توافق نامه ژنو میان ایران و شش قدرت جهانی که برجام نامیده می شود، انتظارات بسیار زیادی در میان مردم و صاحبان کسب و کار برانگیخت .بسیاری انتظار داشتند که پس از این توافق نامه بزرگترین رکود اقتصادی نیم قرن اخیر کشور بهبود یابد ولی این انتظارات دور از واقعیت است.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: توافق نامه ژنو میان ایران و شش قدرت جهانی که برجام نامیده می شود، انتظارات بسیار زیادی در میان مردم و صاحبان کسب و کار برانگیخت .بسیاری انتظار داشتند که پس از این توافق نامه بزرگترین رکود اقتصادی نیم قرن اخیر کشور بهبود یابد ولی این انتظارات دور از واقعیت است.
به گزارش بورس24 به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، «سید عبدالحسین ساسان»در کمیسیون حمایت از سرمایه گذاری ،تامین مالی و توسعه روابط خارجی اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد:اقتصاد ایران حتی پیش از تحریم های شورای امنیت از نارسایی های ساختاری متعددی رنج می برد و کاملا بیمار بود.
وی تصریح کرد:اگر اقتصاد را که یک پدیده نادیدنی و تجریدی است به بدن انسان تشبیه کنیم می توان با ذکر یک مثال کاربردی و ملموس تاثیر تحریم های شورای امنیت و تاثیرلغو ان را بهتر مجسم کرد.
ساسان خاطر نشان کرد: فرض کنیم یک انسان معتاد به داروهای روان گردان و فاقد فرهنگ کار و کوشش ،فاقد مهارت های شغلی ،غیر مولد وابسته به درآمد سرار خانواده دچار سک سانحه رانندگی می شود و در اعما فرو می رود .
این اقتصاددان برجسته اضافه کرد: چنین بیماری حدود سه سال در بیهوشی کامل با یک زندگی نباتی وتنقس مصنوعی زنده می ماند سرانجام یک تیم پزشکی بسیار توانمند و مجهز به پیشرفته ترین دانش ها و تجهیزات برای نجات وی وارد عمل می شوند .این تیم پس از یک سال تلاش شبانه روزی موفق می شود بیمار را از حالت اغما و بیهوشی خارج کند و به زندگی برگرداند در حقیقت بیمار از مرگ حتمی بر اثر ضربه مغزی نجات یافته است ولی این امر به معنای ان نیست که وی از نارسایی های ساختاری متعدی که پیش از ضربه مغزی دچار شده بود ،نجات یافته است .
ساسان تاکید کرد: اقتصاد ایران همچون مثال پیش گفته به یاری تیم مذاکره کننده بسیار مهارت از حالت اغما خارج شده است .ولی نباید فراموش کرد که این بیمار پیش از اینکه ضربه مغزی شود دچار اعتیاد مواد مخدر روان گردان (یارانه ها ) ،عدم تعادل روانی (به هم ریختگی قیمت های نسبی کالا و خدمات ) فقدان مهارت های شغلی، (بی نیازی صاحبان صنایع از فارغ التحصلان دانشگاه ها )و سرانجام دچار عراضه تنبلی و تن پروری (فقدان فرهنگ کار و سخت کوشی)بوده است ، بنابراین به هوش آمدن به معنای سالم شدن نیست .
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.