Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 267

موضوع تشکیل ذخیره دارایی های دیجیتالی بویژه ذخیره ارزهای دیجیتالی بسیار مهم است و به نظر می رسد اقتصادهای نوظهور باید به این سمت حرکت کنند. در مطلب حاضر به علل ضرورت تشکیل چنین ذخیره ای، تفاوت های طلا و بیت کوین و نکات مهم درباره بازار دارایی های دیجیتالی اشاره شده است. موضوع تاب آوری در دوران جدید یعنی دورانی که جهان به سرعت در حال دیجیتالی شدن است ..

پیش به سوی تشکیل ذخیره دارایی ها دیجیتالی

بورس24 : نوسان قیمت ارزهای دیجیتالی در سال های اخیر شدید بوده و وضعیت بازار بکلی تغییر کرده است. بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتالی این دوران نقش های جدید دارند و به نظر می رسد کشورها باید بطور جدی به این بازار توجه کنند. ترامپ در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وعده داد ذخیره استراتژیک بیت کوین برای کشور ایجاد خواهد کرد. برحی تحلیلگران معتقدند همه کشورها بویژه اقتصادهای نوظهور باید چنین ذخیره ای ایجاد کنند.

برای اقتصادهای نوظهور از جمله برزیل، اندونزی، آفریقای جنوبی، نیجریه، تایلند و ویتنام تملک ارزهای دیجیتالی بویژه بیت کوین یک ضرورت جهت ارتقاء تاب آوری اقتصاد در آینده است. این کشورها در مجموع 40 درصد جمعیت جهان و 25 درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهند اما در برابر شوک های بیرونی از جمله تنش های تجاری و نوسان های شدید ارزش ارزها آسیب پذیر هستند.

امروزه ذخایر بانک های مرکزی در این اقتصادها عموما از دارایی های سنتی نظیر طلا و ارزهای معتبر تشکیل شده اما این نوع دارایی ها برای امنیت و تاب آوری اقتصادی در دوران کنونی که در آن جهان به سمت دیجیتالی شدن در حرکت است کافی نیستند.

واقعیت این است که ارزهای دیجیتالی دیگر یک پروژه آزمایشی نیستند. درحالیکه بیت کوین بزرگ ترین و پذیرفته شده ترین ارز دیجیتالی است دیگر ارزهای دیجیتالی هم بسیار مهم هستند و نقش هایی در اقتصاد جهان بازی می کنند.

بازار ارزهای دیجیتالی به رغم ریسک ها و مخالفت های دولت ها و نهادهای قانونگذار، به رشد خود ادامه داده و پذیرش آن از سوی سرمایه گذاران خرد و نهادی به شدت افزایش یافته است. از این پس این روند با سرعت و عمق بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد زیرا در آمریکا دولت تلاش می کند زمینه را برای رونق این بازار فراهم کند و موانع را رفع نماید.

بازار ارزهای دیجیتالی در مقایسه با بازارهای دیگر جوان است و بازارهای جوان بسیار بیش از دیگر بازارها دچار نقص هستند. به همین دلیل به مقرراتی برای حفاظت از حقوق سرمایه گذاران نیاز است. در کشورهایی نظیر سوییس و ژاپن از پیش مقرراتی برای این منظور تدوین شده و کشورهای دیگر می توانند از این کشورها الگو بگیرند.

تردیدی وجود ندارد که بازار دارایی های دیجیتالی به حیات خود ادامه خواهد داد و در آینده این بازار پخته تر شده و نقایص آن کمتر می شود.

نکته مهم این است که در دوران کنونی یعنی دوران حرکت سریع جهان به سمت دیجیتالی شدن، تمام اقتصادها به متنوع کردن منابع درآمدی اقتصاد خود نیاز دارند. هیچ کشوری تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد نمی چیند. اقتصادها تلاش می کنند منابع درآمدی خود را متنوع کنند و از این طریق بر تاب آوری اقتصاد بیفزایند. در اقتصاد کنونی جهان نادیده گرفتن بازار دارایی ها دیجیتالی یک اشتباه بزرگ است.

این دارایی ها همبستگی کمی با دارایی های سنتی دارند و به همین دلیل وجود آنها در سبد ذخایر کشورها به امنیت اقتصادی و تاب آوری در برابر شوک ها کمک می کند. در واقع ارزهای دیجیتالی یک محافظ دارایی ها و اقتصاد در برابر شوک ها هستند.

بسیاری از شرکت های بزرگ در حال سرمایه گذاری در این بازار بویژه در بیت کوین هستند. برخی شرکت ها بطور اختصاصی روی بیت کوین تمرکز کرده اند و برخی سبد تشکیل داده اند. از دید آنها هر کاهش در قیمت ها فرصت خرید است. البته این شرکت ها برای تحولات بزرگ در بازار از جمله از میان رفته تعداد زیادی از ارزهای دیجیتالی آماده هستند.

نکته دیگر این است که تعداد کشورهایی که بیت کوین را پذیرفته اند در حال افزایش است. بیت کوین طلای دیجیتالی نیست و نقشی متفاوت بازی می کند. در بسیاری فرهنگ ها طلا بسیار مورد علاقه است و به آن اطمینان کافی وجود دارد. اما طلا همیشه یک حوزه امن نبوده است برای مثال در دهه 1980 قیمت طلا 60 درصد سقوط کرد و سپس بالا رفت.

بیت کوین دارای ویژگی ها خاص خود است. می توان در چند لحظه آن را به آنسوی جهان منتقل کرد، قابل تقسیم به اندازه ای بسیار کوچک است و پروتکل های کریپتوگرافیک از آن حفاظت می کنند. طلا و بیت کوین دارای برخی ویژگی های مشابه بنیادی هستند برای مثال هر دو کمیاب هستند و در دوران های پرآشوب مورد توجه سرمایه گذاران قرار می گیرند. اما طلا بطور سنتی از دارایی ها حفاظت می کند و بیت کوین بطور دیجیتالی امکان های مختلف در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد. آنها جایگزین هم نیستند بلکه در کنار هم نقش هایی ایفا می کنند.

منتقدان اغلب ارزهای دیجیتالی را به عنوان دارایی های فاقد ارزش و مستعد سفته بازی توصیف می کنند اما این ارزها کاربردهای واقعی دارند. در حال حاضر شرکت های بزرگ از جمله مایکروسافت و استارباکس این ارز را می پذیرند. طی چند ماه میزان سرمایه گذاری شرکت ها در صندوق های ایی تی اف بیت کوین به 12 میلیارد دلار رسید.

اقتصادهای نوظهور باید قدم های استراتژیک و آینده نگرانه به سمت تاب آوری اقتصادی بردارند. اختصاص یک تا دو درصد ذخایر به دارایی های دیجیتالی یک اقدام هوشمندانه است یه یک قمار. کشورها باید برای آینده آماده شوند. در اختیار داشتن دارایی های دیجیتالی سبب کاهش وابستگی به سیستم های مالی بیرونی می شود و از کشور در برابر تحولات منفی ژئوپلیتیک و مالی حفاظت می کند.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24