این هفته عملکرد بازار طلا و نفت کمی مثبت و در بورس های بزرگ نوسان شاخص ها محدود بود. به نظر می رسد سرمایه گذاران در انتظار بسر می برند. تحولات بزرگ در هفته های آینده رخ خواهد داد و اثرات آن بر بازارها مشاهده خواهد شد. هفته پیش رو سه بانک مرکزی بزرگ نشست سیاستگذاری دارند و داده های بسیار مهم از اقتصاد چین، آمریکا و اروپا منتشر می شود. چند هفته دیگر ترامپ وارد کاخ سفید خواهد شد و سرمایه گذاران انتظار دارند او به وعده های مهم خود عمل کند. بی ثباتی از همین موضوع نشات می گیرد یعنی شروع تغییرات در آمریکا و روابط این کشور با شرکای تجاری آن. در مطلب حاضر به وضعیت چند بازار، تقویم اقتصاد جهان در هفته پیش رو و برخی احتمال ها اشاره شده است.
بورس24 : نوسان شاخص های مالی در بورس های بزرگ آسیا و اروپا و در بورس آمریکا امروز محدود بود و در نهایت شاخص های بورس آمریکا در نزدیکی ارقام ابتدای هفته قرار گرفتند. به نظر می رسد سرمایه گذاران ترجیح داده اند منتظر بمانند تا وضعیت سیاست های پولی بانک مرکزی مشخص شود. این هفته گزارش تورم آمریکا مربوط به ماه پیش مهم ترین گزارش بود و محتوای آن با پیش بینی ها سازگار بود. با انتشار این گزارش مشخص شد فشارهای تورمی رشد چشمگیر نداشته و بانک مرکزی می تواند در نشست هفته آینده خود نرخ های بهره را یک بار دیگر پایین آورد. گزارش یاد شده اثرات مثبت بر بورس گذاشت و وضعیت خوب شاخص های اقتصاد سبب رشد شاخص دلار شد. این هفته عملکرد شاخص دلار و بازار نفت مثبت بوده است.
درباره حداقل سه موضوع مهم ابهام وجود دارد و این ابهام از ریسک پذیری سرمایه گذاران می کاهد. موضوع نخست اقدامات ترامپ است. در روزهای اخیر سرنخی از اقداماتی که او در ماه های نخست سال آینده انجام خواهد داد بدست نیامده است. سرمایه گذاران همچنان معتقدند او اجرای وعده های خود را شروع خواهد کرد یعنی کاهش مالیات ها، افزایش تعرفه بر کالاهای صادراتی از چین، کانادا و مکزیک، زمینه سازی برای اخراج مهاجران غیرقانونی و تسهیل فعالیت بازار ارزهای دیجیتالی. اینها برخی از مهم ترین وعده های ترامپ هستند. درباره میزان سختگیری او در اجرای این وعده ها و تاثیری که این اقدامات بر بازارها دارد ابهام وجود دارد.
موضوع دوم وضعیت اقتصاد چین است. وضعیت شاخص های اقتصاد چین منفی است و در نشست این هفته رهبران چین برنامه ای شفاف برای حمایت از اقتصاد در سال آینده معرفی نشد یعنی صرفا وعده داده شد اقداماتی برای کمک به اقتصاد انجام خواهد شد. ضعف اقتصاد چین سبب نگرانی سرمایه گذاران در تمامی بازارهاست. اگر تنش های تجاری بین چین و آمریکا شدت یابد وضعیت بازارها بدتر خواهد شد.
سومین موضوع، تنش های ژئوپلیتیک است. ترامپ وعده داده تلاش می کند جنگ در خاورمیانه و جنگ اوکراین را خاتمه دهد اما درباره هیچ چیز قطعیت وجود ندارد. این دو تنش اثراتی بر بازارها دارند.
هفته پیش رو
هفته آینده از جهات مختلف یک هفته بسیار مهم است زیرا نه تنها سه بانک مرکزی بزرگ نشست سیاستگذاری دارند بلکه داده های بسیار مهم از اقتصاد چین، آمریکا و اروپا منتشر می شود. بنابراین انتظار می رود هیحان بازارها در روزهای آینده زیاد باشد و بازارها ملتهب باشند.
تقویم اقتصاد جهان
روز دوشنبه چهار گزارش مهم از اقتصاد چین منتشر می شود: شاخص بهای مسکن، تغییرات تولید صنعتی، تغییرات خرده فروشی و سرمایه گذاری ثابت. همچنین وضعیت بخش های خدمات و تولید صنعتی در منطقه یورو، انگلستان و آمریکا مربوط به ماه جاری مشخص خواهد شد. این هفته نوسان قیمت فلزات پایه اندک بوده و قیمت مس و روی به ترتیب در سطح 9100 دلار و 3100 دلار قرار گرفته است. با توجه به وضعیت اقتصاد چین و بالا بودن نرخ های بهره در اقتصادهای توسعه یافته انتظار نمی رود بازار مواد خام سال آینده رونق چشمگیر داشته باشند. احتمالا قیمت ها در سطوح کنونی نوسان خواهند کرد و شاید پایین تر. برخی نهادهای سرمایه گذاری پیش بینی خود از قیمت فلزات پایه در سال آینده را پایین آورده اند.
روز سه شنبه وضعیت اشتغال انگلستان، شاخص وضعیت اقتصادی آلمان، تراز تجاری منطقه یورو، تورم کانادا و تغییرات ذخیره نفت آمریکا در هفته جاری مشخص می شود. همچنین تغییرات تولید صنعتی و خرده فروشی در آمریکا مشخص خواهد شد. این هفته قیمت نفت کمی رشد کرده است. این درحالیستکه هم اوپک و هم آژانس بین المللی انرژی در گزارش های جدید خود دیدگاه مثبت درباره رشد تقاضای جهانی برای نفت ارائه نکرده اند. از سوی دیگر عرضه رشد خواهد کرد و ضعف اقتصاد چین یک مانع بزرگ در برابر رونق بازار نفت است. نهادهای تحلیلگر معتقدند سال آینده قیمت نفت پایین تر از سال جاری خواهد بود. یک دلیل این دیدگاه اقدامات ترامپ و اثرات این اقدامات بر بازارهای مختلف است. قیمت نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب در محدوده 74 دلار و 71.5 دلار قرار دارد.
روز چهارشنبه نرخ تورم مصرف کننده، شاخص بهای خرده فروشی و شاخص بهای تولیدکننده در انگلستان، یک معیار از تورم در منطقه یورو و شروع ساخت خانه در آمریکا اعلام می شود اما مهمترین رویداد این روز مشخص شدن نتیجه نشست سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا و سخنان رییس بانک مرکزی پس از نشست است. انتظار می رود در این نشست نرخ های بهره 0.25 درصد پایین آورده شود. سخنان آقای پاول پس از نشست احتمالا حاوی نکات مهم است و سرمایه گذاران تلاش خواهند کرد سرنخ هایی از مسیر سیاست های پولی بانک مرکزی در سال آینده در این سخنان پیدا کنند. شاید سال آینده بانک مرکزی تنها دو تا سه بار نرخ های بهره را پایین آورد. اقدامات ترامپ و تاثیر این اقدامات بر بازارها و اقتصاد بر تصمیم بانک مرکزی تاثیر خواهد گذاشت. اگر فشارهای تورمی رشد کند بانک مرکزی نمی تواند نرخ های بهره را خیلی پایین آورد و این یک اتفاق بسیار منفی خواهد بود.
روز پنجشنبه در انگلستان بانک مرکزی نشست سیاستگذاری خواهد داشت و انتظار می رود در این نشست نرخ های بهره 0.25 درصد پایین آورده شود. در این روز همچنین وضعیت بازار کار آمریکا در هفته جاری، نرخ رشد اقتصاد این کشور در سه ماهه سوم و شاخص فعالیت های تولیدی فدرال رزرو کانزاس اعلام می شود. این داده ها بسیار مهم هستند و بر سیاست های پولی بانک مرکزی تاثیر می گذارند.
روز جمعه نشست سیاستگذاری بانک مرکزی چین برگزار می شود و در انگلستان وضعیت خرده فروشی مشخص خواهد شد. همچنین وضعیت درآمد و مصرف شخصی و یک معیار مهم از تورم یعنی پی سی ایی که بسیار مورد توجه بانک مرکزی است در آمریکا منتشر خواهد شد.
مشاهده می شود که هفته پیش رو یک هفته بسیار مهم است و انتظار می رود محتوای گزارش ها و تصمیم بانک های مرکزی برخی ابهام ها را از میان ببرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.