Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دارایی های سمی بانک ها از مشکلاتی است که وجود دارد و باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: جراحی در حوزه پول‌های سمی قاعدتا جابه‌جایی عمده‌ای در منافع گروه‌های مختلف داشته و می‌تواند در پایگاه سیاسی گروه‌های مختلف تأثیرات شگرفی داشته باشد.

دارایی‌های سمی نیازمند جراحی‌اند

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، عباس آخوندی در در دومین همایش نقش بانک‌های توسعه‌ای در توسعه و رونق اقتصادی کشور اظهار کرد: فکر می‌کنم اقتصاد ایران در حال حاضر در موقعیتی است که بتواند با توجه به امکان استفاده از ابزارهای مختلف ایجاد تحرکی عمده در اقتصاد داشته باشد و بتواند ایران را از وضعیت رکودی که در آن هست خارج و یک موقعیت ممتازی را در سطح بین‌المللی برای ایران فراهم کند.

وی با اشاره به اینکه معتقدم باید توجه جدی به مسئله بانکداری و بازار پولی، مالی و سرمایه در ایران داشته باشیم، افزود:در ایران دارای چند مشکل بزرگ هستیم که نهایتا باید برای حل آن تصمیمات سختی بگیریم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بدهی‌های دولت به اقتصاد ملی را به عنوان یکی از این مشکلات کشور، خاطرنشان کرد:طی دوسال گذشته که این مشکل مطرح شد رقم‌های نام برده، ارقام روشنی نبود ولی به تدریج وزارت اقتصاد و دارایی آن را رقمی بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال اعلام کرد که موضوع کوچک و بی‌ارزشی نبوده و باید برای آن چاره‌ای اندیشیده شود در غیر این صورت امکان عبور از این مشکل وجود ندارد.

به گفته او این موضوع در یکی دوسال گذشته در سطح افکار عمومی، سیاست‌گذاری، مجلس، دولت و دانشگاه‌ها مورد بحث و توجه قرار گرفت ولی نکته مهم آن است که این تصمیم‌گیری، کاری بسیار سخت و دشواری است.

وی به نقش مهم نهادهای مالی اشاره و اظهارکرد: تا این تاریخ ما هنوز پیشنهاد روشنی از سوی نهادهای بانکی و مالی برای حل بدهی‌های دولت به اقتصاد و تأمین مالی آن دریافت نکرده‌ایم.

آخوندی به دارایی های مسموم بانک‌ها اشاره و اضافه کرد:این موضوع طی سال های گذشته مطرح شده و در ابتدا با بی‌اعتنایی روبه‌رو شد ولی با گذشت زمان که از سوی اهل علم و حرفه مورد کاوش بیشتری قرار گرفت این واژه نیز وارد ادبیات ایران شد، اما همچنان برای درمان دارایی‌های سمی نیازمند تصمیمات بسیار سختی در حوزه تکنیکی در نظام بانکی و همچنین در حوزه اقتصادی- سیاسی هستیم.

به گفته او در این بخش باید به این مسئله توجه داشه باشیم که جراحی در حوزه پول‌های سمی قاعدتا جابه‌جایی عمده‌ای در منافع گروه‌های مختلف داشته و می‌تواند در پایگاه سیاسی گروه‌های مختلف تأثیرات شگرفی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه درمان دارایی‌های سمی نیاز به جراحی‌های گسترده و ورود جدی داریم ادامه داد: مسئله نهادها و ابزارهای مالی در نظام بانکی، پولی و بازار سرمایه در کشور از دیگر موضوعات مهم است.

وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه مفهوم نهاد رقابت در نظام بانکی در ایران مفقود شده است تاکید کرد: آنچه که در پایان کار موجب توسعه و گسترش و رفاه مردم می‌شود، توسعه رقابت در اقتصاد است و این مسئله تنها مخصوص کالا و خدمات مستقیم نبوده و می‌تواند موجب خدمات بانکی و پولی نیز شود.

آخوندی افزود: تا پیش از این همواره مطرح می شد که نرخ سود تسهیلات بانکی کمتر از تورم است، اما بیش از دو سال است که این فاصله به صورت معکوس و معنادار در نظام بانکی ما وجود دارد و همه می دانیم که نرخ سود با دستور و خواهش کاماهش نمی یابد و معکوس بودن این رابطه دلیل دارد که مهم ترین آن پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه در سیستم مالی و نبود یک نظام رقابتی در بانک ها است.
وی با اشاره به اینکه در سیستم بانکی ایران دارای یک سیستم شبه انحصار چندجانبه هستیم که موفق به حفظ کردن این تفاوت به نفع بانک‌ها شده و در حقیقت رقابتی ضعیف را در این عرصه به وجود آورده است، تاکید کرد:ما برای اصلاح اقتصاد ایران نیاز به پاسخی درخور به مشکلات نام برده در این حوزه خواهیم داشت آن هم پاسخی که تنها بخش بسیار کوچکی از آن تکنیکی بوده و بخش بزرگتر آن در حوزه اقتصادی - سیاسی و مربوط به فرآیند تصمیم‌گیری است.

وزیر راه و شهرسازی به بازار سرمایه اشاره و اظهار کرد: نکته مهم آن است که ما در شرایط فعلی چگونه از ابزارها و نهادهای مختلف استفاده بهینه کرده و از سویی دیگر ابزارها و نهادهای مفقوده‌ای که می‌توانند این بهره‌وری در نظام بانکی و پولی کشور را افزایش دهند را ایجاد کنیم زیرا عنصر بهره‌وری زمانی رخ می‌دهد که ابزار و نهادها با یکدیگر سازگار و هم زمان باشند، این که توالی زمانی این ابزارها بتواند به یکدیگر کمک کند امری بسیار مهم است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24