صالحی گفت: به دلیل نبود بستر و زیرساخت مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در تولید برق، دولت معادل 20 هزار مگاوات نسبت به عملکرد خود کسری دارد.
بورس24 : صالحی گفت: به دلیل نبود بستر و زیرساخت مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در تولید برق، دولت معادل 20 هزار مگاوات نسبت به عملکرد خود کسری دارد.
حمیدرضا صالحی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران وضعیت تولید انرژی در ایران را نابسامان، دور از کاربرد تکنولوژی و معیارهای توسعه جهانی عنوان کرد و به خبرنگار بورس24 اظهار داشت: جهان در حال عبور از سوخت فسیلی بوده و به سمت انرژی هایی همچون خورشیدی و بادی برای تامین و تولید برق می رود اما ایران همچنان دنبال احداث نیروگاه های برقی و فسیلی است.
وی افزایش تقاضای جهانی برق تا پایان سال 2050 را 2 برابر اعلام کرد و افزود: باید برای این مهم به بخش خصوصی اجازه فعالیت داد و بستر را برای آنها ایجاد کرد.
صالحی اصلاح الگوی مصرف و قیمت گذاری را یکی از اهداف دولت در کنار ساماندهی شرایط تولید برق دانست و گفت: در ایران قیمت برق خانگی بسیار ارزان است. این موضوع در کشورهای مترقی معکوس بوده و انرژی به دلیل مولد بودن صنایع برایشان از قیمت خانگی ارازن تر بوده زیرا صنعت با اخذ انرژی آن را به ارزش افزوده تبدیل می سازد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران را جزو 10 کشور آلوده کننده محیط زیست در تولید و مصرف انرژی معرفی کرد و ادامه داد: از این رو باید رویکرد تولید انرژی از تجدیدپذیرها با تجدید ناپذیرها و افزایش سهم شان جابه جا شود.
وی مداخله گری دولت در تعیین نرخ برق را عامل دیگر قطعی آن برای صنایع عنوان کرد و پیشنهاد داد: برق نیروگاه های غیر دولتی و صنایع با مصرف بیش از 2 مگاواتی از بورس انرژی تامین شود.
صالحی یادآور شد: فروش برق بخش خصوصی به صنایع، از طریق بورس انرژی نیز بسیار کارگشا به شمار می رود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.