آزمون غیرمخرب لوله های نفتی به منظور شناسایی وجود و موقعیت نقاط خوردگی به کار می رود.
اطلاعات لازم و موثر در تصویربرداری سیگنال ماورای صوت، با سطح و عمیق نقص و همچنین با مکان نقص در لوله و اطلاعات محیطی در ارتباط است.
در این آزمون با استفاده از امواج ماورای صوت بر اثر اعمال یک پالس الکتریکی ولتاژ بالا به یک کریستال پیزوالکتریک، یک پالس موج ماورای صوت تولید می شود که از طریق یک ماده واسط (فرآورده های نفتی) به لوله اعمال و در داخل آن منتشر می شود.
این امواج با مقداری تضعیف و پراکنده شدن در داخل لوله پیش می روند و در برخورد با هر ناپیوستگی سطحی یا داخلی، نظیر خوردگی، منعکس یا پراکنده می شوند.
به عبارت دیگر در این روش از تاخیر رفت و برگشت پالس ماورای صورت برای اندازه گیری موقعیت یک ناپیوستگی در لوله استفاده می شود که سرانجام با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده می توان پس از تعیین موقعیت نقاط بحرانی موجود در طول مسیر، به رفع مشکلات احتمالی پرداخت.
بازتاب امواج ماورای صوت از ناپیوستگیهای لوله، تعیین کننده وضع دیواره های داخلی و خارجی لوله و سرانجام ضخامت دیواره لوله است. کاهش ضخامت دیواره در هر ناحیه نشان دهنده وجود خوردگی در آن ناحیه خواهد بود.در پژوهش «تعیین اطلاعات مورد نیاز در تصویربرداری از خوردگیهای لوله های نفت»به منظور بهره گیری از روش فوف، ابتدا مسائل زیربنایی تصویر برداری با استفاده از سیگنال ماورای صوت مشخص و عوامل موثر در اندازه گیری برای دستیابی بررسی شد.
سپس قدرت تفکیک عمق خوردگی، پهنای باند بدل ماورای صوت، قدرت تفکیک طول خوردگی و فاصله زمانی نمونه برداری یک مبدل از لوله در راستای طولی تعیین و استخراج شده است.با توجه به طراحی انجام شده و استخراج پارامترهای لازم برای رسیدن به یک اندازه گیری مناسب و تائید نتایج از طریق شبیه سازی، پیشنهاد می شود در طراحی و انجام پذیری سیستم تصویربرداری از لوله های نفت، از نتایج این پژوهش استفاده شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.