Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

امروز وضعیت بورس های بزرگ خوب بوده اما قیمت طلا سقوط کرده و قیمت نفت و فلزات پایه کاهش یافته است. بازارها همچنان بی ثبات هستند و این درحالیستکه برخی اظهارنظرهای ترامپ سبب امیدواری سرمایه گذاران به رفع تنش های تجاری شده است. برای رفع سوء تفاهم ها باید به نکاتی توجه داشت. در مطلب حاضر به چهار نکته مهم برای شفاف سازی وضعیت بازارها اشاره شده است.

آیا می توان به بهبود شرایط امیدوار بود؟

بورس24 : در سه هفته اخیر بی ثباتی در بازارها بیشتر از قبل بوده زیرا ترامپ با موضوع تعرفه ها بازی کرده و اظهارنظرهای او به شدت بر بازارها تاثیر گذاشته است. او ابتدا تعرفه های از10 تا 50 درصد بر کالاهای صادراتی بیش از 180 کشور به آمریکا اعمال کرد. سه روز بعد تعرفه ها را برای سه ماه به حالت تعلیق درآورد اما تعرفه ها بر کالاهای صادراتی چین را به 145 درصد بالا برد.

همه در آن زمان می دانستند که این یک اقدام بی معناست و دو کشور بزودی وارد فاز مذاکره خواهند شد. در آن زمان چین در واکنش به اقدام آمریکا بر کالاهای صادراتی این کشور به چین تعرفه 125 درصدی اعمال کرد و اعلام کرد دیگر به افزایش تعرفه های آمریکا پاسخ تعرفه ای نخواهد داد. پکن در واکنش به اقدامات ترامپ مجموعه ای از اقدامات دیگر از جمله محدود کردن صادرات مواد معدنی کمیاب به آمریکا را در دستور کار قرار داده است.

ترامپ روز گذشته گفت با چین مذاکراتی انجام خواهد شد و تعرفه های کالاهای صادراتی این کشور به آمریکا بسیار پایین آورده می شود. این سخنان در کنار یک عامل دیگر سبب افزایش ریسک پذیری سرمایه گذاران شده است.

چین گفته راه برای مذاکره باز است. این خبر پس از آن منتشر شد که ترامپ روز گذشته گفت تعرفه ها بر کالاهای چینی به میزان چشمگیر کاهش خواهد یافت.

امروز وضعیت بورس های بزرگ خوب بود زیرا از یک سو احتمال شروع مذاکرات تجاری بین آمریکا و چین مطرح شده و از سوی دیگر ترامپ گفته قصد ندارد رییس بانک مرکزی آمریکا را اخراج کند. این دو عامل سبب کاهش نگرانی سرمایه گذاران شده است.

دیدگاه های ترامپ بر بازارهای مختلف اثرات فراگیر و عمیق دارد زیرا اقتصاد آمریکا بزرگ ترین اقتصاد جهان است و ترامپ در حال دگرگون کردن بسیاری امور و روابط آمریکا با دیگر کشورهاست. سه ماه از حضور ترامپ در کاخ سفید می گذرد و در این دوره بازارها به شدت بی ثبات بوده اند. با توجه به اظهارنظر جدید ترامپ درباره روابط تجاری با چین حالا این سوال مهم مطرح است که آیا بی ثباتی بازارها پایان خواهد یافت؟

واقعیت این است که از همان ابتدای ماجرای تعرفه ها یعنی زمانی که ترامپ اعمال تعرفه را شروع کرد این سناریو مطرح بود که روش ترامپ نمی تواند برای مدت طولانی دنبال شود و در زمانی مناسب این سیاست جای خود را به مذاکره بر سر معاملات تجاری می دهد و تعرفه ها پایین آورده خواهد شد. درباره روابط آمریکا با کشورهای اروپایی نیز وضعیت به همین شکل است یعنی ترامپ تلاش کرده اعضاء ناتو را وادار کند هزینه بالاتری برای مسایل دفاعی اختصاص دهند طوری که فشار اصلی روی دوش آمریکا نباشد. این یعنی احتمالا طی مذاکراتی که در آینده انجام خواهد شد موضع ترامپ در قبال ناتو مثبت خواهد شد.

برای بهبود شرایط اقتصاد جهان و بازارها ضروری است اثرات منفی اقدامات ترامپ از میان برود و ریسک هایی که قبل از شروع دوران ریاست جمهوری او وجود داشته رفع شود. این یک فرایند طولانی است و ممکن است رخ ندهد.

نکته نخست این است که مشخص نبوده و نیست که مذاکرات آمریکا با دیگر کشورها بویژه چه زمان شروع می شود، چقدر طول خواهد کشید و نتیجه آن چیست. این یعنی درباره مسایل مختلف همچنان ابهام وجود دارد و ابهام به معنای نگرانی درباره آینده و ضعف اقتصاد و بازارهاست.

نکته دیگر این است که چالش هایی نظیر ضعف اقتصاد چین، میزان بالای بدهی و کسری بودجه آمریکا و دیگر اقتصادهای بزرگ، رقابت بین آمریکا و چین، تنش های ژئوپلیتیک و .. چالش های بزرگی هستند که رفع آنها به زیان و انرژی فراوان نیاز دارد. اگر همین امروز تنش های تجاری از میان برود سرمایه گذاران، شرکت ها و مصرف کنندگان همچنان نگران وضعیت منفی اقتصاد چین، رقابت های آمریکا و چین، تنش های تجاری و .. خواهند بود.

نهادهای سرمایه گذاری در گزارش های جدید خود به ضعف اقتصاد جهان به دلیل تنش های تجاری و برخی عوامل دیگر اشاره کرده و رقم پیش بینی نرخ رشد اقتصادهای بزرگ را پایین آورده اند. اگر تنش های تجاری از این معادله حذف شود باز هم عواملی وجود خواهند داشت که سبب ضعف اقتصاد جهان و بازارها شوند.

نکته سوم این است که تنش های تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری آن و نیز بین دیگر کشورها از جمله چین و اروپا و .. هرگز از میان نخواهد رفت بلکه ممکن است کاهش یابد. از پیش موضوع حمایت گرایی در اقتصاد جهان مطرح بوده و کشورها از این روش برای حمایت از شرکت های خود استفاده کرده اند. همواره تنش هایی بین کشورها بوده و خواهد بود بنابراین نباید تصور کرد روابط تجاری با چالش مواجه نخواهد بود.

در نهایت باید به این موضوع اشاره شود که بازارها هر کدام از عوامل مشترک و اختصاصی تاثیر می پذیرند. برای مثال بازار نفت از تنش های تجاری تاثیر می پذیرد اما عوامل دیگر نظیر سیاست های اوپک پلاس، تحریم ها و .. هم بر این بازار تاثیر دارند. بدین ترتیب سرمایه گذاران باید همه عوامل را در نظر بگیرند.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24