عملکرد بازار طلا هفته پیش بسیار مثبت بود و قیمت فلز زرد به رکوردی جدید یعنی بالاتر از 3300 دلار در هر اونس رسید. رشد قیمت طلا در سال جاری میلادی تاکنون عموما حاصل تنش های تجاری بوده است. البته کاهش شاخص دلار هم در این رشد موثر است. در مطلب حاضر به نتیجه دو نظرسنجی درباره تحولات بازار طلا در هفته پیش رو و وضعیت بازار اشاره شده است.

بورس24 : هفته گذشته عملکرد بازار طلا بسیار مثبت بود و در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان، قیمت نقد هر اونس فلز زرد در سطح 3330 دلار قرار گرفت. قیمت نقره، پلاتین و پالادیوم به ترتیب در سطح 32.6 دلار، 970 دلار و 960 دلار است. قیمت آتی طلا در سطح 3340 دلار قرار گرفت. قبل از بررسی وضعیت بازار طلا به نتیجه دو نظرسنجی درباره افق بازار در هفته پیش رو اشاره می کنیم.
در نظرسنجی این هفته کیتکو، 63 درصد تحلیلگران و همین درصد از سرمایه گذاران معتقد بودند قیمت طلا هفته پیش رو رشد خواهد کرد. در مقابل، 25 درصد تحلیلگران و 18 درصد سرمایه گذاران درباره افق بازار بدبین بودند.
در یک نظرسنجی دیگر، متوسط قیمت طلا در هفته پیش رو و چهار هفته آینده به ترتیب 3175 دلار و 3040 دلار پیش بینی شده و این یعنی دیدگاه آنها درباره افق کوتاه مدت بازار بسیار منفی است.
آنچه گذشت
عملکرد بازار طلا هفته گذشته بسیار مثبت بود و رشد قیمت ها به ارقام بی سابقه سبب شد برخی سرمایه گذاران به فروش اقدام کنند و بازار روز پنجشنبه نزولی شد. روز گذشته بازارها تعطیل بودند.
هفته پیش شاخص دلار کاهش یافت و این عامل به رشد قیمت طلا کمک کرد اما تنش های تجاری، پیش بینی کاهش نرخ های بهره در آمریکا، عدم قطعیت های اقتصادی و خرید طلا از سوی بانک های مرکزی عوامل مهم تری هستند که سبب رونق بازار شده اند.
درباره افق بازار طلا دیدگاه ها مختلف است. بخش عمده سرنوشت بازار طلا به موضوع تعرفه ها وابسته است. عملکرد بازار طلا سال جاری میلادی تاکنون بسیار مثبت بوده و علت اصلی رشد قیمت ها تشدید تنش های تجاری است. به همین دلیل تا وقتی این تنش ها وجود دارد بازار حمایت می شود اما تاثیر این عامل به تدریج کاهش خواهد یافت یعنی اگر تنش ها شدت پیدا نکند تاثیر مثبت آن بر قیمت ها کمتر می شود و شاهد افول بازار خواهیم بود.
عامل دیگر یعنی خرید طلا از سوی بانک های مرکزی همواره وجود خواهد داشت زیرا بانک های مرکزی مایلند از سهم دلار در ذخایر خود کاسته و بر سهم طلا بیفزایند. خرید طلا از سوی بانک های مرکزی پیوسته انجام می شود.
عامل ابهام نیز فعلا وجود دارد یعنی به علل مختلف سرمایه گذاران درباره آینده دیدگاه شفاف ندارند. عدم قطعیت ها سبب حرکت سرمایه گذاران به سمت طلا می شود. بعید نیست این عدم قطعیت ها در ماه های آینده ادامه پیدا کند اما تاثیر مثبت آن بر قیمت طلا به تدریج کمتر می شود یعنی سرمایه گذاران به این عدم قطعیت ها عادت می کنند و کمتر به سمت طلا حرکت خواهند کرد.
درباره شاخص دلار دیدگاه های مختلف مطرح است یعنی برخی معتقدند دلار همچنان زیر فشار خواهد بود و این به نفع طلاست. برخی نیز معتقدند وضعیت اقتصاد آمریکا بهتر می شود یعنی تنش های تجاری کمتر می شود و وضعیت شاخص های اقتصادی آمریکا بهتر می شود در نتیجه دلار رشد خواهد کرد. این به زیان بازار طلاست.
دیدگاه ها درباره نرخ های بهره در آمریکا متنوع است. برخی معتقدند بانک مرکزی در سال جاری میلادی 3 تا 4 بار نرخ های بهره را پایین خواهد آورد زیرا اقتصاد دچار ضعف می شود. این سناریو به نفع بازار طلا خواهد بود. فعلا ترامپ در حال فشار وارد کردن بر بانک مرکزی است تا این نهاد هر چه زودتر نرخ های بهره را پایین آورد.
مشاهده می شود که پیش بینی دشوار است زیرا احتمال های مختلف درباره عوامل موثر بر قیمت طلا مطرح است. نهادهای سرمایه گذاری در حال ارزیابی شرایط هستند و دیدگاه آنها درباره افق بازار طلا مثبت است.
هفته پیش رو
هفته جاری وضعیت چندان باثبات نخواهد بود و شاید رشد شدید قیمت طلا در هفته قبل سبب استراحت بازار و حتی اصلاح قیمت ها شود. این هفته داده هایی از اقتصاد آمریکا و اروپا منتشر می شود و پیش بینی شده شاخص دلار رشد خواهد کرد. سرمایه گذاران مجبور هستند بر عوامل مختلف تمرکز کنند و این سبب دشوار شدن پیش بینی می شود.
در هفته های آینده خبرها از تعرفه ها، وضعیت اقتصاد آمریکا و نشست سیاستگذاری بانک های مرکزی بر بازار طلا بیشترین تاثیر را دارند. نشست بانک مرکزی آمریکا سه هفته دیگر برگزار می شود و شاید بانک مرکزی در آن، نرخ های بهره را 0.25 درصد پایین آورد. این نهاد تا پایان سال جاری 6 نشست دیگر دارد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.