Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

گزارش کارشناسان شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن، نشان می‌دهد؛ قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی افزایش یافته است. این افزایش در حالی است که تنش‌های تجاری و سیاسی بین ایالات‌متحده و چین کاهش یافته و به نظر می‌رسد دولت آمریکا قصد بازبینی سیاست‌های تجاری خود در برابر چین را دارد.

خوش اقبالی فلزات در بازارهای جهانی

بورس24 : تحلیل‌گران شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن در گزارش خود نوشتند: قیمت مس در هفته گذشته با افزایش ۱۷۴ دلاری، به ۹،۴۰۴ دلار در هر تن رسید.

در این هفته، معاملات نقدی کنسانتره مس افزایش یافت، اما نرخ‌های هزینه تصفیه TC/RCs به‌سطوح منفی بی‌سابقه‌ای سقوط کرد. منابع معدنی هشدار داده‌اند افت بیشتر نرخ‌های تصفیه ادامه دارد و بازار هم‌چنان در وضع بحرانی است.

پروژه‌های معدنی بزرگ آمریکا برای تسریع در صدور مجوز انتخاب شده‌اند. پروژه Resolution Copper می‌تواند تا ۲۵ درصد از نیاز داخلی مس آمریکا را تأمین کند و اکنون اولویت بالاتری در فرآیندهای اداری پیدا کرده است.

پریمیوم‌های کاتد مس در اروپا، آلمان و شانگهای افزایش یافته است. رشد پریمیوم‌ها نشان‌دهنده‌ی بهبود تقاضای منطقه‌ای برای مس فرآوری‌شده است.

نگرانی از اعمال تعرفه‌های جدید بر تجارت مس در آمریکا، رفتار خرید را تحت تأثیر قرار داده است.

خریداران ترجیح داده‌اند خریدهای خود را جلو بیندازند تا پیش از اعمال احتمالی تعرفه‌ها از هزینه‌های بالاتر اجتناب کنند.

تحلیل‌گران درباره‌ی آینده مس هشدار داده‌اند که در صورت تشدید جنگ تجاری چین و آمریکا، نوسان بازار مس افزایش خواهد یافت. در صورت توافق تجاری، پیش‌بینی می‌شود قیمت مس جهش قوی داشته باشد و شکاف قیمتی فعلی بسته شود.

خوش اقبالی فلزات در بازارهای جهانی

روی

قیمت روی در هفته‌ گذشته با افزایش ۵۹ دلاری به ۲،۶۵۰ دلار در هر تن رسید.

گروه خریداران ذوب‌کننده چین (CZSPT) هزینه فرآوری ۳ ماهه دوم را به طور قابل‌توجهی افزایش داد که نشان‌دهنده رشد فشار بر تامین‌کنندگان است.

بهبود فعالیت معادن جدید و رشد تولید باعث شده انتظارات برای افزایش عرضه‌ی جهانی کنسانتره بالا برود.

هزینه‌های خرید نقدی کنسانتره در چین طی هفته گذشته نسبت به دوره قبل رشد کرده که نشان‌دهنده تقاضای بالاتر یا محدودیت در دسترسی به محموله‌های موجود است.

به‌رغم نوسان در سایر بازارهای فلزات پایه، عرضه و تقاضای شمش روی در جنوب‌شرق آسیا به‌نسبت پایدار گزارش شده است.

کاهش موجودی‌ها نشانه‌ای از رشد مصرف یا کاهش جریان‌های عرضه به انبارهاست و می‌تواند در آینده عامل حمایتی برای قیمت باشد.

با وجود کاهش ذخایر و افزایش هزینه فرآوری، تحلیل‌گران به دلیل ریسک‌های اقتصادی جهانی و نوسان در بازار چین، در پیش‌بینی رشد قیمتی بزرگ‌تر محتاطانه عمل کرده‌اند.

خوش اقبالی فلزات در بازارهای جهانی

آلومینیوم

قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن در هفته گذشته با افزایش ۵۴ دلاری، به ۲،۴۳۷ دلار در هر تن رسید.

توقف فعالیت یک پردازش‌گر کلیدی در مالزی باعث شوک عرضه و بی‌ثباتی در بازار قراضه آلومینیوم جنوب‌شرق آسیا شده است.

بازرسی‌های سخت‌گیرانه گمرکی، گلوگاه‌های بندری و افت قیمت آلومینیوم در LME، بحران بازار قراضه آلومینیوم را تشدید کرده‌اند.

هم‌چنین ضررهای شدید ناشی از توقیف محموله‌ها باعث شده تأمین‌کنندگان مالزیایی، محموله‌های خود را به بنادر تایلند، ویتنام و فیلیپین منتقل کنند.

ارزیابی قیمت قراضه آلومینیوم UBC جنوب‌شرق آسیا به ۱۸۵۰–۱۹۵۰ دلار در هر تن رسید که نسبت به هفته قبل ۵۰–۱۰۰ دلار کاهش داشت.

شاخص قیمت آلومینا (FOB استرالیا) در ۱۷ آوریل به ۳۴۷.۰۸ دلار رسید که نسبت به ماه مارس ۰.۷۵ درصد رشد کرده است.

خوش اقبالی فلزات در بازارهای جهانی

تحلیل بازار جهانی فولاد

در بازار بیلت ایران طی هفته گذشته چندین تولیدکننده فولاد با مجموع ظرفیت عرضه حدود ۱۰۰ هزار تن بیلت، مناقصاتی برای صادرات برگزار کردند. با این‌حال، هیچ معامله‌ای نهایی نشد. منابع بازار دلایل اصلی این رکود را ضعف تقاضای جهانی، نوسانات نرخ ارز داخلی و نبود شفافیت در بازارهای بین‌المللی اعلام کردند.

در این بازه، تولیدکنندگان ایرانی بیلت را با قیمت حدود ۴۲۰ دلار فوب (تحویل در بندر جنوب ایران) پیشنهاد کردند، اما به دلیل افت قیمت‌های جهانی، این قیمت برای خریداران جذاب نبود. بر اساس ارزیابی منابع تجاری، قیمت رقابتی بیلت ایران باید در محدوده ۴۰۰-۴۰۵ دلار فوب قرار گیرد تا امکان معامله فراهم شود. افزون بر شرایط جهانی، تقویت ارزش ریال انگیزه صادراتی فولادسازان ایرانی را کاهش داد و باعث شد برخی تولیدکنندگان برای نهایی کردن قراردادهای صادراتی تردید کنند.

در دیگر نقاط آسیا نیز بازار بیلت آرام و نزولی بود. قیمت واردات بیلت به مانیل فیلیپین در حدود ۴۴۰ دلار سی‌اف‌ار تثبیت شد، در حالی که پیشنهادات فروش در بازه ۴۴۵-۴۵۰ دلار سی‌اف‌آر شنیده شد. خریدداران در آسیای جنوب‌شرقی شروع به ارائه پیشنهادهای پایین‌تر در حدود ۴۳۰ دلار سی‌اف‌آر کردند که نشان‌دهنده انتظار برای افت بیشتر قیمت‌هاست. یک تولیدکننده بزرگ اندونزیایی قیمت پیشنهادی خود را تا ۴۲۴ دلار فوب کاهش داد و بیلت چین نیز در حدود ۴۲۰ دلار فوب عرضه شد که فشار بیشتری بر بازار وارد کرد.

در مجموع، فضای حاکم بر بازار بیلت در آسیا به سمت کاهش بیشتر قیمت‌ها در هفته‌های آینده متمایل شده است.

در بخش اسلب، کاهش تقاضا در بازارهای هدف، خصوصاً ترکیه و شمال آفریقا، باعث افت قیمت‌های صادراتی روسیه شد. در بازار ترکیه، قیمت پیشنهادی اسلب روسی که پیش‌تر در بازه ۴۵۰-۴۶۰ دلار فوب بود، در هفته گذشته به حدود ۴۴۰ دلار فوب رسید. قیمت‌های قابل معامله نیز به محدوده ۴۳۰-۴۳۵ دلار فوب افت کردند.

در ایتالیا، که عمدتاً اسلب برای تولید صفحات فولادی خریداری می‌شود، کاهش قیمت به شدت بازار ترکیه نبود. قیمت‌های پیشنهادی به ایتالیا در بازه ۴۹۵-۵۰۰ دلار سی‌اف‌ار قرار گرفت که معادل ۴۵۰-۴۶۵ دلار فوب دریای سیاه است. فشار نزولی بر بازار اسلب از کاهش قیمت ورق گرم ناشی شد؛ چون کارخانه‌ها در مواجهه با ضعف قیمت ورق، چاره‌ای جز کاهش قیمت اسلب نداشتند تا بتوانند فروش خود را حفظ کنند.

منبع خبر: سنا

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24