Bourse24 Ads 236

به راحتی می توان درباره رویدادهای سال جدید میلادی بسیار بدبین بود. به علل مختلف ممکن است آنچه در اقتصاد جهان و بازارها رخ خواهد داد بسیار منفی باشد اما بهتر است نگاه متعادل به آینده داشت. در مطلب حاضر به یک سناریو که نه بسیار منفی است و نه خوشبینانه اشاره شده و نتیجه آن بیان شده است. این روزها سرمایه گذاران ریسک نپذیرفته اند و تغییرات قیمت ها و شاخص ها محدود بوده است. انتظار می رود در هفته های آینده هیجان بیشتری در بازارها مشاهده شود.

معرفی یک سناریوی متعادل درباره سال جدید

بورس24 : این هفته که نخستین هفته کامل فعالیت بازارهای مختلف در سال جدید میلادی است سرمایه گذاران ترجیح داده اند منتظر باشند و اقدامی بزرگ انجام ندهند. این هفته نوسان شاخص های مالی در بورس های بزرگ، تغییرات قیمت نفت و فلزات پایه، تغییرات ارزش ارزهای معتبر و طلا بزرگ نبوده است. قیمت نفت برنت در سطح 77 دلار و قیمت هر اونس طلا در محدوده 2660 دلار قرار دارد. همچنین قیمت مس در محدوده 9000 دلار در نوسان است.

واقعیت این است که نه تنها داده ها از اقتصادهای بزرگ بر بازارها تاثیر دارند بلکه تحولات سیاسی و ژئوپلیتیک، سیاست های پولی بانک های مرکزی و ائتلاف های پیدا و پنهان بین کشورها بر اقتصاد جهان و بازارها تاثیر می گذارند. وجود متغیرهای مختلف سبب می شود درک روندها دشوار شود اما در هر حال باید عواملی را یافت که بیشترین تاثیر را دارند و بر آن عوامل تمرکز کرد. به نظر می رسد سیاست های پولی بانک های مرکزی بویژه بانک مرکزی آمریکا یک متغیر بسیار مهم است و توجه به آن به درک محیط و پیش بینی آینده کمک می کند.

سال گذشته میلادی بورس آمریکا رشدی چشمگیر داشت یعنی عملکرد دو سال پیش تکرار شد اما درباره وضعیت سال جاری این بازار هیچ چیز مشخص نیست. در حال حاضر سرمایه گذاران منتظر شروع دوره ریاست جمهوری ترامپ، تعیین نرخ هدف برای رشد اقتصاد در چین در سال جاری از سوی دولت این کشور، اقدامات تعرفه ای ترامپ و مشخص شدن مسیر سیاست های پولی بانک های مرکزی بزرگ هستند. البته این ها تحولات اقتصادی هستند. در حوزه مسایل سیاسی، سرنوشت جنگ اوکراین و تنش های ژئوپلیتیک بین چین و آمریکا و اروپا و آمریکا بر بازارهای مختلف بیشترین تاثیر را دارند.

مشاهده می شود که انواع متغیرها وجود دارند و تکلیف آنها مشخص نیست بنابراین عاقلانه ترین روش، احتیاط است.

سناریوهای مختلف برای عملکرد بورس ها و دیگر بازارها مطرح است. در این مطلب به سناریویی که بیشترین احتمال تحقق را دارد اشاره می کنیم.

در یک نگاه متعادل یعنی نگاه نه بدبینانه و نه خوشبینانه، می توان انتظار داشت شاخص های بورس آمریکا سال جاری رشد کنند اما به میزان بسیار کمتر از سال قبل. شاخص استاندارد اند پورز در بورس آمریکا سال پیش 23 درصد و سال قبل از آن 22.5 درصد رشد کرد. اما سال جاری رشد آن شاید به 10 درصد نرسد. سیاست های پولی و مالی در آمریکا از رونق بورس جلوگیری خواهند کرد.

تورم در ماه های اخیر کاهش مطلوب نداشته است و انتظار می رود اقدامات ترامپ آثار تورمی داشته باشد. این دو در کنار هم به معنای توفف کاهش نرخ های بهره یا کند شدن کاهش نرخ ها در سال جاری است. شاید امسال نرخ های بهره در آمریکا تنها 4 بار کاهش یابد. امسال بانک مرکزی هشت نشست سیاستگذاری خواهد داشت. بر مبنای وضعیت کنونی اقتصاد و وعده های ترامپ، میزان کاهش نرخ های بهره سال جاری اندک خواهد بود.

بالا باقی ماندن نرخ های بهره در آمریکا انواع تاثیرات را بر بازارهای مختلف و اقتصاد جهان خواهد داشت و اکثر این اثرات منفی هستند. بانک های مرکزی بسیار نگران بالا باقی ماندن نرخ های بهره در آمریکا هستند و این نگرانی کاملا منطقی است.

تحلیلگران خوشبین می گویند سیاست های دولت ترامپ به نفع شرکت هاست زیرا او مالیات ها را کم می کند و بر بدهی دولت می افزاید تا اقتصاد را رونق دهد. از سوی دیگر وضعیت اقتصاد از پیش مطلوب بوده و شاخص های بنیادی اقتصاد مستحکم هستند بنابراین سال جاری میلادی بازده شرکت ها امیدبخش خواهد بود.

اما این تحلیلگران به اثرات تورمی اقدامات تعرفه ای ترامپ توجه ندارند. رشد تعرفه کالاهای وارداتی به آمریکا در ظاهر به نفع اقتصاد و شرکت هاست اما در نهایت سبب بالا باقی ماندن نرخ های بهره می شود و به کل اقتصاد و مصرف لطمه وارد می کند. از سوی دیگر تعرفه ها سبب تنش تجاری می شود و اقتصاد آمریکا هم از این وضعیت لطمه خواهد دید. بدون شک چین در واکنش به اقدامات ترامپ تدابیری علیه کالاهای صادراتی شرکت های آمریکا در نظر خواهد گرفت.

سال جاری میلادی سال زورآزمایی ترامپ و شرکای تجاری آمریکاست. اقدامات او حتی اگر بزرگ نباشد بر بازارها تاثیر روانی دارد و مدت ها سبب منفی شدن جو بازارها خواهد شد. این عامل را باید به ضعف اقتصاد چین و اروپا اضافه کرد. ترکیب نگرانی سرمایه گذاران، نرخ های بالای بهره در آمریکا، ضعف اقتصاد چین و اروپا، تداوم تنش های ژئوپلیتیک و تشدید تنش های تجاری نتیجه بسیار نگران کننده برای اقتصاد جهان و بازارها خواهد داشت.

دارایی های پرریسک سال جاری زیر فشار خواهند بود و حتی اگر رشد کنند این رشد اندک است. دارایی های امن از جمله طلا و دلار رشد می کنند اما درباره میزان رشد آنها قطعیت وجود ندارد. سال پیش قیمت طلا حدود 27 درصد رشد کرد و شاخص دلار نیز رشد 7 درصدی داشت. بعید است دو دارایی یاد امسال به میزان سال پیش رشد کنند. در بازار نفت و بازار فلزات پایه وضعیت خوب نیست و نخواهد بود. نوسان قیمت مواد خام و ارزش ارزهای معتبر سال جاری شدید است و در نهایت کسب سود از حضور در بازارها آسان نخواهد بود.

آنچه بیان شد یک سناریوی متعادل است. شاید وضعیت بازارها بسیار بدتر شود یا برعکس، شاهد رونق نسبی بسیاری از بازارها باشیم.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24