Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 267

تحولات هفته های اخیر در جهان بسیار تامل برانگیز است و باید هم بر این تحولات و هم تصویر بزرگ تر تمرکز داشت. روندهای جدید در حال شکل گیری است و برندگان و بازندگانی خواهد داشت. به نظر می رسد تیم ترامپ با اقدامات نسنجیده و اشتباه خود بازنده اصلی این روندهاست.

شکست تیم ترامپ در دو جنگ جهانی!

بورس24 : روز چهارشنبه دوم ماه جاری میلادی، رویداد تعرفه ای که هر یکصد سال یکبار رخ می دهد رخ داد و روز گذشته شاهد سقوط شاخص های مالی در بورس های بزرگ، قیمت نفت، قیمت فلزات پایه، شاخص دلار و قیمت طلا در واکنش به آن رویداد بودیم. قیمت ارزهای دیجیتالی هم کاهش یافت.

شوک حاصل از برنامه جدید تعرفه ای ترامپ برای مدتی طولانی بر بازارها تاثیر خواهد داشت. "روز آزادی" یعنی نامی که ترامپ برای روز چهارشنبه انتخاب کرده بود به روز تخریب بازارها و اعتماد مصرف کنندگان و سرمایه گذاران تبدیل شده است.

درباره اهداف تیم ترامپ از اقدامات هفته های اخیر و سرنوشت این اقدامات دیدگاه های مختلف مطرح است. برخی تحلیلگران درباره آینده بسیار بدبین و برخی خوشبین هستند. در مطلب حاضر به ناکامی های این تیم اشاره شده است. نشریه هیل در مطلبی به ابعاد منفی اقدامات ترامپ که سبب می شود زیان های بزرگ به آمریکا وارد شود اشاره کرده است.

دو جنگ جهانی

تیم ترامپ در حال شکست خوردن در دو جنگ جهانی است: جنگ جهانی نخست جنگی است که روسیه با حمله به اوکراین علیه غرب آغاز کرده و جنگ جهانی دوم جنگی است خود ترامپ علیه همپیمان های آمریکا شروع کرده است. رویکرد ترامپ و تیم او قطعا سبب به اوج بازگشتن آمریکا نمی شود و برعکس، اگر تغییری در این وضعیت ایجاد نشود شاهد تخریب کامل قدرت اقتصادی و نظامی جهانی آمریکا خواهیم بود.

هیچ کشوری نمی تواند برای همیشه با تمام جهان بجنگد. آمریکا با دشمنی روسیه، چین، ایران، کره شمالی و حوثی ها رو به روست و ترامپ به جای آنکه با همپیمان های آمریکا متحد شده و برای استقرار دموکراسی تلاش کند جنگ تجاری را شروع کرده و درباره ناتو گفته آمریکا دیگر بطور کامل از این پیمان دفاع نخواهد کرد. برخی اطرافیان ترامپ از جمله معاون او گفته اند اتحادیه اروپا باید در حوزه دفاعی به خود متکی باشد.

آنچه شاهد هستیم اقدام تیم ترامپ علیه آمریکا در ابعاد جهانی است. برای مثال به رویکرد ترامپ در قبال جنگ اوکراین دقت کنید. ترامپ برای متقاعد کردن پوتین به مذاکره و پذیرش آتش بس امتیازهای متعدد به او داده اما مسکو این هفته اعلام کرد برنامه آتش بس در شکل کنونی اش مورد پذیرش نیست.

پوتین صرفا در حال بازی با ترامپ و خریدن زمان است. او اهداف بزرگ برای جنگ در اوکراین دارد و مشغول آماده سازی تجهیزات و نیروهاست.

از سوی دیگر پوتین در خاورمیانه به نیروهای حوثی و در سومالی به الشباب کمک می کند. پوتین به ایران هم کمک می کند و از این کشور کمک می گیرد و هر دو کشور علیه منافع آمریکا عمل می کنند.

همچنین چین در حال افزودن بر توان نظامی خود است. این کشور بودجه نظامی اش را بالا برده و در حال بهره برداری از رویکردهای اشتباه دولت آمریکاست. پکن قطعا از خلا قدرت در شرق آسیا برای دستیابی به اهداف خود استفاده خواهد کرد. مانورهای نظامی چین در جنوب شرق آسیا با هدف به نمایش گذاشتن توان نظامی این کشور و ایجاد هراس در تایوان، ژاپن و استرالیا انجام می شود.

روسیه نه تنها در زمینه جنگ اوکراین برخلاف خواست ترامپ عمل کرده بلکه در حال فراهم کردن زمان و فضا برای چین جهت اعمال فشار بر تایوان است. درباره پایبندی آمریکا به تعهدات اش در ناتو تردید وجود دارد و درباره دفاع آمریکا از تایوان و همپیمان های آمریکا در شرق آسیا تردید عمیق تر وجود دارد.

تیم ترامپ نه تنها روسیه و چین را از هم دور نکرده بلکه با اقدامات اشتباه و نسنجیده اش سبب نزدیک شدن آنها شده است.

در چنین محیطی، ترامپ باید به دنبال تحکیم اتحاد با همپیمان های آمریکا باشد اما او درست برعکس عمل کرده یعنی در حال فشار وارد کردن بر آنها و تضعیف اتحاد است.

یک نتیجه تداوم وضعیت کنونی حرکت اروپایی ها به سمت چین است. چین شکاف بین اتحادیه اروپا و آمریکا را نادیده نگرفته و اخیرا رییس جمهوری چین به اتحادیه اروپا پیشنهاد داده برای خنثی کردن تنش های تجاری ترامپ همکاری کنند.

بدون شک نزدیک شدن اروپا به چین به زیان صنایع و شرکت های آمریکایی خواهد بود. سرمایه گذاران این تحولات را درک می کنند و به همین دلیل وقتی ترامپ تعرفه های متقابل را اعلام کرد واکنش بورس آمریکا به این تعرفه ها بسیار منفی بود. اثرات منفی جنگ تجاری به مسایل تجاری محدود نخواهد بود و می تواند امنیت آمریکا را تضعیف کند.

رویدادهای آینده احتمالا بزرگ تر از رویدادهای قبل خواهند بود. تداوم سیاست های ترامپ به تغییرات بزرگ و فراگیر در ساختارهای اقتصادی، تجاری و امنیتی جهان منجر می شود. تاثیر این تحولات بر بازارها بسیار بزرگ خواهد بود. شرکت ها باید برای دوره جدید آماده شوند اما ویژگی های این دوره مبهم است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24