Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

این هفته هم سرمایه گذاران از اخبار تعرفه ها و داده ها از اقتصادهای بزرگ تاثیر پذیرفتند و عملکرد برخی بازارها منفی بود. این هفته قیمت نفت و قیمت بیت کوین کمی رشد کرد و قیمت طلا به رکوردی جدید رسید. نگرانی درباره آینده باقی است و حتی بیشتر شده زیرا هنوز مشخص نیست سرنوشت تنش های تجاری چه خواهد شد و این تنش ها چه اثرات اقتصادی و غیراقتصادی بر جهان خواهند داشت. در مطلب حاضر به وضعیت برخی بازارها و تقویم اقتصاد جهان در هفته پیش رو اشاره شده است.

امید به بهبود شرایط؛ سرنوشت بازارها چیست؟

بورس24 : امروز بازارهای آمریکا، انگلستان، کانادا و برخی کشورهای دیگر تعطیل هستند و عملا روز گذشته تکلیف عملکرد این هفته بازارها مشخص شد. این هفته عملکرد بورس آمریکا و برخی بورس های دیگر منفی بود و سرمایه گذاران همچنان از اخبار از اقتصاد آمریکا، اظهارنظر تحلیلگران و وضعیت تنش های تعرفه ای تاثیر پذیرفته اند.

این هفته نوسان قیمت فلزات پایه محدود بود. قیمت هر تن مس و روی به ترتیب در سطح 9230 دلار و 2600 دلار قرار گرفت. نوسان قیمت نفت هم این هفته بزرگ نبود و عملکرد هفتگی بازار مثبت است. قیمت هر بشکه نفت برنت و نفت آمریکا روز گذشته در پایان معاملات به ترتیب در سطح 67.8 دلار و 64.5 دلار قرار گرفت. این هفته عملکرد بازار طلا بسیار مثبت بود و قیمت ها رکورد جدید ثبت کردند یعنی قیمت طلا حدود 100 دلار رشد کرد اما شاخص دلار کاهش یافت و در سطح 99.3 قرار گرفت. روز گذشته قیمت نقد هر اونس طلا در محدوده 3330 دلار قرار گرفت.

وضعیت کنونی

اخبار تعرفه ها مهم ترین عامل موثر بر بازارهاست. ترامپ تلاش می کند همه را متقاعد کند که برنامه های او برای وادار کردن کشورها به تغییر رویه تجاری موفق خواهد شد. او بارها گفته کشورها مایلند با آمریکا مذاکره کنند تا تعرفه ها بر کالاهای صادراتی شان به آمریکا لغو شد. درباره صحت این ادعاها تردید وجود دارد.

نکته دیگر این است که روابط تجاری اصلی آمریکا یعنی روابطی که این کشور با چین و اروپا دارد در حال بدتر شدن است. در واقع تنش ها شدت پیدا کرده است. این هفته محدودیت هایی از سوی چین بر صادرات کالا به آمریکا اعمال شد. دولت چین گفته دیگر تعرفه ها بر کالاهای وارداتی از آمریکا را بالا نخواهد برد. دولت چین به روش های دیگر اقدامات تجاری آمریکا را تلافی می کند.

بدین ترتیب تنش های تجاری بین قدرت های بزرگ در حال افزایش است و این یک خبر منفی برای بازارها و اقتصاد دنیاست. نهادهای بین المللی، تحلیلگران و نهادهای سرمایه گذاری همه می دانند که تعرفه ها و تنش های تجاری به زیان اقتصاد جهان است و سال جاری فعالیت های اقتصادی کاهش خواهد یافت.

دلیل احتیاط سرمایه گذاران در بازارهای پرریسک نظیر بورس ها همین است. این هفته در بازار ارزهای دیجیتالی هم نوسان قیمت ها بزرگ نبود و سرمایه گذاران ترجیح دادند منتظر بمانند تا تحولات جدید رخ دهد.

هفته پیش رو

این هفته مجموعه ای از داده های مهم از اقتصاد آمریکا و اروپا منتشر می شود و محتوای گزارش ها در کنار اخبار از تعرفه ها و اظهارنظر مقامات بانک مرکزی آمریکا بر بازارها تاثیر خواهند داشت. هفته آینده نشست مشترک بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در آمریکا شروع می شود و طی این نشست چند روزه، گزارش هایی از وضعیت اقتصاد جهان و افق آن منتشر خواهد شد که مورد توجه سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت.

تقویم اقتصاد جهان

روز دوشنبه نشست سیاستگذاری بانک مرکزی چین برگزار می شود و نیز نشست مشترک بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در آمریکا شروع خواهد شد. سرمایه گذاران در انتظار اقداماتی از سوی بانک مرکزی چین هستند. با آنکه داده های منتشر شده از اقتصاد چین در هفته جاری مثبت بود اما واقعیت این است که چالش های بزرگ اقتصاد این کشور نظیر بحران در بخش مسکن و بی اعتمادی مردم به افق اقتصاد باقی هستند و تنش های تجاری به این چالش ها اضافه شده است. ضروری است دولت چین اقداماتی برای حمایت از اقتصاد و کمک به تحقق نرخ هدف رشد اقتصاد انجام دهد.

روز سه شنبه دو تن از مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره وضعیت اقتصاد و نرخ های بهره سخن خواهند گفت و تغییرات ذخیره نفت آمریکا در هفته جاری و شاخص فعالیت های تولیدی فدرال رزرو ریچموند منتشر خواهد شد. هفته جاری قیمت نفت حدود 3 دلار رشد کرد اما این رشد نباید سبب خوشبینی سرمایه گذاران شود زیرا نیروهایی که بر بازار نفت وارد می شوند منفی هستند و انتظار می رود قیمت ها در ماه های آینده در محدوده ارقام کنونی یا پایین تر نوسان کند.

روز چهارشنبه گزارش مقدماتی از وضعیت بخش های خدمات و تولید کارخانه ای آمریکا، منطقه یورو و انگلستان مربوط به ماه جاری منتشر می شود. همچنین در آمریکا فروش خانه های جدید اعلام می شود و یکی از مقامات بانک مرکزی درباره وضعیت اقتصاد و تورم سخن خواهد گفت. ضعف اقتصادهای بزرگ یک عامل نگرانی است زیرا تورم هنوز بطور مطمئن مهار نشده است. در آمریکا بانک مرکزی در دو نشست امسال خود تغییری در نرخ های بهره نداده است. بالا باقی ماندن نرخ های بهره بر ضعف اقتصاد می افزاید.

روز پنجشنبه در آمریکا وضعیت بازار کار در هفته جاری، فروش خانه های موجود، سفارش کالاهای بادوام، شاخص فعالیت های تولیدی فدرال رزرو کانزاس و شاخص فعالیت های ملی فدرال رزرو شیکاگو منتشر خواهد شد. همچنین در این روز یکی از مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره اقتصاد و نرخ های بهره سخن می گوید.

روز جمعه شاخص اعتماد مصرف کنندگان در آمریکا و وضعیت خرده فروشی در انگلستان مشخص خواهد شد.

انتظار می رود به تدریج اثرات منفی تعرفه ها بر اقتصاد آمریکا نمایان تر شود. هفته پیش رو محتوای گزارش ها از شاخص های اقتصادی برخی ابهام ها درباره وضعیت اقتصاد را از میان می برد. سه هفته دیگر نشست سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا برگزار خواهد شد و مشخص نیست چه تصمیمی درباره نرخ های بهره گرفته می شود. ترامپ مایل است نرخ ها پایین آورده شود اما بانک مرکزی باید منتظر بماند تا وضعیت اقتصاد شفاف تر شود.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24