Bourse24 Ads 236

Bourse24 Ads 255

نایب ‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به حذف دو بند از طرح «نحوه محاسبه و تسعیر دارایی‌ها و بدهی ‌های ارزی بانک مرکزی و مصرف سود حاصل از آن» گفت: تفسیر بند «ب» ماده ۲۶ فردا در صحن علنی مجلس تصویب خواهد شد.

محمد رضا پورابراهیمی در گفت ‌و گو با فارس، با اشاره به تفاوت‌ های بند «ب» ماده 26 قانون پولی و بانکی با ماده واحده طرح مجلس با عنوان « نحوه محاسبه و تسعیر دارایی ‌ها و بدهی‌ های ارزی بانک مرکزی و مصرف سود حاصل از آن»، اظهار داشت: در بند ب ماده 26 قانون پولی و بانکی می‌گوید بانک مرکزی اجازه دارد ما ‌به ‌التفاوت نرخ ارز را به عنوان سود شناسایی کرده و آن را مبنای عمل قرار دهد و می ‌تواند بخشی از آن را به عنوان بدهی دولت نزد بانک مرکزی تهاتر کند.

وی افزود: کاهش ارزش پول ملی به یک سوم، اتفاقی نادر در قبل و بعد از انقلاب بود؛ قانونگذار مشخص کرده که مجری چگونه باید عمل کند و همچنین سود ناشی از افزایش ارزش پول در حوزه اقتصادی به مفهوم شناسایی سود واقعی باید مبنای کار قرار گیرد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه از لحاظ اقتصادی به این تصمیم مجمع بانک مرکزی خدشه وارد است، ادامه داد: تصور ما این است که روح حاکم بر بند «ب» ماده 26 قانون پولی و بانکی، این نیست و نمی‌ توان کاهش ارزش پول ملی را به معنای سودآوری بانک مرکزی حساب کرد.

وی تصریح کرد: براساس طرح مجلس تفاوت و ارزش دارایی‌ها محاسبه شده و آن مبنای تبدیل دلار به ریال خواهد بود، اما این به عنوان سود قابل توزیع برای تهاتر بدهی دولت و سایر موارد نیست.

پور ابراهیمی گفت: نرخی که دولت مبنا قرار داده است، می‌گوید نرخ قانونی باید مبنا قرار گیرد، اما در سال 91 نرخ قانونی 1226 تومان بود و تنها نرخ مبادله‌ ای در مرکز مبادلات ارزی ارائه می‌ شد؛ نرخ مبادله‌ ای مبنای نرخ ارز در سال 91 نبود و این اولین شبهه قانونی است.

وی با بیان اینکه یکی از اثرات منفی این اقدام، تمایل دولت‌ها به کاهش ارزش پول ملی است، اظهار داشت: در این صورت که هر دولتی به بانک مرکزی  بدهکار شد، با کاهش ارزش پول ملی، بدهی‌های خود را جبران کند.

این نماینده مجلس با غیرمنطقی دانستن استدلال ‌های دولت برای تسویه بدهی به بانک مرکزی، گفت: طبق طرح مجلس سود حاصل از افزایش نرخ ارز در حسابی تحت عنوان مازاد حساب تسعیر در سمت چپ ترازنامه بانک مرکزی نگه ‌داری می ‌شود.

وی ادامه داد: البته در این طرح اجازه داده می‌شود 20 درصد از این درآمد به عنوان افزایش سرمایه بانک مرکزی اختصاص یابد که تاثیر چندانی بر ترازنامه بانک مرکزی نخواهد داشت؛ هر مقداری که به عنوان بدهی دولت تهاتر شود با احتساب ضریب فزاینده پولی تاثیر زیادی بر افزایش حجم  نقدینگی خواهد داشت.

پور ابراهیمی با اشاره به حذف پرداخت مالیات از محل افزایش نرخ ارز تصریح کرد: طبق برآوردی که انجام شد، حدود 18 هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور اضافه می ‌کند و به همین دلیل این بخش از پرداخت مالیات معاف می ‌شود.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: از بند «ب» ماده 26 قانون پولی و بانکی می ‌توان تفسیر دولت را داشت، اما ایرادات قانونی بر آن وارد بود که با تصویب طرح مجلس و ابلاغ شورای نگهبان برطرف خواهد شد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در متن ماده واحده تخصیص بخشی از مازاد درآمد به افزایش سرمایه بانک ‌های دولتی و یارانه سود تسهیلات تعیین شده، آیا این اقدام منجر به افزایش نقدینگی نخواهد شد، گفت: این دو بند حذف شده و بر اساس ماده واحده 20 درصد درآمد برای افزایش سرمایه بانک مرکزی، مشمول مالیات نمی‌ شود، سود تحقق یافته محسوب نمی ‌شود و همچنین سایر درآمد در حساب مازاد و در سمت چپ ترازنامه بانک مرکزی منظور شود.

وی افزود: این قانون مشمول سال 91 هم می‌شود و تفسیر بند «ب» ماده 26، طرحی است که فردا در صحن علنی مجلس به تصویب خواهد رسید.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24