رئیس سازمان خصوصی سازی از تمایل سرمایه گذاران خارجی برای خرید سهام ایران ایر خبر داد و گفت: این تقاضا، سیگنال مناسبی برای قیمت گذاری این شرکت به سازمان خصوصی سازی داده است.
به گزارش ایرنا، میر علی اشرف عبداله پوری حسینی روز سه شنبه در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد افزود: 40 درصد سهام ایران ایر متعلق به سهام عدالت بوده و 55 درصد آن نیز بابت رد دیون به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده است.
وی ادامه داد: با این وجود سازمان خصوصی سازی می تواند پیشنهاد واگذاری 51 درصد سهام ایران ایر را ارایه دهد و بر همین اساس سهام کنترلی این شرکت قابل واگذاری است.
پوری حسینی با بیان این که، 385 شرکت در برنامه واگذاری ها قرار دارند که 11 مورد آن مال و دارایی است ادامه داد: از 385 شرکت تا کنون 55 مورد توسط مراجع قانونی ذیربط(هیات واگذاری و مجلس) از فهرست واگذاری ها خارج شده اند و 330 شرکت مال و دارایی برای واگذاری به طرق مخلتف وجود دارد.
وی با بیان این که، از باقیمانده این شرکت ها 50 مورد در حال عرضه بوده و هیات واگذاری قیمت آن را برآورد و تصویب کرده است از تعیین تکلیف 40 شرکت دیگر خبر داد و گفت: از این تعداد 31 شرکت فروخته شده و 9 مورد دیگر آن از لیست خارج شده است.
وی با بیان این که، 72 شرکت در حال قیمت گذاری است، ضمن آن که 50 درصد از وظایف محوله را می توانیم عملی کنیم تصریح کرد: واگذاری 385 شرکت در طول یک سال با توجه به اینکه اکثر شرکتها غیر بورسی هستند، امکان پذیر نیست، ضمن آن که به دلیل تغییر دولت، چهار ماه از سال عملا فعالیت سازمان به حداقل رسیده بود.
** 84 درصد واگذاری ها در دولت یازدهم بوده است
پوری حسینی با بیان آن که اگر بتوانیم 72 شرکت را قیمت گذاری کنیم طی 14 سال گذشته رکورد زده ایم گفت: طی چهار ماه گذشته و با روی کار آمدن دولت یازدهم 84 درصد واگذاری ها به افراد حقیقی و حقوقی بوده است.
وی ادامه داد: به دلیل سنگینی واگذاری ها نمی توانیم این روند را ادمه دهیم و نهادهای عمومی در آینده در واگذاری ها حضور خواهند داشت.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: 94 درصد واگذاری ها به صورت تدریجی انجام شده و از آنجایی که قیمت گذاری بلوکی واگذاری ها کاری زمان بر است، سهم کمی در واگذاری ها داشته است.
** وزارت نفت در واگذاری ها اول شد
رییس کل سازمان خصوصی سازی گفت: وزارت نفت با تخصیص 47 درصد واگذاری ها رتبه اول، وزارت صنعت، معدن و تجارت با 22 درصد واگذاری ها رتبه دوم و وزارت نیرو با 16.3 درصد رتبه سوم را در واگذای ها کسب کرده اند.
به گفته وی، بالاترین حجم واگذاری های شرکت های مادر تخصصی به ایمیدرو و شرکت ملی صنایع پتروشیمی با 18 درصد و توانیر با 12.2 درصد اختصاص یافته است، ضمن آن که شرکت پالایش و پخش فروآورده های نفتی با 10.4 درصد در رتبه بعدی قرار گرفتند.
پوری حسینی تصریح کرد، در طول 14سال گذشته خارج از سهام عدالت و رد دیون 33 هزار میلیارد تومان واگذاری انجام شده که با احتساب آنها این رقم به 101 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: 50 میلیارد تومان مصوبه هیات وزیران برای واگذاری ها هنوز قطعیت نیافته است که با احتساب آن رقم کلی به 153 هزار میلیارد تومان می رسید.
به گفته وی، مجموع مصوبات هیات وزیران بابت رد دیون در شش سال 159 هزار میلیارد تومان بوده است.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.