Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

نمادهای مطرح و بزرگ در گروه محصولات شیمیایی اغلب منفی بودند لیکن در نماد هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معامله ۶.٧ میلیون سهمی و در نماد پتروشیمی جم معامله حدود ۵.١ میلیون سهمی در حوالی ساعت ١٠ توانست باعث بسته شدن مثبت این دو نماد و تأثیر مثبت ٩۶ واحدی این صنعت بر شاخص کل شود...

وحشت معامله گران بورس گذرا بود!

بورس24 :با فراگیری ترس و وحشت عمومی در روز گذشته که منجر به افت شدید بیش از 1000 واحدی شاخص گردید، امروز جو عمومی اندکی بهتر بود و کمی آثار ترس و وحشت از بین رفته به نظر می‌آمد لیکن شاخص کل روند نزولی داشت و با چند بار نوسان و تلاش‌های صورت گرفته برای مدیریت این نماگر و پیش‌گیری از افت بیشتر آن درنهایت با افول 32 واحدی به کار خود خاتمه داد. روز جاری در بسیاری از نمادها همچون هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، فولاد مبارکه، پالایشگاه بندرعباس، بانک ملت، ملی صنایع مس ایران و پتروشیمی جم معاملاتی با ماهیت بلوک در بازار معاملات خرد انجام شد تا موجبات رشد قیمت پایانی این نمادها و بهبود وضعیت شاخص فراهم آید. شاخص کل تحت تأثیر این فعل‌وانفعالات زمان‌هایی حتی در دامنه مثبت سیر کرد ولیکن مجدداً به دامنه منفی سقوط می‌کرد.

امروز معامله حدود 1150 میلیون سهم فولاد مبارکه (معادل 1.53 درصد) حسب آگهی منتشرشده قبلی، توسط شرکت سرمایه‌گذاری توسعه گوهران امید به‌صورت یکجا و نقد و یا اقساطی (طبق شرایط اعلامی) و به قیمت پایه هر سهم 1560 ریال به ارزش حدود 179 میلیارد تومان عرضه و انجام شد. این معامله حسب اطلاعیه منتشرشده توسط معاونت بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران تا احراز شرایط به‌صورت غیرقطعی باقی خواهد ماند. خبر نسبتاً مناسبی که امروز در بسیاری از سایت‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی انتشار یافت مربوط به کاهش داوطلبانه 2 درصدی نرخ سود سپرده یک‌ساله بانک پاسارگاد بود. حسب مصاحبه پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان این اقدام توسط این بانک نیز به مورداجرا گذاشته خواهد شد. کوروش پرویزیان رئیس کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی درباره کاهش داوطلبانه نرخ سود سپرده‌ها توسط برخی بانک‌ها گفت:" کاهش نرخ تورم و شرایط بانک‌ها به‌گونه‌ای است که نرخ سود سپرده‌ها باید کاهش پیدا کند و بانک‌های کشور هم مدت‌ها است به دنبال این کاهش هستند ولی باید شرایط هم برای این کاهش فراهم باشد". بانک پارسیان به‌عنوان یکی از بانک‌های خصوصی کشور تصمیم دارد نرخ سود سپرده‌های خود را به 15 تا 16 درصد برای سپرده‌های یک‌ساله کاهش دهد و امیدواریم سایر بانک‌ها هم در این مسیر قدم بردارند تا نرخ سود به نقطه تعادلی و واقعی برسد". بهره‌مندی از اثرات کاهش نرخ سود نیازمند پایبندی کامل تمام شبکه بانکی به نرخ‌های واقعی است و تا این هماهنگی به‌صورت کامل به وجود نیاید، نمی‌توانیم از پیامدهای کاهش نرخ سود در سطح کلان اقتصاد بهره ببریم. در برخی سایت‌های خبری اشاراتی به جلسه مهم امشب مدیران عامل بانک‌ها با رییس کل بانک مرکزی به‌منظور نهایی کردن کاهش حدود 2 درصدی سود سپرده یک‌ساله داشتند. به نظر می‌رسد در صورت تحقق این رخداد در سایر بانک‌ها بایستی انتظار بهبود نسبی شرایط بازار سرمایه را داشت.

بر اساس آمار منتشره، در میان گروه‌های مختلف صنایع بورسی، گروه خودرو با 47.8 میلیارد تومان (تأثیر منفی 28 واحدی بر شاخص کل)، گروه ساخت محصولات فلزی با 27 میلیارد تومان (تأثیر مثبت 9 واحدی بر شاخص کل)، گروه بانک‌ها با 14.9 میلیارد تومان (تأثیر منفی 18 واحدی بر شاخص کل)، گروه محصولات شیمیایی با 12.1 میلیارد تومان (تأثیر مثبت 96 واحدی بر شاخص کل)، گروه انبوه‌سازی با 11.5 میلیارد تومان (تأثیر ناچیز بر شاخص کل) و گروه فلزات اساسی با 10.3 میلیارد تومان (تأثیر مثبت 18 واحدی بر شاخص کل) رتبه‌های اول تا ششم از حیث ارزش معاملات در بورس اوراق بهادار تهران را از آن خود کردند. تقریباً می‌توان گفت معاملات مصلحتی صورت گرفته بر روی بعضی نمادها به‌منظور مدیریت شاخص تأثیر 218 واحدی مثبت بر شاخص داشتند که در این میان تأثیر هلدینگ خلیج‌فارس 102 واحد، پتروشیمی جم 31 واحد، بانک ملت و ملی صنایع مس ایران هر یک با 23 واحد، صنعتی و معدنی چادرملو 14 واحد، پالایش بندرعباس 13 واحد و فولاد مبارکه 12 واحد بود.

در گروه پرحاشیه خودرو تلاش‌هایی به‌منظور بهبود روند معاملات از پیش از گشایش بازار در حال انجام بود به‌نحوی‌که حتی برای نماد سایپا صف خرید مختصری هم تا پیش از آغاز بازار وجود داشت که البته در زمان شروع معاملات اثری از آن باقی نمانده بود و تنها نماد توانست در دامنه مثبت کار خود را آغاز کند. البته بایستی اذعان کرد که مجموعاً شرایط این نماد در قیاس با بسیاری دیگر از نمادهای هم‌گروه آن بهتر بود. در این گروه سایپا 9.8 میلیارد تومان، سرمایه‌گذاری رنا 9.1 میلیارد تومان، ایران‌خودرو 5.1 میلیارد تومان، ایران‌خودرو دیزل 4.2 میلیارد تومان، پارس‌خودرو 2.5 میلیارد تومان و گروه بهمن 2.1 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفتند.

در گروه ساخت محصولات فلزی صنایع آذرآب اراک 13.1 میلیارد تومان و ماشین‌سازی اراک 13.8 میلیارد تومان مورد معامله واقع شدند. ماشین‌سازی اراک با تعادل مثبت کار خود را آغاز کرد لیکن در نیمه دوم زمان معاملات اغلب با صف خرید مناسبی همراه شد. این نماد تأثیر مثبت 12 واحدی بر شاخص کل داشت. صنایع آذر آب اغلب اما با 23.7 میلیون سهم در دامنه منفی قیمت مورد معامله واقع شد.

بانک‌ها امروز با 14.9 میلیارد تومان معامله تأثیر منفی 18 واحدی بر شاخص کل داشتند. در این گروه بانک ملت 4.8 میلیارد تومان، بانک صادرات 3.5 میلیارد تومان و بانک تجارت 3.3 میلیارد تومان بیش از سایرین در بورس اوراق بهادار تهران معامله شدند. در فرابورس بانک دی با 1.8 میلیارد تومان فاصله قابل‌ملاحظه‌ای با سایر هم‌گروه‌های خود داشت. در میان نمادهای بورسی تنها بانک ملت و بانک تجارت به یمن معاملات خاص صورت گرفته مثبت و مابقی منفی بسته شدند. در این گروه علی رستگار در نشست مشترک بانک ملت با وکلای انگلیسی پرونده مطالبه خسارت گفت: این بانک مصمم است از همه امکانات و توانمندی‌های داخلی و خارجی برای احقاق حقوق و اثبات مطالبه خسارت 4 میلیارد دلاری بهره گیرد. وی با تأکید بر پیگیری هرچه جدی‌تر پرونده ارزیابی خسارت بانک ملت در محاکم انگلستان، گفت: همه مدیران و کارشناسان بانک و دوایر بانکی متعهد به همکاری با وکلای حقوقی بین‌المللی بانک و کارشناسان بین‌المللی مالی و حسابرسی و ارائه مدارک و مستندات مربوطه هستند. تعیین رئیس هیئت‌مدیره بانک ملت به‌عنوان رئیس کمیته استراتژیک و راهبردی پرونده، نشانگر اهمیت پرونده ارزیابی خسارت بانک ملت است. او از تیم وکلای حقوقی بین‌المللی خواست تا جدول زمان‌بندی اقدامات لازم‌الاجرا در پرونده را ارائه کنند تا بر اساس آن با تشکیل جلسات مشترک منظم بین وکلای پرونده و موسسه بین‌المللی حسابرسی و کارشناسان داخلی و خارجی بانک، مدارک مثبته برای دریافت غرامت به همراه شهادت‌نامه‌های تخصصی و حرفه‌ای تهیه و برای اثبات مطالبه مالی بانک ملت به مراجع ذی‌ربط ارائه شود.در همین گروه عرضه سهام شرکت گروه ارزش‌آفرینان پاسارگاد، از زیرمجموعه‌های بانک پاسارگاد، قرار است فردا باقیمت پایه کل حدود 3700 میلیارد تومان طریق بازار سوم فرابورس انجام شود.

نمادهای مطرح و بزرگ در گروه محصولات شیمیایی اغلب منفی بودند لیکن در نماد هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معامله 6.7 میلیون سهمی و در نماد پتروشیمی جم معامله حدود 5.1 میلیون سهمی در حوالی ساعت 10 توانست باعث بسته شدن مثبت این دو نماد و تأثیر مثبت 96 واحدی این صنعت بر شاخص کل شود. ارزش معاملات نماد هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به حدود 3.7 میلیارد تومان و پتروشیمی جم به حدود 4.9 میلیارد تومان رسید. در نماد پتروشیمی جم معامله 65 میلیون سهمی به ارزش 59.5 میلیارد تومان در بازار معاملات بلوک انجام پذیرفت. نکته جالب در این نماد این بود که معامله بلوک مثبت در بازار خرد و معامله بلوک منفی در بازار معاملات بلوک انجام گرفت تا شاخص به نحو مناسب‌تری مدیریت شود!!! مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، خریدوفروش سهام را راهبرد این مجموعه دانست و اعلام کرد: قرار است سهام همه واحدهای هلدینگ خلیج‌فارس را در بورس عرضه کنیم. عادل نژاد سلیم بابیان این‌که در دوره پسابرجام شاخص بورس رو به رشد بوده است، افزود: گاهی در بازار پارامترهای غیراستاندارد مؤثر می‌شود؛ اما مطابق پارامترهای علمی که در بازار سرمایه است، با توجه به شرایط موجود شاخص باید بهبود یابد و ما نیز سهامی را می‌خریم که اقتصادی باشد. سهام هلدینگ خلیج‌فارس رو به رشد است؛ ما نیز آن را کنترل می‌کنیم تا همه شرایط منطقی باشد. وی بابیان این‌که 70 درصد راهبرد هلدینگ خلیج‌فارس بر محور توسعه است تا عقب‌افتادگی‌ها جبران شود، تصریح کرد: افزون بر آن طرح‌های تازه‌ای نیز در دست مطالعه قرار دارد. به گفته وی، هدف‌گذاری شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس انتخاب طرح‌هایی است که افزون بر تأمین نیاز منطقه، زنجیره ارزش را نیز تکمیل کند.

ارزش معاملات گروه انبوه‌سازی امروز به حدود 11.5 میلیارد تومان بالغ گردید که البته اساساً به دلیل معامله 40 میلیون سهم شهرسازی و خانه‌سازی باغمیشه به ارزش 9.4 میلیارد تومان در بازار معاملات بلوک و معاملات سخت آژند به ارزش 2.2 میلیارد تومان در بازار معاملات خرد بود. با در نظر نگرفتن این دو نماد، در سایر نمادهای این صنعت هیچ نکته قابل‌ذکری وجود نداشت. در این گروه مصاحبه‌ها و مطالب متفاوتی در خصوص احتمال رونق در مسکن در شش‌ماهه دوم سال با توجه به بهبود معاملات فروردین و اردیبهشت ونیز تزریق وام‌های صندوق پس‌انداز مسکن یکم منتشر می‌شود.

گروه فلزات اساسی امروز با 10.3 میلیارد تومان و تأثیر مثبت 18 واحدی بر شاخص کل در جایگاه ششم ازنظر ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران قرار داشت. در این گروه امروز معامله بلوک حدود 179 میلیارد تومانی فولاد مبارکه در نماد عمده صورت گرفت که تاکنون از هویت خریدار اطلاعاتی منتشرنشده است. نمادهای ملی صنایع مس ایران با 2.7 میلیارد تومان و فولاد مبارکه با 3.7 میلیارد تومان بیش از سایر نمادها در بازار معاملات خرد مورد معامله قرار گرفتند. در فرابورس ذوب‌آهن اصفهان ارزش معاملات قابل‌توجهی داشت این نماد که روز گذشته با صف فروش قابل‌ملاحظه مواجه بود امروز ارزش معاملاتی بیش از 13 میلیارد تومان را به خود تخصیص داد. این نماد امروز هم در زمان‌های نسبتاً زیادی درگیری با صف فروش را تجربه کرد و درنهایت با کاهش قیمت 4.5 درصدی بسته شد.

در سایر گروه‌ها و نمادها رخدادهای شایان‌ذکری رخ نداد و درنهایت شاخص کل با کاهش 32 واحدی به سطح 74819 واحد رسید. به نظر می‌رسد با توجه به افول قیمت‌ها در دو روز هفته جاری، فردا شرایط مناسب‌تری بر بازار حکم‌فرما باشد در این خصوص اثرات القایی ناشی از کاهش سود سپرده‌های بانکی نیز می‌تواند در بهبود نقش مناسبی ایفا کند.

اخبار مربوط به بازارهای جهانی:

به نقل از اسپوتنیک نیوز، رئیس اداره اطلاعات انرژی آمریکا گفت، کند شدن روند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید نفتی در طی سال گذشته موجب افزایش قیمت‌ها در آینده خواهد شد و قیمت‌ها را در طی 10 سال آینده به 80 دلار خواهد رساند. آدام سیمینسکی، رئیس اداره اطلاعات انرژی آمریکا گفت: «به‌مرورزمان، ادامه کند شدن روند سرمایه‌گذاری که در سال 2015 آغازشده، عرضه نفت برای پاسخ‌گویی سریع به رشد آینده تقاضا برای نفت را دشوار خواهد کرد. درنتیجه، انتظار می‌رود قیمت‌ها در طی دهه آینده به حدود 80 دلار بازگردند.» اداره اطلاعات انرژی آمریکا انتظار ندارد که اوپک در کوتاه‌مدت تولید خود را کاهش دهد؛ اما با کاهش حجم بالای کنونی ذخایر نفت خام و سوخت‌های مایع، قیمت‌ها در سال آینده به نحوی به توازن خواهند رسید.

اخبار مربوط به بورس‌ها:

در حالی تأمین سرمایه نوین اواخر اردیبهشت سال جاری اقدام به افزایش سرمایه 100 میلیارد تومانی به شرکتی 400 میلیارد تومانی تبدیل‌شده بود که شرکت تأمین سرمایه امین هم 100 درصد افزایش سرمایه داد و 400 میلیارد تومانی شد. در این تصمیم‌گیری که در حضور 100 درصد سهامداران انجام شد، سرمایه 200 میلیارد تومانی این شرکت از محل مطالبات و آورده نقدی به 400 میلیارد تومان رسید. علی سنگینیان مدیرعامل تأمین سرمایه امین با ارائه گزارشی از روند رو به رشد و گسترده فعالیت‌ها و سودآوری تأمین سرمایه امین طی سال‌های اخیر، افزایش سرمایه تأمین سرمایه امین را در شرایط فعلی موجب توسعه بیشتر فعالیت‌های این شرکت بیان کرد. وی با اشاره به توان بالای تأمین سرمایه امین در تأمین مالی بلندمدت صنایع مختلف کشور از تأمین مالی 10 هزارمیلیاردی در بخش‌های مخابراتی، پتروشیمی، فولادی، سیمانی و پروژه‌های شهری طی تنها 4 ماه اخیر توسط این شرکت خبر داد و افزود: با این افزایش سرمایه تأمین سرمایه امین طی دو سال آینده برنامه تأمین مالی ده‌ها شرکت صنعتی و معدنی را در دستور کار قرار خواهد داد.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) اعلام کرد: با صدور ۲۱ کد در اردیبهشت‌ماه، تعداد سهامداران خارجی بازار سرمایه ایران از مرز ۶۰۰ کد گذشت. 13 سهامدار حقیقی از کشورهای فرانسه، بلژیک، پرتغال، عراق، پاکستان، آلمان (2 نفر)، لبنان و افغانستان (هرکدام 3 نفر) ماه گذشته با پشت سر گذاشتن مراحل قانونی، کد معاملاتی فعالیت خود را در بازار سرمایه ایران دریافت کردند. 8 سرمایه‌گذار حقوقی خارجی نیز ماه گذشته کد سهامداری خود را از شرکت سپرده‌گذاری مرکزی کسب کرد تا تعداد سرمایه‌گذاران حقوقی خارجی فعال در بازار سرمایه ایران به عدد 78 برسد. محسنی در مورد معاملات سرمایه‌گذاران خارجی در بازار سرمایه گفت: تحرک آن‌ها همچنان در این بازار بالاست به‌طوری‌که ارزش خرید آن‌ها در ماه گذشته به رقم 2200 میلیارد ریال رسید.

اخبار وضعیت عمومی اقتصاد:

بیژن زنگنه در پاسخ به این سؤال که با شرایط فعلی اولین قراردادهای جدید نفتی تا چه زمانی منعقد می‌شود؟ عنوان کرده است: امیدوارم در مدت دو یا سه ماه آینده و شاید هم کمتر بتوانیم اولین قرارداد را ببندیم. وی در پاسخ به این سؤال که آیا اولین قراردادها را با شرکت‌های توتال، انی و لوک اویل که مدیرانش در وین با وی ملاقات کردند، خواهد بست؟ اظهار کرد: بله چند میدان هم مدنظر است. وی همچنین در پاسخ به این سؤال که از میادین نفتی و گازی که برای مناقصه قراردادهای جدید نفتی اعلام کرده، به‌جز میادین نفتی غرب کارون، امضای قرارداد کدام‌یک از آن‌ها برای وی اولویت دارد؟ بیان کرد: لایه نفتی پارس جنوبی برای من خیلی مهم است. چون میدان مشترک است. میدان فرزاد B هم برایم مهم است. البته در این میدان منتظر هندی‌ها هستیم تا ببینیم مذاکره با آن‌ها به کجا می‌انجامد. قرار است تا ماه سپتامبر منتظر هندی‌ها بمانیم. اگر تا آن تاریخ در مذاکراتمان با هندی‌ها به نتیجه‌ای رسیدیم که خیلی خوب است وگرنه این میدان را هم به مناقصه خواهیم برد. بقیه اولویت‌هایمان در میدان‌هایی است که باید تولید صیانتی نفت و افزایش بازیافت داشته باشد.

جلسه امروز (یکشنبه، ٢٣ خردادماه) هیئت‌مدیره شرکت ملی نفت ایران با حضور وزیر نفت تشکیل شد و اعضای اصلی هیئت‌مدیره برای دور جدید انتخاب شدند. بیژن زنگنه، وزیر نفت، علی کاردر، سید محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، غلامرضا منوچهری، معاون امور توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، سید اصغر هندی، مشاور حقوقی و بین‌الملل وزیر نفت، قدیر موحد زاده، مدیر امور مالی شرکت ملی نفت ایران به‌عنوان عضو اصلی و محسن پاک‌نژاد به‌عنوان عضو علی‌البدل اول انتخاب شدند. همچنین بیژن زنگنه رکن‌الدین جوادی مدیرعامل پیشین شرکت ملی نفت ایران را به‌عنوان معاون خود در نظارت بر منابع هیدروکربوری منصوب کرد.

حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه تاکنون ۴۷ هزار نفر در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: با این تعداد ثبت‌نام نزدیک به یک هزار میلیارد تومان پس‌انداز انجام‌گرفته است. وی با اشاره به اینکه ماهیت صندوق پس‌انداز مسکن یکم این است که به میزان دو برابر پس‌انداز متقاضیان، تسهیلات داده می‌شود، افزود: با پس‌انداز یک هزار میلیارد تومانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم انجام‌شده، 2 هزار میلیارد تومان از سوی بانک تسهیلات داده می‌شود. وی با اعلام اینکه درمجموع ۳ هزار میلیارد تومان تزریق منابع به بازار مسکن انجام می‌شود، اظهار داشت: این تسهیلات از دو جنبه برای بازار مسکن حائز اهمیت است اول اینکه این مبلغ به‌تدریج وارد بازار مسکن می‌شود بنابراین اثرات تورمی کمی دارد. موضوع دوم این است که دولت در این تسهیلات درگیر نشده است و بانک مسکن از محل سپرده متقاضیان و منابع داخلی خود این تسهیلات را پرداخت می‌کند. این‌یکی از برنامه‌هایی است که دولت برای بازار مسکن دارد تا به‌وسیله پرداخت تسهیلات، اثراتی را در بازار داشته باشد که باعث افزایش قیمت نشود.

علی چگنی، مدیرکل اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی معتقد است: انتظار می‌رود که از نیمه دوم سال ‌جاری شاهد رونق تدریجی در بخش مسکن باشیم. در حال حاضر سرمایه سازندگان به دلیل رکود قفل‌شده است اما با افزایش معاملات و افزایش گردش مالی، سرمایه‌ها آزاد می‌شود و سازندگان می‌توانند تولید بیشتری داشته باشند. در همین حال گزارش‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد، مسکن وارد فاز پیش رونق شده است و مسئولان وزارت راه و شهرسازی و عده‌ای از کارشناسان معتقدند، روند رشد معاملات مسکن تا پایان‌ سال ‌جاری بدون افزایش قیمت ادامه دارد. معاملات اردیبهشت‌ماه با رشد ٨‌درصدی به بیش از ١٥‌هزار معامله رسید که می‌تواند آغاز تحرکات بازار مسکن محسوب شود. در ماه گذشته در شهر تهران تقریباً ١٥‌هزار و ٤٠٠ معامله مسکن ثبت‌شده است که عدد نسبتاً خوبی است و نسبت به مدت مشابه‌ سال گذشته حدود ٨‌درصد رشد داشته است. زمانی که بازار مسکن در اوج رکود قرار داشت، تعداد معاملات مسکن شهر تهران در طول یک ماه به چیزی نزدیک به ٧‌هزار فقره قرارداد رسید. این در حالی است که تعداد معاملات مسکن در بازار تهران، در برخی ماه‌ها به ٢٠‌هزار فقره معامله نیز رسیده است. به‌هرروی، افزایش تعداد معاملات انجام‌شده می‌تواند نشانه‌ای از بهبود شرایط بازار مسکن باشد. باید توجه کرد که اقتصاد یک مجموعه به‌هم‌پیوسته است و اجزای آن نمی‌توانند جدا از هم عمل کنند؛ بنابراین چنانچه رونق در بخشی از اقتصاد اتفاق بیفتد به‌تدریج به بخش‌ها‌ی دیگر نیز سرایت خواهد کرد. وزارت راه و شهرسازی معتقد است که مسکن می‌تواند در حوزه خروج از رکود موتور پیشران باشد. از چند روز آینده هم وام‌های صندوق پس‌انداز یکم به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد و وارد بازار می‌شود. با ورود این تسهیلات گردش مالی در این حوزه بهتر شده و وضع کسب‌وکار در این بخش بهبود خواهد یافت. این موارد به افزایش تقاضای ساخت‌وساز کمک خواهد کرد. ورود تقاضاهای جدید سازندگان را ترغیب به اخذ پروانه ساخت خواهد کرد.

دکتر محمدعلی همتی معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی از دولت بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مطالبه دارد که بیشتر این میزان مطالبات انباشته‌شده از سال قبل هستند که بخشی از آن مربوط به نقش کارفرمایی دولت است که متقبل شده حق بیمه برخی صنوف را پرداخت کند و بخشی نیز درصد مشارکت دولت در بیمه بود. به‌طور متوسط سالانه ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان مطالبات سازمان تأمین اجتماعی کشور است. در کل کشور ۴۲ میلیون بیمه‌شده تأمین اجتماعی داریم که بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود.

آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر پاسخگویی به رشد پنج‌درصدی مصرف برق را مستلزم چهار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری سالیانه عنوان کرد که در سال‌های گذشته انجام‌نشده و صنعت برق کشور با کمترین ضریب ذخیره در شبکه، تلاش کرده حداکثر ظرفیت موجود را برای پاسخگویی به این نیاز به کار گیرد. وی متوسط افزایش هزینه‌های جاری در بخش‌های اصلی صنعت برق را نزدیک به 20 درصد ذکر کرد و افزود: به‌رغم این وضعیت، امسال تغییر محسوسی در تأمین مالی صنعت برق نخواهیم داشت؛ بنابراین لازم است تدابیر و اقدام‌ها را در این شرایط ویژه ارتقا داد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در حال حاضر برای ساخت بیش از 800 هتل یک تا پنج ستاره و هتل‌آپارتمان توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری‌هایی در حال صورت گرفتن است و پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها از ده تا 90 درصد بوده است. سلطانی فرد بابیان اینکه دو توافقنامه عملیاتی برای ساخت چندین هتل پنج ستاره با بخش خصوصی آلمان و ترکیه به امضا رسانده‌ایم، خاطرنشان کرد: قرار است ترک‌ها ده هتل پنج ستاره و آلمانی‌ها ظرف هفت سال ده هتل پنج ستاره در ایران احداث کنند. آن‌ها در این راستا به‌دقت بازار گردشگری ایران را موردمطالعه قرار دادند و بعد از چندین بار رفت‌وآمد به ایران فهمیده‌اند بخش گردشگری ایران در آینده پررونق است. وی هم‌چنین بابیان اینکه هفتصد پروژه دیگر درزمینهٔ گردشگری در کشور در حال ساخت است، در مورد موضوع گردشگری داخلی نیز گفت: این گردشگری نیز رو به توسعه است و ما دراین‌ارتباط دو موضوع ساماندهی مکان‌های گردشگری و زمان گردشگری را در نظر داریم. از حدود 40 سال قبل مقاصد گردشگری در ایران به حدود 7 استان ازجمله استان‌های شمالی، اصفهان، شیراز، خراسان و ... ختم می‌شد و ما اکنون با برنامه‌ریزی و ایجاد زیرساخت‌های لازم تلاش داریم که مقاصد گردشگری جدیدی را به هم‌وطنان ارائه کنیم چنانکه این مقاصد متنوع شود و از دیگر سو گردشگری داخلی ما محدود به یک دوره پرترافیک نشود.

اخبار مرتبط با شرکت‌ها و صنایع:

بهمن دانایی دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر با اشاره به مجوزواردات 480هزار تن شکر خام، برای تأمین نیاز مرداد و شهریور سال جاری گفت: بالغ‌بر 312 هزار تن شکر خام خریداری‌شده که در قالب 5 کشتی تا پایان خرداد به کشور وارد می‌شود. وی بابیان اینکه یکی ازکشتی‌های حمل شکر به کشور واردشده است،افزود: 4 کشتی دیگرحامل شکر وارداتی طی روزهای آتی و تا پایان خردادماه به کشور وارد می‌شوند. او ارزش شکر خام وارداتی به کشور را حدود 860 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: اختیار تقسیم میزان واردات توسط کارخانجات به انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر واگذارشده و بر اساس تولید 3 سال اخیر کارخانه‌ها، انجمن سهم میزان واردات هر کارخانه را مشخص کرده است. قیمت خرید شکر از کارخانجات توسط دولت در سال گذشته 2530 تومان مصوب شد که بر این اساس مقرر شد، کارخانجات شکر را باقیمت 2300 تومان عرضه کنند و مابه‌التفاوت 230 تومانی را از دولت دریافت کنند. دانایی بابیان اینکه بخشی از مطالبات کارخانجات و چغندرکاران بابت مابه‌التفاوتقیمت شکر در سال‌های 93 و 94 هنوز از سوی دولت پرداخت‌نشده است، گفت: کارخانجات تمام مطالبات سال 93 چغندرکاران را از محل اخذ تسهیلات بانکی پرداخت کرده‌اند و در حال حاضر کارخانه‌ها حدود 250 میلیارد تومان از دولت طلبکارند. بر اساس قول وزیر جهاد کشاورزی مطالبات کارخانجات قند و شکر بابت مابه‌التفاوت نرخ عرضه در بازار و نرخ مصوب قند و شکر در سال 93 تا پایان ماه جاری پرداخت می‌شود. هنوز به‌طور دقیق سود حاصل از فروش شکر وارداتی مشخص نیست، اما مقررشده تا با سود حاصل از واردات آن بخشی از بدهی سال 94دولت به کارخانجات قند و شکر تسویه شود.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ولی اله سیف در حکمی عباس کمرئی را به سمت مدیرکل نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی منصوب کرد. کمرئی پیش‌ازاین معاونصندوقبازنشستگی کارکنان بانک‌ها بوده است. همچنین وی سابقهعضویت در هیئت‌مدیره موظف بانک ملی، مدیرکل نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، مدیرکل بازرسی و حسابرسی داخلی و مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی را در کارنامه کاری خود دارد.

مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه گفت: در سال 92 مشکلات زیادی با سازمان بنادر مطرح بود که به لطف خدا تا به اکنون با تلاش‌های فراوانی که در این 2.5 سال تمامی مشکلات با سازمان بنادر حل شد. بدهی شرکت تایدواتر به سازمان بنادر از ٢٢٠ میلیارد تومان به کمتر از ٥٠ میلیارد تومان رسید و در حال حاضر هیچ قرارداد بلاتکلیفی وجود برای تاید واتر خاورمیانه وجود ندارد. مهدی اعتصام در ادامه با اعلام قطعی فروش سهام تایدواتر به موسسه اعتباری کوثر در ١٧ خردادماه تصریح کرد: با این تغییر ازاین‌پس تایدواترخاورمیانه از مالکیت شرکت‌های زیرمجموعه سپاه خارج می‌شود و راه برای حذف نام تایدواتر از فهرست تحریم‌های اروپا و آمریکا بازخواهد شد. وی بابیان اینکه در حال رایزنی با وکلای بین‌المللی برای حل مشکل تحریم‌های تایدواتر در اتحادیه اروپا و آمریکا هستیم گفت: همچنین موسسه اعتباری کوثر علاقه‌ای به فروش سهام تایدواتر ندارد و برنامه‌های توسعه‌ای این مجموعه با منابع این موسسه گسترده‌تر خواهد شد. تایدواتر مجوز حضور در تمامی مناقصه‌ها و مزایده‌های بندری را از سازمان بنادر دریافت کرده است. هم‌اکنون علاوه بر دریافت مجوز ساخت سیلوی ٤٣ هزار تنی تایدواتر در بندر امیرآباد که تا پایان سال 95 مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، مجوز ساخت انبار ٥٠٠٠ متری نیز در بندر انزلی نیز به "حتاید" ابلاغ‌شده است که در اوایل سال 96 بهره‌برداری از آن آغاز خواهد شد. پروژه سرمایه‌گذاری در ترمینال دوم غلات بندر امام خمینی به ظرفیت ١٥٠ هزار تن توسط این شرکت، وارد مرحله خرید تجهیزات شده و اپراتوری این بندر در اختیار تایدواتر قرارگرفته است. این شرکت ١٥٠٠ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در این پروژه انجام خواهد داد و در سال ٩٦ بهره‌برداری از این ترمینال آغاز می‌شود.

کامران ندری مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با اشاره به شرایط فعلی شبکه بانکی، اقدامات فوری و کوتاه‌مدت برای کاهش نرخ سود بانکی را بی‌نتیجه دانست و گفت: نظام بانکی نیازمند اصلاحات ساختاری و نهادی است. وی بابیان اینکه کسری نقدینگی بانک‌ها مانع جدی کاهش نرخ سود است، اظهار داشت: بانک مرکزی چندین بار برای کاهش نرخ سود خیز برداشته اما عملیاتی نشده است. بانک‌ها با کسری نقدینگی و منابع مواجه‌اند و در رقابت برای به دست آوردن منابع، نرخ‌های سود سپرده را افزایش می‌دهند. این اقتصاددان بابیان اینکه با افزایش سود سپرده نرخ سود تسهیلات هم افزایش می‌یابد، گفت: بانک مرکزی در یک گام عملیاتی‌تر برای اینکه مشکل را حل کند سال گذشته بخشی از مشکلات بانک‌ها را برطرف کرد.

اخبار سیاسی و تعاملات بین‌المللی:

محمد خزاعی رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: در چند ماه اخیر ژاپنی‌ها موافقت کردند تا 10 میلیارد دلار خط اعتباری در اختیار ایران بگذارند و علاوه بر آن، آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن (جایکا) قول مساعد داده تا دو میلیارد دلار وام ارزان‌قیمت در اختیار طرح‌ها و پروژه‌های ایران قرار دهد. توافق هشت میلیارد دلاری با اگزیم بانک (صادرات - واردات) کره جنوبی و توافق پنج میلیارد دلاری با شرکت بیمه تجاری کره جنوبی (کی شور)، همچنین برقراری خط اعتباری با کشور نروژ از دیگر دستاوردهای اعتباری در پسابرجام است. هم‌اینک اسناد اولیه این خطوط اعتباری به امضا رسیده و در ادامه مذاکرات، مبالغ وام‌ها با تعیین نرخ بهره، مدت تنفس وام، بانک‌های عامل، پروژه‌های تحت پوشش و ... مشخص می‌شود. وی از شکل‌گیری کمیته راهبری تأمین منابع مالی برای تخصیص این وام‌ها به پروژه‌ها خبر داد و گفت: طرح‌ها و پروژه‌هایی می‌توانند از این وام‌ها بهره‌مند شوند که به تعهدات استقراضی دولت نیفزایند، اشتغال‌زایی به دنبال داشته باشند و در حوزه‌های اولویت‌دار نظیر بخش کشاورزی به کار گرفته شوند و وظیفه ساماندهی این مسائل بر عهده کمیته راهبری است. '

استیون دیون' وزیر امور خارجه کانادا تائید کرد که کشورش در حال رایزنی با تهران است تا گشایشی در روابط دوجانبه ایجاد کند. به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، 'دیون' به شبکه خبری سی بی سی (CBC) گفته است: رایزنی با ایران در سطح مقام‌های رسمی آغازشده است. کانادا در فوریه 2016 (اسفند 94) اعلام کرد که برخی تحریم‌ها علیه ایران را لغو می‌کند. این تصمیم کانادا پس از آغاز اجرای برجام اعلام شد.کانادا در سپتامبر 2012 روابط سیاسی خود را با ایران قطع کرده بود.

به نقل از دیلی‌صباح، وزیر اقتصاد ترکیه می‌گوید شرکت‌های این کشور می‌خواهند پالایشگاه‌های پا به سن گذاشته و فرسوده ایران را نوسازی کنند. هابرترک زیبکسی وزیر اقتصاد ترکیه اعلام کرد که این کشور 5 مشاور تجاری به ایران اعزام می‌کند که قرار است با 5 نفر از متخصصان ایران درباره نوع همکاری مشورت کنند. وی همچنین اعلام کرد که اکسین‌بانک ترکیه در این میان نقش بسیار مهمی در تجارت دو کشور از طریق سرمایه‌گذاری با مدل جدید نقش خواهد داشت. این بانک همچنین نقش بسیار مثبتی درباره شرکت‌های بیمه‌گر خواهد داشت. زیبکسی همچنین با شرکت‌های ترکیه ملاقاتی داشته و آن‌ها را درباره انجام این کار تشویق کرده است.

به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، هم‌زمان با لغو تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران، پتروشیمی صدف و شرکت ولدینگ اینجینیرز (Welding Engineers) سوئیس قرارداد ساخت، نصب و راه‌اندازی واحد فوق را امضا کردند. احمد جزایری مدیرعامل پتروشیمی صدف در عسلویه پس از امضای این قرارداد به وجود ظرفیت‌های همکاری میان دو شرکت اشاره کرد و گفت: با توجه به حساسیت بالای شرکت دارای صاحب دانش فنی ورسالیس (VERSALIS) ایتالیا در تولید محصول باکیفیت بالا، شرکت ولدینگ اینجینیرز سوئیس از سوی این شرکت ایتالیایی مورد تائید قرار گرفت و پس از مذاکره‌های فشرده سرانجام با در نظر گرفتن تمام ابعاد، قرارداد طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی این واحد، نهایی شد. این شرکت سوئیسی قرار است بر اساس دستورالعمل‌های ارائه‌شده از طریق شرکت دارای دانش فنی ورسالیس ایتالیا و شرکت شیمیایی صدف عسلویه، بخش پایانی طرح که شامل خشک‌کردن، بسته‌بندی و آماده کردن محصول برای ارائه به بازارهای داخلی و خارجی است را با بهره‌گیری از فناوری‌های روز جهان طراحی نصب و راه‌اندازی کند. محصول اصلی شرکت پتروشیمی صدف ای.اس.بی.آر (ESBR) است که در تولید لاستیک خودرو کاربرد دارد. این محصول نوعی پلیمر از خانواده الاستومرهایی است که با روش پلیمریزاسیون امولوسیونی سرد بوتادین و استایرن تولید می‌شود و سازگاربامحیط‌زیست شناخته می‌شود.

منطقه آزاد قشم، با امضای قرارداد همکاری میان یک شرکت ایرانی و چینی به هاب (قطب) منطقه و قطب دریایی خلیج‌فارس در بخش ذخیره‌سازی نفت و فرآورده‌های نفتی تبدیل می‌شود. قرارداد همکاری مزبور توسط مسئولان شرکت ماشین‌سازی اراک و شرکت «جینگ گانگ» بزرگ‌ترین شرکت فلزساز چین در شهر بندری شانگهای امضا شد که شرکت صندوق ذخیره فرهنگیان نیز به‌عنوان یکی از حامیان مالی در این طرح بزرگ مشارکت دارد. ارزش این قرارداد که هدف از امضای آن ایجاد یک منطقه راهبردی برای ذخیره‌سازی نفت و فرآورده‌های نفتی اعلام‌شده، 550 میلیون دلار برآورد شده است. امیرحسین رضایی مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک در حاشیه امضای این قرارداد در سخنانی گفت که قرارداد یادشده 10 ساله بوده و در چند مرحله اجرای آن صورت می‌گیرد که در مرحله نخست ذخیره‌سازی 10 میلیون بشکه نفت در دستور کار قرارگرفته است و در فازهای بعدی تا 30 میلیون بشکه نفت در این ترمینال ذخیره‌سازی خواهد شد.وی بابیان اینکه این ترمینال نفتی، یک قرارداد اجاره 10 ساله نیز در کنار خود خواهد داشت، تصریح کرد که با اجاره مخازن نفتی، می‌توان سالانه 120 تا 150 میلیون دلار که قابلیت افزایش تا 300 میلیون دلار را داراست، برای کشور ارزآوری به همراه داشته باشد.

دکتر ظریف وزیر امور خارجه با حضور در مجلس، آمارها و اطلاعاتی از دستاوردهای توافق هسته‌ای در پنج ماه‌ سپری‌شده از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک به نمایندگان مجلس دهم ارائه کرد که اهم آن در جدول زیر آمده است:

بر اساس کدام معادله‌ در پنج ماه گشایش اقتصادی ایجاد می‌شود که ما انتظار داریم پس از برجام مشکلات فراوان گذشته به‌یک‌باره حل شود و دائم روی این موضوع تمرکز می‌کنیم؟

در سال 92 فروش نفت ما از دو میلیون بشکه به 850 هزار تا 900 هزار بشکه رسید و قرار بود روند کاهش فروش نفت ایران به رقم‌های بسیار کمتر از این ادامه یابد. در حال حاضر صادرات نفت از زیر 900 هزار بشکه به 2 میلیون بشکه رسیده است.

پس از اجرای برجام ماهانه رقمی حدود 700 میلیون دلار وارد خزانه‌ شد. همچنین منابع مالی‌مان قابل وصول شد و بسیاری از بانک‌ها ارتباطات خود را با ایران از سر گرفتند.

تا 11 خردادماه حدود 4172 مورد اعتبار اسنادی یا همان ال‌سی بازشده و این رقم رو به افزایش است.

تا امروز 5 میلیارد دلار بدهی نفتی اماراتی‌ها به ایران، دو میلیارد دلار بدهی شل، شش میلیارد دلار از بدهی نفتی هندی‌ها و تقریباً تمام مطالبات کشورمان از یونان دریافت شده.

حدود 40 میلیارد دلار منابع اعتباری در کشور با دنیا ایجاد شد. در طول تاریخ ایران 60 توافق حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی با طرف‌های مختلف امضاشده که هفت توافق آن پس از برجام بوده است.

در حوزه حمل‌ونقل ناوگان هوایی، کشتیرانی و ریلی در حال بازسازی هستند.

نباید دائم القا کنیم که ایران یک کشور پرخطر است. هنوز برخی از مشکلات وجود دارد، اما این موانع و مشکلات هیچ ارتباطی با برجام ندارد.

قرارمان نبود تحریم‌های شرکت‌های آمریکایی را برداریم؛ اما امروز وزیر خارجه آمریکا به‌جای اینکه بگوید ما تحریم می‌کنیم، ناگزیر می‌گوید ما تلاش می‌کنیم که تحریم‌ها را برداریم.

ما حدود هفت تا هشت سال از قوانین بین‌المللی عقب هستیم و در این سال‌ها که ارتباطمان با بانک‌های خارجی قطع بود، قوانین متعددی تغییر پیداکرده است. ما از مجلس تقاضا داریم پیوستن ایران به کنوانسیون‌های جدید را که مطابق با لایحه‌های وزارت اقتصاد، وزارت خارجه و سایر بخش‌ها دریافت می‌کند، موردبررسی قرار دهد.

خلاصه اطلاعات و ارقام معاملات:

مجموع معاملات صورت گرفته در بازار سرمایه (با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک) در روز جاری به مبلغ 372.2 میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی 57.5 میلیارد تومان و سهم معاملات عمده (شامل بازار بلوک سهام و بدهی) 80.7 میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده‌ امروز در بورس اوراق بهادار تهران به مبلغ 240.2 میلیارد تومان و در فرابورس به مبلغ 1320 میلیارد تومان بالغ گردید که معامله بلوکی پتروشیمی جم با 59.5 میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و مدیریت انرژی هور با 20.9 میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه خودرو با 47.8 میلیارد تومان و گروه ساخت محصولات فلزی با 27 میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار 32 واحد، شاخص قیمت 12 واحد و شاخص فرابورس 7 واحد کاهش داشتند. شاخص کل بورس تهران با افت امروز خود به عدد 74819 واحد و شاخص قیمت به 27252 واحد رسید. هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با 102 واحد بیشترین اثر مثبت و پالایشگاه اصفهان با 24 واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.

وضعیت نمادهای صنعت سیمان:

فضای معاملات نمادهای صنعت سیمان امروز بسیار کم‌حجم و تقریباً تماماً منفی بود. از 34 نماد باز این صنعت، 24 نماد مورد معامله واقع شدند که از این میان و بر پایه قیمت‌های پایانی تنها نماد سیمان شرق اندکی مثبت و مابقی نمادها همگی منفی بودند. حجم معاملات روز جاری معادل 6144 هزار سهم و ارزش معاملات بالغ‌بر 7240 میلیون ریال (ارزش معاملات روز کاری گذشته 11774 میلیون ریال) بود. سیمان سپاهان با 1928 هزار سهم به ارزش 2152 میلیون ریال حدود 30 درصد ارزش معاملات و سیمان شرق با 1379 هزار سهم به ارزش 1499 میلیون ریال معادل 21% ارزش معاملات نمادهای صنعت سیمان را به خود اختصاص دادند. از میان نمادهای باز 10 نماد سیمان اردبیل، بجنورد، خاش، دشتستان، اصفهان، صوفیان، فارس، مازندران، ایلام و نی‌ریز مورد معامله واقع نشدند. هیچ‌یک از نمادهای این صنعت امروز بازگشایی، متوقف و یا حراج مجدد نشدند.

ارزش معاملات سه نماد هلدینگ امروز تنها به حدود 140 میلیون تومان بالغ شد (ارزش معاملات روز گذشته 350 میلیون تومان). نماد سیمان فارس و خوزستان تمامی زمان معاملات درگیر صف فروش بود دو نماد دیگر اما معاملات بسیار کم‌حجم و متعادلی داشتند.

تغییرات سهامداران بالای ۱% صنعت سیمان:

بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فن‌آوری بورس تهران، در روز گذشت‍ه در نمادهای سیمان شمال و سپاهان شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان و در نمادهای سیمان لار سبزوار و سیمان فارس نو 2 شخصیت حقیقی خریدار سهام بوده‌اند.

مقصود پورابولی

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24