Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

به تدریج اثرات اقدامات ترامپ بر اقتصاد جهان و بازارها آشکارتر خواهد شد و این اثرات اساسا مثبت نیستند. در ماه های اخیر دستیاران ترامپ صدها فرمان اجرایی آماده کرده اند و ترامپ از زمان استقرار در کاخ سفید مشغول امضاء این فرمان هاست. شاهد نوسان های بزرگ در بازارها و تشدید تنش های تجاری هستیم و این تازه ابتدای ماجراست. سرعت تحولات در آینده هم زیاد خواهد بود و باید بسیار مراقب بود. در مطلب حاضر به یک سناریو پرطرفدار درباره افق بازار مواد خام اشاره شده است. سرمایه گذاران ..

آینده هولناک؛ افق بازار مواد خام چگونه است؟

بورس24 : این هفته یعنی سومین هفته ریاست جمهوری ترامپ، بازارها بسیار بی ثبات بوده اند. در حال حاضر مهم ترین موضوع که بر رفتار سرمایه گذاران تاثیر می گذارد تصمیم های ترامپ درباره روابط تجاری آمریکا با شرکای تجاری این کشور است. این هفته خبرهای مختلف درباره تعرفه ها منتشر شده و سرمایه گذاران مجبور بوده اند بر این خبرها تمرکز کنند. توافق هایی بین آمریکا و مکزیک حاصل شده طوری که اعمال تعرفه بر کالاهای صادراتی مکزیک به آمریکا یک ماه به تعویق افتاده است. در باره کانادا هم وضعیت به همین شکل است اما اعمال تعرفه جدید بر کالاهای صادراتی چین به آمریکا انجام شده و چین فورا به این اقدام آمریکا واکنش نشان داده است. جدال بین آمریکا و شرکای تجاری این کشور ادامه دارد و بعید است در آینده نزدیک شاهد ثبات در بازارها باشیم. ترامپ تا هر جا که امکان داشته باشد به مبارزه ادامه خواهد داد و این یعنی کار برای کشورهایی که هدف تعرفه قرار می گیرند سخت است.

قطعی ترین تاثیر تشدید تنش های تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری این کشور، رشد فشارهای تورمی به دلیل اختلال در زنجیره های بین المللی تامین است. رشد فشارهای تورمی سبب می شود بانک های مرکزی مجبور شوند نرخ های بهره را بالا نگه دارند و این به اقتصاد لطمه وارد می کند و از ریسک پذیری سرمایه گذاران، مصرف کنندگان و شرکت ها می کاهد.

بانک مرکزی آمریکا هفته پیش تغییری در نرخ های بهره نداد اما بانک مرکزی اروپا نرخ های بهره را 0.25 درصد پایین آورد. انتظار می رود بانک مرکزی انگلستان در نشست فردا نرخ های بهره را 0.25 درصد پایین آورد. وضعیت اقتصاد در منطقه یورو و انگلستان خوب نیست و باید نرخ های بهره پایین آورده شود البته احتمالا تورم رشد خواهد کرد.

اقدامات ترامپ در حوزه های مختلف به بهانه حمایت از تولیدکنندگان آمریکایی و حفاظت از آمریکا بدون شک لطماتی به اقتصاد جهان و در نهایت اقتصاد آمریکا وارد خواهد کرد و هیچ تضمینی وجود ندارد که نظمی جدید و بهتر از قبل بر جهان حاکم شود. اقدامات ترامپ آشوب زا و بی ثبات کننده است و تاثیرات مثبت آن بسیار کمتر از اثرات منفی آن خواهد بود.

به دلیل ابهام هایی که وجود دارد بازارها برای مدتی طولانی قابل پیش بینی نیستند و فقط می توان بر مبنای شرایط کنونی سناریوهایی برای آنها تعریف کرد.

بازار مواد خام افق مثبت ندارد

سه عامل مهم که بیشترین تاثیر را بر بازار مواد خام از جمله فلزات پایه دارند، وضعیت بخش تولید کارخانه ای در اقتصادهای بزرگ، وضعیت اقتصاد چین و سیاست های پولی بانک مرکزی آمریکا هستند. سناریوی اصلی درباره افق بازار فلزات پایه این است که ضعف اقتصاد چین ادامه می یابد، ترامپ زمینه تشدید تنش های تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری این کشور را فراهم می کند و نرخ های بهره بالا باقی خواهند ماند. نتیجه تحقق این سناریو ضعف بازار مواد خام است.

واکنش فوری دولت چین به تعرفه 10 درصدی که ترامپ علیه کالاهای صادراتی چین به آمریکا اعمال کرده نشان می دهد دولت چین قصد ندارد در برابر فشارهای ترامپ تسلیم شود یا کوتاه بیاید. این یعنی یا دولت چین باید اقدامات حمایتی برای کمک به اقتصاد این کشور انجام دهد یا شاهد رشد بسیار کمتر اقتصاد چین در سال جاری خواهیم بود. مسلما نرخ پایین تر رشد اقتصاد چین به کاهش تقاضا برای مواد خام منجر می شود.

از سوی دیگر تشدید تنش های تجاری بین قدرت های بزرگ به ضعف بخش تولید کارخانه ای اقتصادهای بزرگ منجر می شود و این عامل هم به زیان بازار مواد خام است.

در نهایت بالا باقی ماندن نرخ های بهره در اقتصادهای بزرگ به زیان اقتصادها و بازار مواد خام است. سال جاری میلادی احتمالا بانک مرکزی آمریکا تنها اندکی نرخ های بهره را پایین خواهد آورد زیرا زمینه برای رشد تورم فراهم است. در اروپا نرخ های بهره پایین آورده می شود اما این کاهش به دلیل ضعف اقتصاد است بنابراین شانس رونق بازار مواد خام زیاد نیست.

سناریوی کنونی برای افق بازار مواد خام منفی است. به دلیل نگرانی سرمایه گذاران درباره آینده شاهد نوسان قیمت فلزات پایه در سطوح پایین تر از چند هفته پیش هستیم. نهادهای بین المللی در گزارش های جدید خود اعداد و ارقام جدید برای نرخ رشد اقتصادهای بزرگ در سال جاری پیش بینی کرده اند. تداوم تنش های تجاری بسیار خطرناک است. حداقل برای مدتی، ترامپ اقدامات تعرفه ای خود را که سبب تنش های بیشتر در اقتصاد جهان می شود ادامه خواهد داد. بعید است او این نوع اقدامات را کنار گذارد.

عملکرد بورس های بزرگ سال پیش بسیار خوب بود اما سال جاری درباره وضعیت این بازارها نگرانی عمیق وجود دارد. سرمایه گذاران تلاش می کنند خوشبین باشند اما واقعیت ها را نمی توان نادیده گرفت. تشدید تنش های تجاری و غیرتجاری به زیان شرکت هاست البته برخی شرکت ها عملکرد خیلی منفی نخواهند داشت.

امروز نوسان شاخص های مالی در بورس های بزرگ اندک بوده و قیمت نفت و اکثر فلزات پایه کاهش یافته است. قیمت هر بشکه نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب در سطح 74.6 دلار و 71 دلار قرار دارد و قیمت هر تن مس و روی به ترتیب 9180 دلار و 2770 دلار است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24