در حالی رهبر معظم انقلاب ۱۰ اقدام را برای تحقق اقتصاد مقاومتی برشمردهاند که دولت در حوزه حملونقل مسافری ریلی با اعطای مجوز ورود واگنهای ۲۰ ساله دست دوم در مسیر تضعیف تولیدکننده داخلی گام برداشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رهبر معظم انقلاب اوایل فروردین ماه امسال 10 اقدام و عمل را برای تحقق اقتصاد مقاومتی برشمردند که زنده کردن تولید داخلی، پرهیز از واردات تضعیف کننده تولید داخلی و شرط انتقال فناوری در معاملات خارجی جزو این اقدامات است.
در خصوص مورد اول یعنی زنده کردن تولید داخلی، دولتیها طی دو سه ماه اخیر اقدام آنچنانی انجام ندادهاند، چه آنکه اگر اینگونه بود بسیاری از صنایع داخلی از رکود خارج شده بودند. بهعنوان نمونه به دلیل عدم حمایتهای دولت در حال حاضر واگنسازان داخلی فقط با 25 درصد ظرفیت خود فعالیت میکنند، مسئلهای که باعث علنی شدن انتقاد فعالان این بخش از سیاستهای دولت شده است.
مدیرعامل واگنسازی ایریکو چندی پیش با انتقاد از واردات واگن دست دوم از رده خارج شده توسط شرکت های حمل و نقل ریلی به تسنیم گفت: در حال حاضر تقریبا 25 درصد فعالیت واگن سازان فعال است و حمایت ها از این بخش بسیار کم است.
مقدمی با بیان این که تا انتهای سال 93 کارخانه با شرایط خیلی بدی مواجه بود، افزود: کارخانه ایریکو فعلا سودده نیست و تمام واگن سازان هنوز به سوددهی نرسیده اند.
وی با بیان این که قیمت تمام شده واگن در داخل با نمونه خارجی پایین تر است، گفت: قیمت تمام شده تولیدات ما در بخش مترو تقریبا 8 درصد کمتر از نمونه های خارجی (اروپایی و چینی) است.
وی تاکید کرد: نباید بهره برداران شبکه ریلی واگن های دست دومی را وارد کنند که در کشورهای فروشنده از رده خارج شده است. متاسفانه یکی از مشکلات ما این است که تعرفه واردات واگن خیلی پایین است.
مدیرعامل ایریکو با بیان این که تعرفه واردات واگنهای دست دوم 15 درصد است که برای شرکت های حمل و نقل بهره بردار شرایط ایده آلی برای خرید خارجی است، افزود: وظیفه دولت است که با یک سیاست گذاری درست تقاضای موجود را به جای شرکت های خارجی به سمت شرکت های تولیدکننده داخلی سوق دهد. متاسفانه به دلیل سیاست گذاری نادرست دولتی بهره برداران سفارش ساخت واگن را به خارجی ها می دهند.
این در حالی که است دولت نه تنها به وظیفه خود عمل نمیکند، بلکه شرایطی را به وجود آورده تا تولید داخلی تضعیف شده و بخشی از اشتغالزایی مولد کشور از بین برود. متاسفانه با چراغ سبز دولت در واردات واگنهای دستدوم تولیدکنندگان داخلی به شدت متضرر شده و تضعیف شدهاند.
مدیرعامل رجا بهعنوان بزرگترین شرکت حملونقل ریلی مسافری کشور واردات واگنهای دستدوم 15 تا 20 ساله را برای جایگزین کردن واگنهای 55 ساله این شرکت اعلام کرد و به تسنیم گفت: حدود 300 دستگاه واگن با عمر بالای 45 سال داریم که آنها را با واگنهای دستدوم 15 تا 20 ساله جایگزین میکنیم.
موسوینژاد با یادآوری اینکه تعدادی واگن در شرکت رجا داریم که عمر بالای 50 سال دارند، افزود: سال گذشته 92 دستگاه واگن با عمر بالای 55 سال را از رده خارج کردیم.
وی با تاکید بر اینکه جای واگنهای فرسوده، واگن دستدوم وارد میکنیم، تصریح کرد: واگنهای با عمر بالای 45 سال را باید تا پایان امسال از ناوگان رجا خارج کنیم که حدود 300 دستگاه است، به جای این واگنها، واگنهای دستدوم با عمر 15 تا 20سال وارد کشور میکنیم. این واگنها با نگهداری خوب مانند واگنهای 10 ساله ما هستند.
موسوینژاد با بیان اینکه واردات واگن دست دوم ارزانتر است، افزود: اگر قرار باشد سرمایهگذاری در بخش خرید واگن نو صورت نگیرد، واگن دست دوم در کوتاه مدت راه حل خوبی است.
به گزارش تسنیم، همانگونه که ملاحظه میشود دولت نه تنها اقدامی برای زنده کردن تولید داخلی انجام نداده که دقیقا سیاست واردات تضعیف کننده تولید داخلی در پیش گرفته است. از سوی دیگر با واردات واگنهای دستدوم و معامله با اروپاییها شرط انتقال فناوری نیز عملا محقق نمیشود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.