وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از 100 هزار میلیارد تومان از منابع دولت عرضه شده و تنها 40 تا 50 هزار میلیارد تومان باقی مانده است و پس از آن دولت بنگاهی برای عرضه به بازار سرمایه ندارد.
به گزارش فارس، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در همایش بانکداری سرمایه گذاری بر صنعت اوراق بهادار با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه خصوصی سازی اظهار داشت: یکی از بزرگ ترین مشکلات در روند خصوصی سازی این بود که بنگاه ها از طریق بانک های سرمایه گذاری فرآیند را طی نمی کنند.
وی افزود: وضعیت کشور هم اکنون رکود تورمی است که گفته میشود، رشد بالای نقدینگی، تخصیص نامناسب منابع و افزایش هزینه مبادله، عوامل تشکیل دهنده این پدیده هستند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در دورهای سرمایهها از بخش واقعی اقتصاد خارج شده و به سمت سفته بازی حرکت کرده و به تازگی این نقدینگی به سمت بازار سرمایه آمده که البته باید به فال نیک گرفت.
وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه بخش عمده این اتفاقات نتیجه سیاست های غلط دولت قبل بوده است، گفت: در زمانی که بحث سیاست های کلی اصل 44 و ابلاغ آن توسط مقام معظم رهبری مطرح شد، فاصله کوتاهی پیشنهاد سهام عدالت هم ارائه شد که در همان زمان همایشی برگزار شد و بنده اعلام کردم باید جلوی این سیاست گرفته شود، زیرا فواید اجرای سیاست ها با عرضه سهام عدالت از بین می رود؛ هم اکنون 40 درصد از مدیریت بنگاه ها از طریق سهام عدالت است که این پدیده موجب کاهش کارایی بنگاه ها شده و از طرف دیگر سود مناسبی به دارندگان سهام عدالت پرداخت نمی شود.
آخوندی با اشاره به راهکارهای موجود برای تغییر شرایط فعلی اقتصاد اظهار داشت: کنترل رشد نقدینگی از طریق مهار رشد پایه تولید اقدامی است که باید مورد توجه قرار گیرد و از طرف دیگر باید سرعت گردشگری پول در اقتصاد افزایش یابد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در صورتی که بتوان سرعت گردش پول را افزایش داد بدون رشد پایه پولی نقدینگی افزایش می یابد و امکان تأمین مالی پروژه های مهم اقتصادی به وجود می آید.
وی با اشاره به نقش پس انداز در سرمایه گذاری گفت: نرخ پس انداز نزولی شده است و باید برای بهبود این وضعیت اقدامات مناسبی به اجرا در آید که یکی از آنها تشکیل صندوقهای سرمایه گذاری در بازار سرمایه است.
آخوندی گفت: تا چه زمانی بازار بورس می خواهد به عرضه سهام دولتی متکی باشد، آیا چنین بازاری پایدار خواهد بود؛ باید میزان وابستگی بازار سرمایه به دولت کاهش یابد، زیرا تاکنون بیش از 100 هزار میلیارد تومان از منابع دولت عرضه شده و تنها 40 تا 50 هزار میلیارد تومان باقی مانده است و پس از آن دولت بنگاهی برای عرضه به بازار سرمایه ندارد.
وی با بیان اینکه در وزارت راه و شهرسازی برنامههای متعددی برای توسعه آزاد راه ها در حال طراحی است، گفت: باید به آزادراه ها و بزرگراه ها به عنوان یک کریدور نگاه شود، به طوری که در آزاد راه ها امکان سرمایه گذاری در بسیاری از بخشها وجود دارد و ما آمادگی کامل برای واگذاری طرح ها به بخش خصوصی هستیم.
به گفته وی، وزارت راه و شهرسازی حاضر به واگذاری صد درصد پروژه های راه سازی به بخش خصوصی و در قیمت گذاری عوارض هم دخالت نمی کند.
آخوندی به بحث بنادر خشک اشاره کرد و گفت: در این زمینه هم آمادگی برای واگذاری طرح های مهم و اساسی به بخش خصوصی برای توسعه بنادر خشک هستیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای طرح شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) افزود: به تازگی اساسنامه این شهر فرودگاهی تصویب شده و زمینه بزرگی برای سرمایه گذاری ایجاد شده است؛ این شهر می تواند به عنوان یکی از بنادر خشک لحاظ شود.
به گزارش فارس، در حاشیه این همایش وزیر راه و شهرسازی در مواجهه به سؤالات خبرنگاران پیرامون واگذاری واحدهای مسکن مهر و عدم توجه به متقاضیان حاضر به پاسخگویی نشد و جمع خبرنگاران را ترک کرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.