Bourse24 Ads 236

دنیای اقتصاد / طی یک ماه گذشته، اونس طلا افت و خیزهای فراوانی را به سبب اوضاع نامناسب و بحرانی اقتصاد آمریکا، تجربه کرده است. در این مدت، کمترین قیمت طلا در بازارهای بین‌المللی، 1272 دلار بود که این سقوط، در پی امیدواری ایجاد شده بین سرمایه‌گذاران پیرامون توافق نمایندگان کنگره آمریکا بر سر بودجه این کشور در پایان معاملات 11 اکتبر صورت گرفت.
سقف قیمتی طلای جهانی نیز طی ماه گذشته 1352 دلار در روز دوشنبه 28 اکتبر بود؛ چنین افزایش قیمتی برای طلا به این دلیل بود که قرار بود در هفته منتهی به اول نوامبر، مسوولان فدرال رزرو آمریکا پیرامون سقف خرید اوراق قرضه تصمیم‌گیری کنند و پیش‌بینی معامله‌گران بازار طلا این بود که در نهایت بانک مرکزی آمریکا رای به تداوم سیاست تسهیل پولی خواهد داد.
اما آنچه که در سه روز پایانی هفته گذشته برای طلا در بازار جهانی رقم خورد، کاهش چشمگیر بهای این فلز بود. در حالی که روز چهارشنبه، برای ساعاتی بهای اونس طلا به 1350 دلار رسیده بود، طی یک روند کاهشی، در معاملات روز جمعه، قیمت طلا به 1307 دلار هم رسید که ریزش 43 دلاری را نشان می‌داد. در نهایت در پایان معاملات روز جمعه، قیمت ثبت شده برای طلا - که تا روز گذشته نیز ثابت بود - 1316 دلار در هر اونس بود. یکی از مهم‌ترین علل کاهش مجدد قیمت طلا در چند روز گذشته، انتشار آمارهای مربوط به کاهش کسری بودجه دولت آمریکا بوده است. کسری بودجه این کشور در سال مالی منتهی به سپتامبر به کمتر از 680 میلیارد دلار رسیده است که این پایین‌ترین کسری بودجه از سال 2008 میلادی به شمار می‌رود. به همین دلیل دولت این کشور معتقد است که کنگره باید تلاش دولت برای کاهش کسری بودجه را در نظر گرفته و با بودجه پیشنهادی دولت اوباما موافقت کند. اگر بودجه جدید آمریکا تا 15 ژانویه 2014 میلادی به تصویب نرسد، دولت این کشور بار دیگر با بحران روبه‌رو خواهد شد.
از سوی دیگر بازار سکه تهران مدت طولانی است که با ثبات نسبی و رکود در خرید و فروش همراه شده است. طی یک ماه اخیر، در بیشترین و کمترین رقم برای سکه طرح جدید، به ترتیب به 976 و 930 هزار تومان بوده که در نهایت محدوده نوسان آن کمتر از 50 هزار تومان بود. در این بین سکه های آتی بورس کالا نیز همچنان در ادامه ثبات قیمتی خود، طی دو روز گذشته نیز شاهد نوسان اندک قیمت بودند. اولین روز هفته برای این سکه ها کاهش کمتر از یک درصد بها را به همراه داشت، ولی روز گذشته این روند جهت عکس به خود گرفت؛ افزایش بها اما باز هم کمتر از یک درصد برای هر سررسید بود. در این روز همزمان با آغاز معاملات بازار آتی، سکه نقدی نیز افزایشی در حدود 5000 تومان گرفته بود. دلیل بالا رفتن قیمت ها روز گذشته این بود که صحبت ها پیرامون مذاکرات ایران و 1+5، از سوی دو طرف آمریکایی و ایرانی، چندان امیدوارکننده نبود. با این وجود باز هم واکنش بازار به این مساله چندان محسوس نبود. در این بین، دلار که از پنج شنبه هفته گذشته در جهت صعود گام برداشته، روز گذشته نیز کمی افزایش قیمت داشت.
دارندگان دلارهای خانگی که پیش‌تر این ارز را به قیمت هایی نظیر 3800 تومان خریداری کرده بودند، اکنون به این امید که بهای دلار رو به افزایش بگذارد از عرضه آن خودداری می‌کنند اما در عین حال ترس از ریزش بیشتر نیز وجود دارد. هر چند بعید است که بانک مرکزی اجازه بدهد که بهای دلار آزاد از دلار دولتی کمتر شود. اکنون که بازار ارز با ثبات پیش می‌رود، عرضه و تقاضای این روزها، قیمت این ارز را در محدوده 3000 تومان، ثابت نگه داشته است.
 دیروز باز هم توافق برای قیمت نزدیک ترین سررسید آتی، پس از حدود یک ساعت از شروع معاملات صورت گرفت. حجم معاملات برای سکه آبان نیز همچنان کمتر از سایر سررسیدها است. به طور کلی حجم معاملات این بازار هنوز نتوانسته بهبود پیدا کند و ارقام کمتر از 3000 قرارداد برای مجموع سررسیدهای این بازار دیگر عادی شده است. در حالی که حجم قراردادهای آتی سکه تا اواخر شهریور، ارقام بیش از 12 هزار قرارداد را ثبت کرده بود؛ به طور مثال در تاریخ 10 شهریور امسال، این حجم به بیش از 19 هزار قرارداد رسیده بود. آنچه که در هفته جاری پیش روی معامله‌گران قرار داشته و قابلیت اثرگذاری بر بازارها را دارد، از یک سو تصمیم شورای پول و اعتبار برای تغییر نرخ سود بانکی است که بازارهای ارز و سکه و همچنین بورس سهام را از خود متاثر می‌سازد.  از سوی دیگر مذاکرات دو روزه پایان این هفته در ژنو نیز، پتانسیل نوسانی کردن بازارها را – هرچند اندک – دارد.

 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24