Bourse24 Ads 236

به آخرین روز سال جاری میلادی رسیده ایم و در این سال وضعیت برخی بازارها چندان مطلوب نبوده است. عملکرد برخی بازارها از جمله نفت و سنگ آهن منفی است و در مقابل عملکرد نقره و مس مثبت است. پیش بینی رویدادهای سال جدید بسیار دشوار است اما می توان سناریوهایی مطرح کرد. در مطلب حاضر به پنج سناریو که بر بازار مواد خام اثرات متفاوت خواهند داشت اشاره شده است. سرمایه گذاران سال جاری دچار ابهام و سردرگمی بوده اند. این وضعیت می تواند در سال جدید بدتر شود اما ..

پنج سناریو درباره افق بازار مواد خام در سال 2025

بورس24 : امروز سال جاری میلادی به پایان می رسد و به علل مختلف بازارها امسال بسیار پرنوسان و بی ثبات بوده اند. خبر مهم این است که این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد و این یعنی هم فرصت هایی برای سود بردن از نوسان قیمت ها و .. وجود دارد و هم در صورتیکه تصمیم گیری ها درست نباشد ممکن است وضعیت سبد دارایی ها منفی شود یعنی سرمایه گذاری با زیان همراه شود. بدون شک شرایط جهان در سال جدید با آنچه امسال مشاهده شده متفاوت است و یکی از مهم ترین عواملی که بر بازارها تاثیر خواهد داشت اقدامات ترامپ خواهد بود. تصمیم های اوپک پلاس در حوزه عرضه نفت و وضعیت اقتصاد چین دو عامل مهم دیگر هستند که بیشترین تاثیر را بر بازارها خواهند گذاشت. سرمایه گذاران باید برای دورانی سخت و بی ثبات آماده باشند. اگر سال جدید واقعا دورانی سخت و بی ثبات باشد کسب سود آسان نیست. در هر حال باید پیوسته با دقت تحولات بازارها را زیر نظر داشت. سال جدید میلادی یکی از ناآرام ترین سال ها در چند دهه اخیر بویژه در بازار مواد خام خواهد بود. در مطلب حاضر به پنج سناریو درباره وضعیت بازار مواد خام در سال جدید اشاره می کنیم.

سناریوی نخست این است که ترامپ برخلاف آنچه اکنون تصور می شود اقدامات اختلال زا انجام ندهد. ترامپ وعده هایی درباره اعمال تعرفه های بالا بر کالاهای وارداتی به آمریکا از چین و چند کشور دیگر داده است. در این سناریو، تهدید به اعمال تعرفه سبب تغییر رویه شرکای تجاری آمریکا می شود در نتیجه تعرفه ای اعمال نخواهد شد و تنش های تجاری شدت پیدا نمی کند. این یعنی سال جدید با موانع جدید تجاری مواجه نخواهیم بود و جنگ تجاری که اثرات بسیار مخرب بر تمام بازارها دارد رخ نخواهد داد. در این سناریو تورم کاهش می یابد و بانک مرکزی آمریکا نرخ های بهره را بارها پایین خواهد آورد در نتیجه وضعیت اقتصاد و بورس مطلوب خواهد بود. یک نتیجه دیگر تحقق این سناریو رشد قیمت مواد خام بجز نفت است. اگر گاز روسیه به اروپا بازگردد قیمت ها کاهش خواهد یافت.

سناریوی دوم این است که ترامپ بسیار  بیشتر از آنچه اکنون پیش بینی می شود اقدامات آشوب زا انجام دهد. در این سناریو دولت ترامپ موانع تجاری بزرگ ایجاد خواهد کرد و تنش های تجاری کنونی به جنگ تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری این کشور از جمله چین، اروپا، کانادا و مکزیک منجر می شود. این یک اتفاق بسیار منفی برای بازار مواد خام است زیرا تعرفه های بالا به رشد تورم و کاهش نرخ رشد اقتصادهای بزرگ منجر می شود و اختلال هایی در بازارها ایجاد خواهد شد. مواد خام نظیر مس و فولاد در این سناریو زیر فشار قرار خواهند گرفت و عملکرد بازار آنها منفی خواهد شد. در این سناریو بانک مرکزی آمریکا تنها اندکی نرخ های بهره را پایین خواهد آورد و زنجیره های بین المللی عرضه دچار اختلال می شوند. تندروی های ترامپ اثرات مخرب بر اقتصاد این کشور و جهان بر جا می گذارد.

در سناریوی سوم، وضعیت اقتصاد چین به علل مختلف بسیار خوب می شود. وضعیت اقتصاد چین سال جاری میلادی منفی بوده و نگرانی درباره آینده بر بازار مواد خام فشار وارد کرده است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند دولت چین اقدامی برای بالا بردن نرخ رشد اقتصاد انجام نخواهد داد و این یعنی بازار مواد خام سال آینده وضعیت بدتری نسبت به سال جاری خواهد داشت. اما در سناریوی سوم، دولت چین با درک وضعیت بد اقتصاد اقدامات به اندازه کافی بزرگ برای کمک به اقتصاد انجام می دهد و این عامل به رشد اقتصادهای آسیایی و اقتصاد جهان کمک خواهد کرد. در این حالت بازار مواد خام رونق می یابد. دولت چین می تواند به بحران در بخش مسکن پایان دهد و برنامه هایی برای حل مشکل بدهی دولت های محلی این کشور معرفی کند. از سوی دیگر رونق اقتصاد چین به اقتصادهای در حال توسعه و نوظهور کمک می کند در نتیجه وضعیت کلی اقتصاد جهان بهتر می شود.

در سناریوی چهارم، همبستگی اعضاء اوپک پلاس کاهش می یابد. این ائتلاف در سال های اخیر بر بازار نفت اثرات بزرگ داشته است. محدود شدن عرضه نفت این ائتلاف به رشد قیمت ها و تنظیم بازار کمک کرده است. در این سناریو کاهش قیمت نفت سبب می شود همبستگی اعضاء کاهش یابد و به تدریج تعداد کمتری از آنها با سیاست های کلی عرضه همراهی کنند. افت قیمت نفت به اقتصادهای صادرکننده آن فشار وارد می کند. اعضاء اوپک پلاس ناچارند طبق برنامه از عرضه بکاهند. شاید در سال جدید میزان رعایت سهمیه ها کمتر شود. در این حالت فشار بیشتری بر بازار نفت وارد خواهد شد و قیمت ها به شدت کاهش خواهد یافت زیرا از پیش عرضه در حال رشد است و رشد تقاضا زیاد نیست.

در نهایت در پنجمین سناریو، سرعت گذار به سمت انرژی های تجدیدپذیر بیشتر می شود اما آمریکا از این روند عقب می ماند. یکی از راه های مقابله چین با تهدیدهای تجاری چین این است که چین روابط تجاری خود با دیگر کشورها را گسترده تر کند و یک راه برای این کار توسعه صادرات پنل های خورشیدی، باتری، توربین و خودروهای برقی به دیگر کشورهاست. بدین شکل فشارهای آمریکا تاثیر کمتری بر اقتصاد چین خواهد داشت و همزمان، سرعت حرکت جهان به سمت انرژی های تجدیدپذیر بیشتر خواهد شد. این عامل بر مصرف و قیمت موادی نظیر مس، لیتیوم، نقره و .. می افزاید.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24