ماجرای احیای سپاهان این است که در دهه 70 با پشتیبانی افراد موثر شرکت احیا سپاهان شکل می گیرد و در صنایع مختلف معدنی و فلزی سرمایه گذاری کرده و شروع به تاسیس شرکت های متوالی می نماید.در مقطع ورود به بورس شرکتی به نام قائم سپاهان از محل منابع خود شرکت «واحیا» شکل می گیرد و این شرکت سهامدار اصلی شرکت احیا سپاهان می شود و به مدیران وقت سهام ممتاز واگذار می شود...
بورس24 : نشست خبری امروز اصحاب رسانه با مدیران شرکت مجتمع صنایع و معادن احیای سپاهان برگزار شد. این شرکت که درگیر مشکلات داخلی است؛ اختلافات بر سر سهام تودلی، آینده شرکت را تحت تاثیر قرار داده است.
ماجرای احیای سپاهان این است که در دهه 70 با پشتیبانی افراد موثر شرکت احیا سپاهان شکل می گیرد و در صنایع مختلف معدنی و فلزی سرمایه گذاری کرده و شروع به تاسیس شرکت های متوالی می نماید.در مقطع ورود به بورس شرکتی به نام قائم سپاهان از محل منابع خود شرکت «واحیا» شکل می گیرد و این شرکت سهامدار اصلی شرکت احیا سپاهان می شود و به مدیران وقت سهام ممتاز واگذار می شود.
اقدامی که باعث می شود هیچ گاه در اثر جا به جایی های سهام حتی به صورت گسترده مالکیت اصلی شرکت و مدیران حاکم تغییر نکند.
مدت ها بعد تعدادی از سرمایه گذاران حقیقی با خرید گسترده سهام تلاش می کنند تا قبضه مدیریتی این شرکت را در دست بگیرند و شرکت احیا سپاهان را اصطلاحا" تیک اور کنند غافل از این که ساختار آن طوری چیده شده که براحتی سهامداری در آن نفوذ مدیریتی نکند.
سهامدارانی که متقاضی قبضه مدیریتی شرکت بودند با اطلاع از موضوع فعالیت قائم سپاهان و سهام ممتازی که بین برخی چهره های موثر توزیع شده ، علیه شرکت احیا سپاهان و مدیران وقت اقامه دعوی کرده و موفق می شوند دستور توقف برگزاری مجمع و ثبت اوراق قانونی شرکت را بگیرند.
حالا مدت زیادی از این کشمکش ها گذشته و سهام «واحیا» در بازار پایه فرابورس قربانی این شرایط است.امروز مدیران ارشد احیا سپاهان در یک نشست خبری آخرین وضعیت این دعوی حقوقی را مطرح کرده و به سهامداران معترض و خواهان قبضه مدیریتی شرکت سیگنال ورود یک نهاد امنیتی به ماجرا را دادند.
به گزارش خبرنگار بورس24 ، محمود شهشهانی پور مدیر عامل شرکت مجتمع صنایع و معادن احیای سپاهان در نشست خبری امروز خود گفت: عمده فعالیت ما در حوزه سنگ آهن است و ظرفیت ما ۲ میلیون تن تولید کنسانتره سنگ آهن است و امکان اینکه با تغییر جزئی این مقدار را بیشتر کنیم، وجود دارد.در بخش نفتی از طریق شرکت ایمیدکو سرمایهگذاری کردیم و در حال حاضر سه دستگاه جدید وارد شده است. با توجه به تهدیداتی که در حوزه سنگ آهن در محدوده سنگان داشتیم، در بخش کنسانتره سرمایهگذاری کردیم.
وی گفت: یک معدن سنگ آهن دیگر را در محدوده سنگان گرفته ایم و در آنجا مالک ۷۴درصد محدوده به میزان متراژ هستیم و در حال انجام کارهای اکتشاف و بهرهبرداری هستیم.در معادن مس قاسم آباد و کدکن نیز ۶۰ درصد سهام یک شرکت را دریافت کرده ایم.
واگذاری سهام تودلی در دستور کار است
شهشهانی پور در خصوص واگذاری سهام تودلی توضیح داد: اقدامات درج نماد شرکتهای سنگ آهن احیا، تکافر، طبس احیا و احیا ریل را پیگیری کردیم، اما مشکلی که پیش آمد درخصوص سهام احیا بود که باید تکلیف سهام تودلی را روشن کند.براساس قانون برنامه هفتم مکلف هستیم ظرف سه سال سهام تودلی را بفروشیم. قبل از مجمع هم آگهی کردیم و همچنان به دنبال رفع موضوع هستیم تا بعد از تعیین تکلیف سهام تودلی، شرکتها به راحتی بتوانند وارد بازار سرمایه شوند.
وی افزود: در مجمع قبلی به ازای هر سهم ۱۵۰ تومان سود تقسیم کردیم و در مجمع پیش رو بیشتر از این عدد تقسیم خواهیم کرد و ۷ روز بعد از برگزاری مجمع هم سود پرداخت و واریز می شود.
این مقام مسئول در «واحیا» در خصوص این که آیا برنامه برای ورود به بازار بالاتر دارید یا خیر؟ گفت: ارتقا به بازار بالاتر منوط به تعیین تکلیف سهام تودلی است. البته این امکان وجود دارد که ۸ تا ۹ شرکت تابعه را وارد بازار سرمایه کنیم.
در ادامه یوسفپور رئیس هیأت مدیره شرکت مجتمع صنایع و معادن احیا سپاهان در پاسخ به این سوال خبرنگار بورس24 که برنامه شرکت برای همکاری با سهامداران خرد شرکت تا زمان تعیین تکلیف سهام احیا در قائم سپاهان چیست؟ گفت: ما به سهامداران خرد ۵ درصدی خود پیشنهاد دادیم که ۲ کرسی مدیریتی را به آن ها میدهیم که آنها نپذیرفتند. سهامداران خرد درخواست ۳کرسی مدیریتی داشتند که طبق قانون امکان پذیر نبود. به هر حال پرونده ما و سهامداران خرد همچنان در جریان بررسی است و یک نهاد امنیتی هم به این موضوع ورود پیدا کرده است.
مدیر عامل شرکت احیا سپاهان در خصوص فروش خارجی شرکت توضیح داد : با وجود این که در ابتدای سال صادرات سنگ آهن را با توجه به اینکه صرفه اقتصادی نداشت، انجام ندادیم اما، از حدود دو ماه گذشته صادرات ۲۵۰هزار تن کنسانتره از سر گرفته شد . اگر مشکلی در حمل و نقل به وجود نیاید، تا پایان سال عدد صادرات به ۳۰۰هزار تن خواهد رسید.در مورد نرخ فروش هم، در حال حاضر ارز حاصل از صادرات را در سامانه میفروشیم و نرخ آن حدود ۶۶هزار تومان است.
اختلاف نظر بین سهامدار عمده (شرکت قائم سپاهان) و سهامداران خرد بر سر اداره شرکت و حقوق آنها
شهشهانیپور مدیرعامل شرکت در ادامه درخصوص دلیل تأخیر برگزاری مجمع و زمان تقریبی برگزاری گفت :سهامداران برای مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت برای روز 4 مهر ماه دعوت شدند. همانطور که مستحضرید، شرکت مهندسی قائم سپاهان با دارا بودن 52درصد از کل سهام، بزرگترین سهامدار شرکت محسوب میشود.با این حال، 3 روز پیش از برگزاری مجمع، دادخواست صدور دستور موقت مبنی بر سلب حق رای شرکت قائم سپاهان به این شرکت ابلاغ شد. این دادخواست از سوی دو سهامدار که به ترتیب 3درصد و 2درصد از سهام شرکت را در اختیار دارند، به شعبه 102 دادگاه عمومی حقوقی تهران تقدیم شده است. هرچند سهم این دو سهامدار جمعاً 5درصد از کل سهام شرکت را تشکیل میدهد، اما آنها خواستار سلب حق رای از بزرگترین سهامدار شرکت شدهاند.
وی گفت:شرکت مهندسی قائم سپاهان، به عنوان بزرگترین سهامدار، با استناد به ماده 148 قانون تجارت و ادعای مخاطرهآمیز بودن ادامه فعالیت شرکت، درخواست لغو مجمع عمومی را نمود.هیئت مدیره نیز با توجه به این درخواست و احتمال بروز مشکلات حقوقی، مجبور به لغو مجمع شد.در پی این اختلاف، سهامداران خرد شرکت، از جمله افرادی با سهام اندک تا سهام قابل توجه، اقدام به طرح چندین دادخواست علیه شرکت و سهامداران عمده، به ویژه شرکت قائم سپاهان، نمودند. این دادخواستها عمدتاً در یک شعبه قضایی متمرکز شده بود و موضوعات مختلفی از جمله تغییر مدیران و سلب حق رای از شرکت قائم سپاهان را شامل میشد.
پروندههای متعدد قضایی، احکام متناقض، و مراحل تجدیدنظر...
مدیر عامل «واحیا» افزود: در جریان این دعاوی شرکت قائم سپاهان موفق به اخذ دستور موقت مبنی بر تعویق برگزاری مجمع شد.از سوی دیگر، بازرس قانونی شرکت نیز با استناد به دستور جلسه پیشنهادی و با هدف حفاظت از اسناد و مدارک شرکت، با تغییر مدیران مخالفت نمود.در آخرین تحولات، سهامداران خرد که درخواست سلب حق رای از شرکت قائم سپاهان را مطرح کرده بودند، دادخواست خود را پس گرفتند. با این حال، دادگاهی دیگر رای به سلب حق رای شرکت قائم سپاهان داده است که این رای هماکنون در مرحله تجدید نظر قرار دارد و بزودی جلسه رسیدگی به آن برگزار خواهد شد.
به گفته وی ، در صورتی که رای اولیه مبنی بر سلب حق رای شرکت قائم سپاهان نقض شود، روند حقوقی جاری همچنان ادامه خواهد یافت. اما چنانچه این رای قطعی شود، شرکت مکلف خواهد بود مجمع عمومی را با اعمال محدودیت در حق رای شرکت قائم سپاهان برگزار نماید. در این صورت، مجمع به صورت دو مرحلهای برگزار خواهد شد و تصمیمگیریهای مهم تنها با کسب آرای اکثریت مطلق سهامدارانی که در مجمع حضور یافتهاند، اتخاذ خواهد شد. بدین ترتیب، حتی سهامدارانی با کمتر از 10 درصد سهام نیز میتوانند در صورت حضور در مجمع، بر اداره امور شرکت تأثیرگذار باشند.
با چه استدلالی مدیران به خود سهام ممتاز دادند ؟
شهشهانی پور در خصوص سهام ممتاز شرکت و واگذاری آن گفت: در مقطعی، دکتر اسلامیان ( از موسسان شرکت و مدیرعامل اسبق فولاد مبارکه) تصمیم گرفتند سهام عادی خود را به ما واگذار کرده و سپس به سهام ممتاز تبدیل کنند. ما نیز با این تصمیم موافقت کرده و تعهدنامهای مبنی بر پذیرش ۲۰ سهم ممتاز به ارزش تقریبی ۳۰۰ واحد، امضا کردیم. با این حال، به دلیل عدم نیاز به این سهام و همچنین با توجه به دیدگاه دکتر اسلامیان مبنی بر افزایش مشارکت افراد در تصمیمگیریهای کلان به منظور جلوگیری از تکرار مسائل گذشته، تصمیم گرفتیم سهام ممتاز را پس دهیم.ما بر این باوریم که با رعایت دقیق مقررات اساسنامه میتوانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم. با توجه به تجربیات گذشته مبنی بر بروز برخی مشکلات ناشی از عدم رعایت دقیق این مقررات در سرمایهگذاریها، ما تصمیم گرفتیم با بازگرداندن سهام ممتاز، بر اهمیت رعایت دقیق اساسنامه تأکید کنیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.