بیشترین تولید شرکت مربوط به فروسیلیسیم است که فروش آن بخش اعظمی از درآمد های شرکت را تشکیل میدهد. با توجه به اینکه با افزایش نرخ فولاد انتظار میرود شرکت های فولادی در سال ٩۵ تولید خود را افزایش دهند، پیش بینی میشود تقاضای محصولات فروآلیاژی نیز افزایش یابد، از این رو در تحلیل پیش رو میزان تولید مهمترین محصول شرکت را که فروسیلیسیوم میباشد، بیش از بودجه شرکت در نظر گرفتیم...
بورس نیوز:شرکت فروسیلیس ایران(سهامی عام) در تاریخ 16 آذر 1361 به منظور احداث کارخانه تولید فروآلیاژها و با سرمایه ای معادل ده میلیون ریال تشکیل شد. نوع شرکت از ابتدا "سهامی خاص" بوده که به لحاظ افزایش تعداد سهامداران و اقدام جهت عضویت در سازمان بورس اوراق بهادار، در سال 1374 به "سهامی عام" تبدیل گردید. شرکت از سال 1376 به عضویت سازمان بورس اوراق بهادار پذیرفته شده است. این واحد تولیدی با بهره گیری از کوره قوس الکتریکی و با ظرفیت تولید روزانه 85 تن و سالانه 25000 تن ذوب، به همراه پیشرفته ترین آزمایشگاه ها و دستگاه های کنترل کیفی، مرغوب ترین نوع فروسیلیسیم 75% را تولید می نماید. علاوه بر محصول ذکر شده، سالانه 4000 تن فروسیلیسیم منیزیم تولید نموده که از نظر کیفیت، قابل رقابت با نمونه های مشابه خارج است.
موضوع فعالیت و استراتژی شرکت
· تولید انواع فروآلیاژ با کیفیت مطلوب (فروسیلیسیوم، فروسیلیکومنیزیم، پودر میکروسلیکا و...)
· افزایش بهره وری کارخانه با هدف تولید محصولات با کیفیت بالا و مورد تقاضای مشتریان
· افزایش میزان تولید با اجرای پروژه های بهبود و رفع موانع و تنگنا های فنی – تولیدی
· کاهش هزینه های تولید و قیمت تمام شده ی تولیدات با افزایش تولید و استفاده از حداکثر توان تولیدی شرکت
· تهیه مواد اولیه با کیفیت و تامین به موقع آنها در جهت پشتیبانی تولید و افزایش کیفیت تولیدات
· افزایش تنوع تولیدات و ورود به بازار سایر فروآلیاژها با انجام طرح توسعه کارخانه در سنوات آتی
سرمایه شرکت
6 افزایش سرمایه آخر به شرح زیر می باشد:
سهامداران
محصولات تولیدی شرکت
در نمودار زیر مشاهده میکنید که مهمترین محصول تولیدی این شرکت از نظر میزان مبلغ فروش، فروسیلیسیم است.
فروسیلیسیم (فروسیلیس) منبع تامین سیلیسیم در فولاد سازی و ریخته گری می باشد. این ماده در تمام فولاد های کم آلیاژی و پر آلیاژی به عنوان اکسیژن زدا استفاده می شود و در اندازه ۰-۳ میلیمتر در تولید فرو آلیاژ ها به روش سیلیکو ترمیت به عنوان عنصر احیا کننده به کار می رود. در فولادهای سیلیسیم بالا که در ساخت هسته ترانسفورمرها و الکتروموتورها کاربرد دارد، به عنوان هسته مغناطیس نرم استفاده می شود و همچنین در تولید انواع چدن ها تا میزان ۳% به ذوب اضافه می گردد. فروسیلیسیم در ساخت جوانه زاها و آمیژان های ریخته گری مانند فروسیلیکومنیزیم و همچنین در ساخت الکترودهای جوشکاری به عنوان جزئی از ترکیبات گل جوش کاربرد دارد.
بزرگ ترین مصرف کنندگان فروسیلیس کشور، کارخانه های فولادسازی هستند که نزدیک به 38 هزار تن از کل فروسیلیس مصرفی در سال را به خود اختصاص داده اند. ریخته گری ها (مانند شرکت ریختگری پولادیر) نیز مصرف کننده این ماده هستند که با احتساب مصرف فولادسازان، کل مصرف کشور به حدود 50 هزار تن می رسد.
برآورد تولید
همانطور که در شکل زیر مشاهده می شود بیشترین تولید شرکت مربوط به فروسیلیسیم است که فروش آن بخش اعظمی از درآمد های شرکت را تشکیل میدهد. با توجه به اینکه با افزایش نرخ فولاد انتظار میرود شرکت های فولادی در سال 95 تولید خود را افزایش دهند، پیش بینی میشود تقاضای محصولات فروآلیاژی نیز افزایش یابد، از این رو در تحلیل پیش رو میزان تولید مهمترین محصول شرکت را که فروسیلیسیوم میباشد، بیش از بودجه شرکت در نظر گرفتیم.
برآورد مقدار فروش
طبق پیش بینی انجام شده در خصوص افزایش تولید شرکت های فولادی انتظار میرود مقدار فروش شرکت از مقدار در نظر گرفته شده در بودجه 95 شرکت بیشتر باشد.
نرخ فروش
با توجه به نرخ های فروش فروسیلیسیم در سال گذشته (سه ماهه چهارم و 12 ماهه 94) نرخ در نظر گرفته در بودجه برای این محصول واقعی به نظر نمیرسد و با توجه به نرخ های این محصول در شرکت های مشابه انتظار میرود نرخ فروسیلیسیم بیشتر از نرخ در نظر گرفته شده برای این محصول در بودجه 95 شرکت باشد. در پیش بینی حاضر نرخ فروش محصولات از نرخ محصولات شرکت های مشابه (فروآلیاژ ایران، فروسیلیس غرب، محصولات وارداتی)، آخرین نرخ فروش محصولات شرکت و بودجه خود شرکت استفاده شده است.
برآورد مبلغ فروش
برآورد بهای تمام شده کالای فروش رفته
مواد مستقیم
•افزایش در میزان مصرف مواد مستقیم با توجه به میزان افزایش درنظر گرفته شده برای تولید مشخص گشته است. 42 درصد از مواد مصرفی در تولید محصولات را سنگ سیلیس (سنگ کوارتز)، 16 درصد زغال سنگ،11 درصد کک و 31 درصد سایر مواد تشکیل میدهند. به طور کلی موارد مصرف سیلیس SiO۲ عبارت است از: شیشه سازی، چینی سازی، تولید فروسیلیس، سرامیک سازی، تولید آجر ماسه آهکی، ریخته گری، تولید سیلیکات سدیم، تولید دیگر مواد سیلیسی، به عنوان نیمه هادی در صنعت الکترونیک و تولید پشم شیشه. سیلیس مصرفی در هر یک از این صنایع باید کیفیت خاصی داشته باشد. مقاومت کوارتز وسیلیس تا دمایC ۱۴۷۰ سبب شده از آن برای تهیه قالب های ریخته گری فلزاتی مانند فولاد، آهن سیاه، آلومینیم وآلیاژهای مس و همچنین به عنوان نسوز در ساخت کوره های آهن و فولاد، سرامیک، شیشه و سیمان بکار می رود.
کک نیز از حرارت دادن ذغالسنگ بدون حضور هوا تا دمای بالاتر از 1000 درجه سانتیگراد و تحت زمان مشخص می باشد. با انجام این فرآیند مواد فرار موجود در زغال بصورت گاز خارج شده و ماده جامد سیاه ، متخلخل و سختی بنام کک باقی می ماند. در طی فرآیند کک سازی سختی، استحکام ، تخلخل و میزان کربن ثابت افزایش و میزان مواد فرار کاهش می یابد.کک یکی از مهمترین و گرانقیمت ترین مواد اولیه مصرفی در پروسه تولید آهن به روش کوره بلند می باشد.
. در پیش بینی نرخ مواد مصرفی از نرخ های مصوب فروشندگان در سال 95، نرخ های واقعی 12 ماهه سال 94 و نرخ های مندرج در بودجه 95 شرکت استفاده شده است. کک با بالاترین نرخ بیشترین هزینه مواد مصرفی را به خود اختصاص داده است.
بهای تمام شده ی کالای فروش رفته
نرخ افزایش پیش بینی شده برای هزینه دستمزد مستقیم تولید 14 درصد در نظر گرفته شده است.
هزینه انرژی مورد نیاز برای تولید بر اساس تعرفه های سال 94 و با در نظر گرفتن 10 درصد افزایش تعرفه محاسبه شده است. (شایان ذکر است، با توجه به استفاده از کوره قوس الکتریکی در فرایند تولید، مهمترین هزینه ی انرژی مصرفی شرکت برق میباشد)
صورت سود و زیان
مفروضات:
· فروآلیاژها، آلیاژهایی هستند که از آهن و یک یا چند عنصر دیگر تشکیل شدهاند و شرایط آسان داخل شدن عنصر یا عناصر مورد نظر به فولاد یا چدن مذاب را فراهم میکنند. نقش این عناصر میتواند شامل اکسیژنزدایی و یا ایجاد ساختار مورد نظر و دستیابی به خواص فیزیکی و شیمیایی مطلوب برای کاربردهای معین انواع فولاد و چدن باشد. شرکت ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان و فولاد خراسان از مهمترین خریداران فروآلیاژ از شرکت فروسیلیس ایران میباشند. با توجه به اینکه روند رو به رشد صنایع فولادی در سال 95 محرز است، انتظار میرود این شرکت نیز هم جهت با صنایع فولادی گشته و با افزایش تولید و فروش محصولات خود در سال 95 مواجه گردد.
· در پیش بینی حاضر در تعیین نرخ فروش محصولات و نرخ خرید مواد اولیه، اطلاعات واقعی 3ماهه چهارم و 12 ماهه واقعی سال 94 شرکت، بودجه 95 شرکت و اطلاعات شرکت های مشابه ملاک سنجش، مقایسه و برآورد قرار گرفته است.
· در محاسبه هزینه دستمزد ملاک رشد نرخ رشد دستمزد وزارت کار (14 درصد) در نظر گرفته شده است.
· مهمترین انرژی استفاده شده در این شرکت انرژی برق برای ذوب فروسیلیس می باشد که در این پیش بینی از تعرفه ی سال 94 با 10 درصد رشد استفاده شده است.
· شرکت فاقد هر گونه طرح سرمایه ای می باشد.
· چنانچه شرکت بتواند با توجه به مفروضات بالا از نظر مقدار تولید و فروش، نرخ فروش و نرخ هزینه ها انتظار کارشناس را برآورده کند سود شرکت معادل با 162 ریال (9 درصد افزایش نسبت به سال 94) خواهد بود، در غیر این صورت انتظار می رود در بدبینانه ترین شرایط شرکت عملکردی مشابه با سال 94 داشته باشد.
· از آنجا که نرخ های فروش محصولات وابسته به نرخ های جهانی می باشد، بی گمان چنانچه نرخ های فروش جهانی محصولات نوسان قابل توجهی داشته باشند، تاثیر بسزایی بر نرخ های فروش شرکت گذاشته و نتایج واقعی متفاوت از پیش بینی انجام شده خواهد شد.
واحد تحقیق و مطالعات بورس نیوز- سهیلا صالحی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.