Bourse24 Ads 236

Bourse24 Ads 255

در هفته های اخیر رویدادهای مختلف سبب هیجان در بازارها شده اند و این هفته نه تنها چند بانک مرکزی بزرگ از جمله بانک مرکزی آمریکا نشست سیاستگذاری دارند بلکه دو روز دیگر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار خواهد شد. طبیعی است که سرمایه گذاران مضطرب باشند و رفتار منطقی نداشته باشند. در مطلب حاضر به نکاتی اشاره می شود که بر سبد دارایی اکثر سرمایه گذاران تاثیر دارند. پاسخ دادن به برخی سوالات بسیار دشوار است اما می توان درکی بهتر از وضعیت کنونی پیدا کرد. تمام سناریوهای احتمالی باید ..

درباره دلار، نفت و سیاست های پولی بانک مرکزی آمریکا

بورس24 : در هفته های اخیر هیجان در بازارهای مختلف افزایش یافته زیرا نه تنها به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک شده ایم بلکه رویدادهای ژئوپلیتیک و گزارش ها از وضعیت شاخص های اقتصاد آمریکا، چین و اروپا بر بازارها تاثیر گذاشته اند. هفته پیش بازارها نسبتا آرام بودند و نهادهای تحلیلگر به گمانه زنی درباره آینده ادامه دادند. در مطلب حاضر به وضعیت شاخص دلار، بازار نفت و یک سناریو درباره تغییرات نرخ های بهره در آمریکا اشاره می کنیم.

دلار رشد می کند!

ماه گذشته میلادی که به تازگی پایان یافته عملکرد شاخص دلار بهترین عملکرد از اواسط سال 2022 بود. رشد ارزش دلار در برابر سبدی از ارزهای معتبر حاصل چند عامل از جمله انتشار گزارش های مثبت از اقتصاد آمریکا و پیش بینی کاهش کند نرخ های بهره در این کشور بوده است. وضعیت خوب بازار کار و برخی شاخص های دیگر این باور را بوجود آورده که بانک مرکزی آمریکا با سرعت نرخ های بهره را پایین نخواهد آورد و حتی ممکن است در برخی نشست های خود نرخ های بهره را تغییر ندهد. نکته مهم دیگر این است که دلار حوزه امن سرمایه گذاری است و در هفته های اخیر تنش ها در خاورمیانه و نیز مشخص نبودن نتیجه انتخابات آمریکا به رشد ارزش دلار کمک کرده اند. حالا سوال اصلی سرمایه گذاران این است که وضعیت شاخص دلار در ماه های آینده به چه شکل خواهد بود. پاسخ به این سوال بسیار دشوار است زیرا نتیجه انتخابات آمریکا، سرنوشت تنش ها در خاورمیانه و وضعیت اقتصاد آمریکا بر ارزش دلار تاثیر دارند و باید منتظر ماند تا ابهام در این زمینه ها رفع شود. هفته پیش تغییرات شاخص دلار بزرگ نبود و در نهایت روز جمعه رقم این شاخص در سطح 104.3 قرار گرفت که برابر رقم پایان دو هفته قبل است یعنی عملکرد شاخص دلار هفته پیش خنثی بود. این هفته نشست سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا برگزار می شود و روز پنحشنبه نتیجه آن مشخص خواهد شد. انتظار می رود در این نشست نرخ های بهره 0.25 درصد پایین آورده شود. این هفته همچنین نشست سیاستگذاری بانک مرکزی انگلستان برگزار می شود. احتمالا در این نشست نیز نرخ های بهره 0.25 درصد پایین آورده می شود.

افق بازار نفت منفی است؟

هفته پیش عملکرد بازار نفت منفی بود و روز جمعه در پایان معاملات هفته، قیمت هر بشکه نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب در سطح 73 دلار و 69 دلار قرار گرفت. بازار از برخی عوامل کوتاه مدت نظیر تنش ها در خاورمیانه و برخی عوامل بنیادی و بلندمدت نظیر وضعیت اقتصاد چین، حرکت جهان به سمت انرژی های تجدیدپذیر و عرضه نفت اوپک پلاس و آمریکا تاثیر می پذیرد. تنش ها در خاورمیانه بار دیگر شدت یافته زیرا ممکن است حملاتی از سوی ایران به سرزمین های اشغالی انجام شود البته باور عمومی این است که جنگی بزرگ رخ نخواهد داد و اختلالی در عرضه نفت از منطقه رخ نمی دهد. گزارش ها نشان می دهد تولید نفت آمریکا ماه گذشته میلادی به رقم بی سابقه 13.4 میلیون بشکه در روز رسید و این درحالیستکه اوپک پلاس قصد دارد از ماه آینده عرضه خود را هر ماه کمی بالا ببرد. این دو عامل بر بازار نفت فشار وارد کرده اند البته ضعف اقتصاد چین نیز یک عامل مهم فشار بر قیمت هاست. نکته مهم دیگر این است که سال آینده نرخ رشد اقتصادهای بزرگ عموما کمتر از سال جاری است. برخی نهادهای تحلیلگر معتقدند سال آینده متوسط قیمت نفت پایین تر از ارقام کنونی خواهد بود. اگر تنش ها در خاورمیانه به شکلی پایدار کاهش یابد عملکرد بازار نفت در ماه های آینده منفی خواهد بود. پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تغییرات بزرگ در بازار انرژی جهان ایجاد خواهد کرد زیرا سیاست های او با سیاست های دموکرات ها تفاوت های بزرگ دارد. هفته های آینده برخی ابهام ها درباره عوامل موثر بر بازار نفت از میان خواهد رفت. این هفته مقامات بلندپایه چین نشست خواهند داشت. اگر در این نشست تدابیر جدید برای حمایت از اقتصاد در نظر گرفته شود بازار نفت حمایت خواهد شد.

مراقب باشید!

تصور عمومی این است که بانک مرکزی آمریکا در نشست های آتی خود تا پایان سال 2026 در هر نشست نرخ های بهره را پایین خواهد آورد و نرخ های بهره در پایان سال 2026 به نزدیکی صفر درصد کاهش خواهد یافت. اما در یک سناریو، نرخ های بهره و تورم در آمریکا برای مدت طولانی بالا باقی خواهد ماند. این یعنی به دلیل تاب آوری اقتصاد و وضعیت خوب بازار کار، بانک مرکزی نمی تواند در تک تک نشست های خود نرخ های بهره را پایین آورد و در این حالت شاخص دلار رشد می کند و عملکرد بورس ممکن است مثبت نباشد. این همان نکته ایست که سرمایه گذاران باید به آن توجه کنند. اگر بانک مرکزی مکرر نرخ های بهره را پایین آورد شاخص دلار رشد نخواهد کرد و عملکرد بورس سال آینده هم خوب خواهد بود اما اگر سناریوی یاد شده تحقق پیدا کند وضعیت نابسامان می شود. کاهش آهسته و گاه توقف کاهش نرخ ها سبب بالا باقی ماندن هزینه استقراض می شود و این بر رفتار سرمایه گذاران و مصرف کنندگان تاثیر خواهد گذاشت. پیروزی ترامپ بر پیچیدگی شرایط خواهد افزود زیرا سیاست های او سبب رشد تورم می شود. برخی تحلیلگران معتقدند سرمایه گذاران باید به احتمال بالا باقی ماندن نرخ های بهره در سطح 4 درصد برای مدت طولانی فکر کنند. این احتمال سبب تغییر وضعیت محیط سرمایه گذاری می شود و باید ترکیب سبدها تغییر کند. سیاست های پولی بانک مرکزی آمریکا بر برنامه های دیگر بانک های مرکزی تاثیر مستقیم دارد. بدین ترتیب اگر سیاست های پولی بانک مرکزی آمریکا غیرقابل پیش بینی شود افق بازارها و اقتصادها مبهم تر خواهد شد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24