تقی زاده میزان مطالبات شرکت های تابعه این هلدینگ از وزارت نیرو را ١٨٠ میلیارد تومان ذکر کرد که از اسفندماه سال گذشته تا کنون ۶٨ میلیارد تومان آن وصول شده است...
مدیرعامل مدیریت انرژی امید تابان هور در خصوص قیمت مورد نظر این مجموعه در بازار سرمایه اظهار داشت: قیمت سهم بر اساس دو روش متداول در قیمت گذاری محاسبه شده بود. اولین قیمت بر اساس روش ضریب p/e صنعت ضرب در EPS حاصل شده بود و دیگری بر اساس 70 درصد NAV هر سهم، که در هر دو روش قیمت های حاصل شده بسیار بهم نزدیک بود، اما با توجه به درخواست فرابورس از سهامدار عمده برای جذاب بودن سهام این شرکت برای سهامداران و فعالان بازار سرمایه، تلاش شد تا سهم با قیمتی پایین تر از دو قیمت به دست آمده در بازار عرضه شود.
حسن تقی زاده در گفت و گو با خبرنگار بورس24 در مورد میزان عرضه این سهم در بازار سرمایه، گفت: پس از عرضه 5 درصد از سهام این شرکت در نخستین روز ورود به بازار سرمایه، 5 درصد دیگر از سهام این شرکت بنا به تشخیص سهامدار عمده در روزهای بعدی در بازار عرضه خواهد شد. اما عرضه بیش از 10 درصد از سهام این شرکت بستگی به نظر سهامدار عمده دارد.
پروژه های در دست انجام
وی در خصوص پروژه های نیروگاهی در دست اجرای هلدینگ مدیریت انرژی امید تابان هور، به پروژه مولد 500 مگاواتی هریس اشاره کرد که برای اجرای آن 235 میلیون یورو تسهیلات مسدودی از صندوق توسعه ملی با نرخ بهره 5 درصد دریافت شده است، بر این اساس شرکت قادر که با گشایش ال سی این تسهیلات را از بانک عامل دریافت کند.
وی ادامه داد: همچنین پروژه کاسپین، یک نیروگاه CHP 25 مگاواتی است که از تسهیلات مسدودی 8.1 میلیون یورویی برخوردار شده است. در این میان طرح توسعه بخار نیروگاه سمنان به سرمایه گذاری حدود 120 میلیون یورو نیاز دارد که برای تامین آن با فاینانسورهای خارجی در حال مذاکره هستیم.
این مقام مسوول در هلدینگ امید تابان هور از شرکت ساچه ایتالیا به عنوان فاینانسوری نام برد که مقرر شده است که به صورت EPCF یا به شکل فاینانس به تامین منابع مالی پروژه بخار نیروگاه سمنان بپردازد.
وی تصریح کرد: برای بلوک "دو" 500 مگاواتی نیروگاه هریس و بلوک "دو" 500 مگاواتی نیروگاه سیرجان به دنبال فاینانسورهای خارجی هستیم که در این میان برای بلوک دو هریس با شرکت آن سالدوی ایتالیا وارد مذاکره شده ایم که به صورت EPCF این پروژه را به اجرا گذارد.
تقی زاده با بیان این که هر دوی این پروژه نیاز به سرمایه گذاری 270 میلیون یورویی دارد، ادامه داد: در این میان قرار داد تامین مالی بلوک دو سیرجان به شکل EPCF یا BOT یه زودی منعقد خواهد شد.
این فعال صنعت نیروگاهی به طور کلی سیاست این هلدینگ برای سرمایه گذاری به منظور ساخت یا اجرای طرح توسعه را در دو قالب تامین منابع از صندوق توسعه ملی و یا منابع ارزی خارجی تعریف و اضافه کرد: با توجه به اینکه نرخ سود صندوق توسعه ملی با توجه به موقعیت جغرافیایی 4 تا 6 درصد است ترجیح ما بر استفاده از این منابع است، از سوی دیگر با اجرای برجام منابع ارزان خارجی نیز به عنوان گزینه دیگر پیش روی ما برای تامین نقدینگی مورد توجه قرار گرفته است.
وی به اجرای طرح توسعه نیروگاه ارومیه نیز از سوی این هلدینگ اشاره کرد که با توجه به اخذ 350 میلیون یورو مسدودی از صندوق توسعه ملی، قرار داد آن با شرکت مپنا منعقد شده است.
پیش به سوی انرژی های تجدید پذیر
تقی زاده در ادامه، سیاست بلندمدت این مجموعه را استفاده از انرژی های تجدید پذیر مشخصا انرژی بادی و خورشیدی ذکر کرد.
وی با بیان اینکه در بحث انرژی سه شاخصه کاری تعریف می شود، به انرژی های بادی،خورشیدی و ژئو ترمال اشاره کرد و گفت: انرژی ژئوترمال هنوز در ایران عملیاتی نشده است، بر این اساس ما در انرژی خورشیدی و بادی فاز مطالعاتی خود را آغازکرده ایم که به موجب آن نیز به دنبال یک مزرعه 50 مگاواتی انرژی بادی در منطقه خاف با هماهنگی شرکت وستاس هستیم.
مدیر عامل هلدینگ امید تابان هور با اعلام مذاکرات این مجموعه با چینی ها در خصوص انرژی خورشیدی، اضافه کرد: طی سفری که اخیرا به چین انجام شد مقرر شد تا یک توافق نامه منعقد شود، اما نکته موجود اینست که هنوز انرژی بادی و خورشیدی اقتصادی نشده است، در حقیقت این مجموعه به منظور کسب آمادگی به سمت آنها حرکت می کند تا به محض اقتصادی شدن آنها، در حوزه اجراء و عملیاتی کردن این پروژه وارد شود.
وی در این میان تاکید کرد: در صورت افزایش حمایت های وزارت نیرو، این مجموعه در این نوع پروژه ها ورود می یابد.
فروش برق
وی در خصوص صادرات برق نیز گفت: در حال حاضر این مجموعه صادرات برق ندارد چرا که سیاست های وزارت نیرو انجام صادرات برق از سوی خود دولت است.
وی همچنین در مورد عرضه برق از سوی این هلدینگ در بورس انرژی، به فروش بخشی از برق تولیدی نیروگاه ارومیه در این بورس اشاره کرد و گفت: عرضه و فروش برق در بورس انرژی برای این مجموعه مقرون به صرفه نیست و ترجیح ما فروش برق در مدیریت شبکه است.
این فعال صنعت نیروگاهی علت این امر را وجود اختلاف دو برابری در قیمت برق در مدیریت شبکه و بورس انرژی اعلام کرد و گفت: قیمت برق در مدیریت شبکه برق ، به ازای هر کیلووات 65 تومان است در حالی که در بورس انرژی برق به ازای هر کیلووات با قیمت 35 تومان به فروش می رسد.
وی علت عرضه برق در بورس انرژی را نیاز نیروگا ه ها به نقدینگی فوری اعلام و اضافه کرد: اما با توجه به عدم نیاز این مجموعه به نقدینگی فوری و موفقیت این هلدینگ در وصول مطالبات خود با مکانیزم های تعریف شده از وزارت نیرو سبب شده است تا این مجموعه سیاست خود را بر فروش برق در مدیریت شبکه قرار دهد.
راز تسویه مطالبات از وزارت نیرو
تقی زاده میزان مطالبات شرکت های تابعه این هلدینگ از وزارت نیرو را 180 میلیارد تومان ذکر کرد که از اسفندماه سال گذشته تا کنون 68 میلیارد تومان آن وصول شده است.
وی با بیان اینکه طی 5 تا 6 ماه اخیر به این مکانیزم وصول مطالبات دست یافتیم، اضافه کرد: به مدد این مکانیزم به تدریج تمام مطالبات خود را از وزارت نیرو وصول خواهیم کرد.
وی در خصوص مکانیزم وصول مطالبات این شرکت ازوزارت نیرو، تنوع سرمایه گذاری های شرکت مدیریت سرمایه گذاری امید در صنایعی مانند سنگ معدن، سیمان، پتروشیمی را مورد اشاره قرار داد که همگی صنایع مورد اشاره مصرف کننده برق محسوب می شوند.
مدیرعامل هلدینگ امید تابان هور ادامه داد: در این میان هلدینگ امید تابان به عنوان تولید کننده و فروشنده برق طی تعامل با وزارت نیرو هیچگونه نگرانی از بابت فروش برق و وصول مطالبات خود از وزارت نیرو ندارد.
وی اینگونه توضییح داد: در واقع این هلدینگ قادر است که برق خود را در هر نقطه ای از شبکه که تولید می کند، در شبکه سراسری آن را در نقطه دیگر به شرکت های تابعه سرمایه گذاری امید به فروش رساند.
تقی زاده در این میان نیروگاه ارومیه را مورد اشاره قرار دادکه به واسطه برخورداری از ترکیب سهامدارای متنوع، قادر به انجام این مساله نیست و برای تامین نقدینگی مورد نیاز خود می بایست برق را بورس انرژی به فروش رساند.
وی در این میان تصریح کرد: اما این هلدینگ به صورت مشخص به نیروگاه هایی مانند سمنان و گیلان اجازه فروش برق در بورس انرژی را نمی دهد.
نیروگاه های این هلدینگ به بازار می آیند
مدیرعامل هلدینگ امید تابان هور درمورد عرضه سهام نیروگاه های این هلدینگ در بازار سرمایه، عنوان کرد: نیروگاه گیلان از مصوبه هیات مدیره برای ورود به فروش برخوردار است.
افزایش سرمایه 200 درصدی
وی با اشاره به سرمایه 230 میلیارد تومانی این نیروگاه، عنوان کرد: به موجب مصوبه مجمع، این هلدینگ در نظر دارد تا در سال مالی جاری، سرمایه خود را از محل مطالبات و آورده نقدی به میزان 400 میلیارد تومان افزایش دهد.
تقی زاده که هدف از اجرای این افزایش سرمایه را تامین نقدینگی برای اجرای طرح های توسعه ای عنوان می کرد، گفت: اما اینکه این افزایش سرمایه طی چند مرحله به اجراء رسد در اختیار هیات مدیره است.
سهم از بازار
مدیرعامل هلدینگ امید تابان هور در مورد سهم از بازار این هلدینگ گفت: ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور 75 هزار مگاوات است که در حال حاضر این هلدینگ یک درصد از این ظرفیت را در اختیار خود دارد. اما با اجرای پروژه های کاسپین و هریس این ظرفیت به حدود یک و نیم درصد افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر با اجرای پروژه های توسعه سمنان، ارومیه و اتمام نیروگاه سیرجان در کنار خرید 51 درصد نیروگاه چادرملو، طی سه سال سهم از بازار این مجموعه به 3.5 درصد می رسد.
این فعال صنعت نیروگاهی برنامه بعدی این هلدینگ را خرید نیروگاه جهرم از بانک سپه عنوان کرد که با خرید این نیروگاه سهم از بازار هلدینگ تابان انرژی به 5 درصد افزایش خواهد یافت.
وی در خصوص سیاست خرید نیروگاه ها گفت: نیروگاه هایی که از سوی این مجموعه خریداری می شوند، در واقع متعلق به شرکت مدیریت سرمایه گذاری امید است که به واسطه برنامه سرمایه گذاری امید در متمرکز کردن نیروگاه های خود در هلدینگ، این مجموعه اقدام به خریداری آن ها می کند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.