جیم یانگ کیم رئیس بانک جهانی ضمن ارائه گزارش تازه این نهاد گفت که کارشناسان بانکجهانی معتقدند اقتصاد کشورهای پیشرفته تقویت میشوند و در ماههای آینده این مسئله سبب تقویت رشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه نیز خواهد شد. میانگین رشد تولید ناخالص در کشورهای در حال توسعه در سه سال آینده حتی از کشورهای ثروتمند جهان بیشتر پیشبینی شده است. این رقم تا سال ٢٠١۶ در کشورهای ثروتمند به ٢.۴ درصد و در کشورهای در حال توسعه به ۵.٧ درصد میرسد...
بازارهای جهانی رو پنچشنبه را با یک روند نزولی به پایان رساندند. غالب شاخص های سهام نزولی بودند. فلزات پایه نوسانات ممتد با جهت گیری نزولی بسیار آرامی را سپری کردند و نفت نیز کاهش قیمت نامحسوسی داشت.
در آمریکا غالب شاخص های سهام در روز پنجشنبه نزولی شدند. کاهش سودآوری صنایع مالی مهمترین دلیل این ریزش بود. سیتی گروپ با 4.1 درصد کاهش و گلدمن ساچس با 2.2 درصد کاهش بزرگترین بازنده های این بازار بودند که اس اند پی و داوجونز را نزولی کردند. پس از این کاهش بازارهای سهام اروپایی نیز نزولی شدند که نوسان حجم خرده فروشی برخی بنگاه ها و حوزه ها از مهمترین دلایل این کاهش بود. هم اکنون ارزش سهم های اروپایی نزدیک به رکورد 5 سال و نیم خود در حال نوسان است. در بازار آمریکا تعداد متقاضیان بیمه بیکاری 2000 نفر کاهش یافته و به 326 هزار نفر رسید. برآوردها از 328 هزار نفر حکایت می کرد. این رخداد یعنی عدم کاهش یافتن نرخ بیکاری محسوس از دلایل کاهش قیمت ها در بازار سهام آمریکا نیز به شمار می رفت.
مهمترین شاخص های آمریکایی
قیمت نفت در بازارهای جهانی کاهش نامحسوسی را تجربه کرد. گزارش اوپک مبنی بر کاهش تقاضای نفت اوپک به دلیل افزایش تولید کشورهای غیرعضو از جمله برزیل و کانادا مهمترین دلایل این کاهش آرام قیمت ها بود. نفت سبک آمریکا 0.16 درصد و برنت هم 0.07 درصد کاهش قیمت را تجربه کردند.
آخرین گزارش اوپک به صراحت بیان می کند که تولید این سازمان که 40 درصد تولید جهانی را شامل می شود هم اکنون در کمترین سطح از ماه می سال 2011 تاکنون قرار دارد. آخرین آمارها نیز نشان می دهد که حجم تولید این سازمان در ماه دسامبر به نسبت ماه قبل 20 هزار بشکه کاهش داشته که به دلیل کاهش تولید عراق و عربستان بوده است. برآیندها نشان می دهد که اوپک بایستی برای سال 2014 معادل 30 میلیون بشکه نفت در روز تولید کند،ولی در دسامبر تنها 29.44 میلیون بشکه تولید کرده است.
در بازار فلزات پایه روند عمومی نوسان های ممتد و کاهش قیمت نامحسوس بود. با توجه به نزدیکی به سال نو چینی هنوز بازارها سر در گم شرایط پیش رو هستند اما غالباً با کاهش موجودی انبارها روبرو می باشند. در این بین برنده این حوزه نیکل است. این فلز پس از مدتها نزول و نهایتاً نوسانات ممتد صعود قدرتمندی را تجربه می کند. مهمترین دلیل این روند صعودی نیز همچون روزهای قبل احتمال کاهش عرضه نیکل و مواد معدنی آن به بازارهای جهانی از سوی اندونزی می باشد. با توجه به موجودی بسیار بالای انبارهای این فلز این روند صعودی منطقی نیست، ولی تجربه نشان داده است که نیکل از شرایط عمومی بنیادین و روند عرضه و تقاضا تبعیت نکرده و شرایط خاص خود را دارد. مس نیز با جهت گیری نزولی نوسانات ممتدی را تجربه کرد ولی موجودی انبارهای بورس فلزات لندن در اقصی نقاط جهان نزولی است. این حجم هم اکنون کمتر از 338 هزار تن می باشد که در می تواند تا چند روز آینده رکورد کمترین موجودی انبارهای یک سال گذشته را بشکند.
دیگر خبرهای مهم اقتصادی:
فروش خودروهای جدید در حوزه یورو در پایان سال گذشته میلادی به بالاترین حد در 4 سال گذشته رسید. رنو ، فولکس واگن و فورد پیشتاز این افزایش بودند. در ماه گذشته تعداد فروش خودروهای نو با 13 درصد افزایش به 948 هزار دستگاه رسید. علیرغم این رشد در ماه دسامبر میانگین فروش اتومبیل در اتحادیه اروپا در سال 2013 روند نزولی داشته و 1.8 درصد افت کرده است. در این بین پژو سیتروئن با 8.4 درصد و فیات با 7.1 درصد، بیشترین افت فروش را در بین سازندگان بزرگ خودرو داشته اند. از طرفی هم اکنون ضریب اعتماد مصرف کنندگان اروپایی در بالاترین حد در 2 سال و نیم گذشته قرار دارد. قیمت خانه در انگلستان نیز هنوز در بالاترین حد در 10 سال گذشته قرار دارد. با توجه به کاهش عرضه به نظر میرسد این روند رو به رشد ادامه دار باشد. این موارد حکایت از بهبود حجم تولیدات صنعتی اروپا میدهد که مهترین نقش را در خروج کامل از رکود بر عهده دارد.
بانک جهانی در تازهترین تحلیل خود چشمانداز اقتصاد جهان را مثبت ارزیابی میکند. در این ارزیابی کشورهای در آستانه صنعتی شدن همچنان موتور متحرک اقتصاد باقی میمانند، اما خطراتی نیز جهان را تهدید میکند. دویچه وله گزارش داد:
پیش بینی بانکجهانی درباره وضعیت اقتصادی جهان می گوید که کشورهای صنعتی سرانجام بحرانی را که سالها درگیر آن بودهاند پشت سر میگذارند. تولید ناخالص جهان در سال 2013 از 2.4 درصد رشد برخوردار بود. براساس پیشبینی بانک جهانی این رشد در سال جاری به 3.2 درصد میرسد و تا سال 2016 به 3.5 درصد افزایش مییابد.
جیم یانگ کیم رئیس بانک جهانی ضمن ارائه گزارش تازه این نهاد گفت که کارشناسان بانکجهانی معتقدند اقتصاد کشورهای پیشرفته تقویت میشوند و در ماههای آینده این مسئله سبب تقویت رشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه نیز خواهد شد. میانگین رشد تولید ناخالص در کشورهای در حال توسعه در سه سال آینده حتی از کشورهای ثروتمند جهان بیشتر پیشبینی شده است. این رقم تا سال 2016 در کشورهای ثروتمند به 2.4 درصد و در کشورهای در حال توسعه به 5.7 درصد میرسد.
بهبود وضعیت اقتصادی در کشورهای حوزه پولی یورو نیز پیشبینی شده است. اما کارشناسان بانکجهانی چشمانداز بهبود اقتصادی را در آمریکا روشنتر میبینند. آنها معتقدند تا سال 2016 تولید ناخالص حوزه یورو یک و نیم درصد بیشتر میشود، اما این رقم در آمریکا تا سه درصد قابل پیشبینی است.
بانک جهانی همزمان هشدار میدهد که اقتصاد جهانی میتواند در نتیجه تغییر سیاست های پولی بانکهای مرکزی کشورهای مختلف با خطراتی روبرو شود. در حال حاضر، نرخ بهره بانکی در آمریکا و اروپا نسبت به دهههای گذشته به شدت پائین است. بهعنوان نمونه بانک مرکزی اروپا اواخر سال 2013 نرخ بهره راهبردی را 0.25 درصد تعیین کرد. کاهش نرخ بهره بانکی سبب میشود که پساندازها از بانکها بیرون کشیده و به سمت سرمایهگذاری در مستغلات، اوراق بهادار و کسب و کار هدایت شوند. کارشناسان بانک جهانی بیمناک آن هستند که بانکهای مرکزی در آینده نرخ بهره راهبردی را بالا ببرند. در این صورت، از رونق بازار و معاملات بورس و مستغلات کاسته خواهد شد.
مهمترین شاخص های اروپایی و آسیایی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.