود.
دومینیک کریچلا، تحلیلگر موسسه مدیریت انرژی در نیویورک اعلام کرد: «این یک حادثه تاریخی بوده و اثرات آن به سرعت از بین نخواهد رفت. بازارها برای مدتی در آشفتگی باقی خواهند ماند. با این حال نشانههایی از ذوب شدن بازارها مشابه آنچه در سال 2008 اتفاق افتاد مشاهده نمی شود. بریتانیا از هم فرو پاشیده نخواهد شد و اتحادیه اروپا نیز به این زودیها از هم پاشیده نمیشود.»
با وجود این سقوط، قیمت نفت بالاتر از پایینترین سطح دو هفته اخیر خود معامله شد. برخی از تحلیلگران معتقدند قیمت نفت میتواند با فشار بیشتری مواجه شود.
با وجود برگزیت، سرمایهگذاران به اطلاعات تعداد دکلهای حفاری آمریکا در هفته گذشته توجه اندکی کردند که اولین کاهش هفتگی در یک ماه اخیر بوده است.
کارستن فریچ، تحلیلگر کامرزبانک فرانکفورت اعلام کرد: «ریسکگریزی بیشتر احتمالا موجب سختتر شدن بازگشت قیمت به سطح بشکهای 50 دلار در آینده نزدیک خواهد شد.»
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.