رئیس سازمان بورس اوراق بهادار درباره شایعات و عامل ریزش شاخص، انتقال 14 شرکت، گزارشهای عملکرد شرکتها، صنایع مهم متأثر از لایحه بودجه و پتانسیلهای بازار سرمایه در آینده و چشمانداز آن شفافسازی کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی صالحآبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده سیما عامل ریزشهای اخیر شاخص بازار بورس، شایعات و چشمانداز آن را تشریح کرد.
وی با اشاره به اینکه افت و خیزهای بازار سرمایه جزء ذات آن بوده و همواره بازارهای مالی افت و خیزهایی دارند اظهار داشت: باید ارزیابی سرمایهگذاران از بازار به شکلی بلندمدت باشد و نوسان یک روز و یا یک هفته نمیتواند ملاک قرار گیرد.
صالحآبادی گفت: طبق آمارها بازدهی بورس بسیار استثنایی بود که نه تنها ارزش بازار، بلکه میزان نقد شوندگی و حجم معاملات افزایش چشمگیری داشته است.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار با بیان اینکه ارزش بازار اکنون به 406 هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به ابتدای امسال رشد 138 درصدی را نشان میدهد گفت: ارزش بازار در فرابورس نیز با افزایش 96 درصدی همراه بوده است.
وی ادامه داد: در مجموع ارزش بازار از 220 هزار میلیارد تومان به 506 هزار میلیارد تومان رسید و همچنین دفعات معاملات نیز با رشد 3 برابری به 18 میلیون دفعه رسیده است.
صالحآبادی با اشاره به رشد شاخص از ابتدای امسال تاکنون تأکید کرد: میزان شاخص ابتدای امسال 38 هزار واحد بود که با افزایش 130 درصدی به 84 هزار واحد رسیده است.
* برنامهریزی برای حفظ سرمایهها در بورس/ نوسان کوتاهمدت ملاک تصمیمگیری نباشد
سخنگوی سازمان بورس اوراق بهادار در ادامه با اشاره به اینکه در شرایط افت و خیز بورس همواره برنامههایی داریم، تصریح کرد: این برنامهریزیها به طوری است که شرکتها همراه با ارزش واقعیشان حرکت کنند.
وی به رشد 641 واحدی شاخص بورس در روز گذشته اشاره کرد و افزود: با بازگشتن رشد به بازار، افزایش شاخص را شاهد بودیم بنابراین نباید نوسان کوتاهمدت در جریان تصمیمگیری ملاک باشد.
* افزایش درصد نوسان شاخص بورس/ عوامل ریزش بازار طی روزهای اخیر
صالحآبادی تأکید کرد: شاخص بازار زمانی که به بیش از 80 هزار واحد رسیده با کاهش یک درصدی (800 واحد)، نوسان زیادی را نشان میدهد، بنابراین زمانی که شاخص بورس 10 هزار واحد بود نوسان آن در صورت کاهش یک درصدی صد واحد تغییر میکرد به عبارتی دیگر از نظر درصد نوسان برابر اما از نظر قدر مطلق متفاوت هستند.
وی ادامه داد: عوامل مختلفی بر بازار اثرگذار است که یکی از آنان تصمیمات بودجهای در دولت و مجلس شورای اسلامی خواهد بود که این امر در سودآوری شرکت نیز اثرگذار است.
صالح آبادی گفت: در جریان تصمیم گیری سرمایهگذاران اخبار در صنایع مختلف و بنگاهها اثرگذار هستند، بنابراین یکی از عاملهای نوسان شاخص تصمیمگیریها درباره بودجه سالانه شرکتها است که در درآمد و هزینههای آن اثرگذار است.
سخنگوی سازمان بورس با تأکید بر اینکه روند سهام بازار در بلندمدت همواره مثبت بوده است گفت: چشمانداز مثبت آینده اقتصادی، جذب سرمایهگذاریهای خارجی و اظهار علاقه آنان برای حضور در ایران از جمله مواردی است که بازار سهام به آن واکنش نشان خواهد داد.
وی درباره تأثیر برخی شایعات مبنی بر تغییر مدیران نیز پاسخ داد: بنده به این شایعات توجه و بهایی نمیدهم.
صالحآبادی با اشاره به اینکه سخنرانی رئیس جمهور در مجمع جهانی اقتصاد (داووس) حامل نکات بسیار مثبتی بود گفت: ایجاد مشوقهای لازم از سوی ایران برای جذب سرمایهگذاریها در صنایع مختلف از جمله مواردی بود که رئیس جمهور بر آن تأکید داشتند.
صالحآبادی با بیان اینکه تلاش داریم بخش بازار سرمایه در تولید ملی افزایش یابد ابراز امیدواری کرد که بازار سرمایه محلی برای تأمین مالی بنگاهها و صنایع مختلف باشد.
وی صنعت پتروشیمی و معدنی را دو صنعت مهم بورسی که متأثر از لایحه بودجه سنواتی کشور هستند دانست و تأکید کرد: امیدواریم تصمیمات درستی در مجلس شورای اسلامی در خصوص این دو صنعت مهم گرفته شود.
سخنگوی سازمان بورس اوراق بهادار درباره انتقال 14 شرکت از بازار پایه به توافقی نیز گفت: این نقل و انتقال از اواخر ماه جاری عملیاتی خواهد شد چرا که این شرکتها سهام شناور آزاد و شرایط حراج را ندارد و با این اقدام فرابورس قیمت سهام شفافتر تعیین خواهد شد.
وی ادامه داد: با انتقال 14 شرکت به بازار توافقی نقدینگی به جای سفتهبازی به سهامهای بنیادی بازار سرازیر خواهد شد.
صالحآبادی با بیان اینکه، توصیه برای عدم خریدهای سنگین و اینکه گزارشهای 9 ماهه شرکتها غیرواقعی داده شود، تخلف است گفت: ارائه گزارشهای غیرواقعی به سازمان بورس جرم است که با مجرم طبق قانون برخورد میشود.
وی ادامه داد: ایجاد شفافیت و بازاری کارا از جمله اهداف سازمان بورس است و یکی از سازوکارهای مقابله با عدم ارائه گزارشهای غلط و غیرواقعی، حسابرسان مستقل هستند، بنابراین گزارشات منتشر شده از سوی حسابرسان مستقل در مقاطع 3، 6 و 9 ماهه بررسی میشود.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.