تلاش عربستان برای کسب سهم بیشتری از بازار جهانی نفت شدیدتر می شود.
به گزارش شبکه خبریبلومبرگاز لندن، عربستان سعودی آماده افزایش سهم خود در تولید نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت «اوپک» در ماه های آتی، همزمان با افزایش تولید و دمای هوا تابستان است.
سهم عربستان به عنوان بزرگ ترین صادر کننده نفت اوپک به رغم تصمیم مهم ماه نوامبر ٢٠١٤ این کشور برای پایان دادن به حمایت از قیمتهای نفت خام با پایین نگهداشتن میزان عرضه، به تدریج کاهش یافته است.
این تغییر راهبردی در سیاست نفتی عربستان، ناشی از تمایل این کشور به حفظ سهم خود در بازارهای جهانی نفت است که با افزایش تولید عراق، بازگشت اندونزی به اوپک و کاهش تحریمهای ایران، محدود شده است.
هر چند بیگانگان نگرانی و اعتراض زیادی به سهم ریاض در تولید اوپک ندارند، اما درون این کشور و اوپک، این مساله مطرح است. زیرا عربستان سعودی می خواهد بر علاوه بر مسلط باقی ماندن بر بزرگ ترین بازارهای صادراتی خود، به شدت خواستار پرهیز از واگذار کردن عرصه به ایران، رقیب اصلی خود است.
سهم ماه آوریل عربستان سعودی در تولید اوپک (به استثنای اندونزی که اخیرا به اوپک بازگشته است)، خیلی بالاتر از مقدار پیش از تغییر سیاست این کشور نبود.
اما ممکن است این وضع در حال تغییر باشد. شرایطی که موجب بلعیده شدن سهم این کشور در بازار از تابستان گذشته به این سو شده، با توجه به این موضع که این کشور تقریبا همه ظرفیت تولید مازاد در دسترس و آماده عرضه جهان را در اختیار دارد و تنها کشوری است که می تواند به سرعت تولید خود را افزایش دهد. در حال تغییر است.
این در حالیست که عراق که تولید روزانه آن از نوامبر ٢٠١٥ به این سو تا یک میلیون بشکه افزایش یافته است، برای ادامه رشد تولید با دشواری هایی روبرو خواهد بود. زیرا سقوط قیمت های نفت و جنگ پرهزینه با گروه تروریستی داعش مانع از پرداخت سهم دولت برای تامین هزینه توسعه میدان های جنوب این کشور شده است. دولت عراق از شرکت های شریک خود خواستار کاشه هزینه شده و تولید روزانه این کشور اکنون ١٤٠ هزار بشکه کمتر از اوج آن در ماه ژانویه است.
اما اخیر این ایران است که بازار سعودی را گرفته است. این کشور از هنگام رفع تحریمها، تحلیلگران را با افزایش سریع تولید و عرضه نفت شگفت زده کرده است
بخش پیگیری نفتکش های بلومبرگ، اعلان کرد: صادرات رصد شده روزانه نفت خام ایران از یک میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه در ژانویه به بیش از دو میلیون بشکه در آوریل و مه افزایش یافته است.
همچنین به گفته منابع رسمی، تولید روزانه ماه مه ایران به سه میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه رسیده است.
براساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، تولید مه ایران سه میلیون و ٦٤٠ هزار بشکه در روز بوده و بررسی بلومبرگ آن را سه میلیون و ٥٣٠ هزار بشکه در روز نشان می دهد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.