هفته پیش نشست سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا سبب کاهش ریسک پذیری سرمایه گذاران شد زیرا به نظر می رسد این نهاد بیش از حد درباره تورم نگران است و فعلا قصد ندارد نرخ های بهره را پایین آورد. این درحالیستکه بانک مرکزی اروپا و چند بانک مرکزی دیگر نرخ ها را اخیرا پایین آورده اند. موضع گیری بانک مرکزی آمریکا سبب نگرانی شده و بر بی ثباتی افزوده است. در مطلب حاضر به تقویم اقتصاد جهان در هفته پیش رو، وضعیت تعدادی از بازارها و برخی نکات درباره سرمایه گذاری اشاره شده است.
بورس24 : هفته گذشته عملکرد دو شاخص نزدک و استاندارد اند پورز در بورس آمریکا مثبت و عملکرد شاخص متوسط صنعتی داوجونز منفی بود. دو رویدادی که هفته پیش بیشترین تاثیر را بر بازارها داشتند یکی گزارش نرخ تورم آمریکا مربوط به ماه قبل بود و دیگری سخنان رییس بانک مرکزی پس از نشست سیاستگذاری این نهاد. هر دو رویداد روز چهارشنبه رخ دادند البته روزهای پنجشنبه و جمعه نیز داده هایی از اقتصاد آمریکا منتشر شد که بر بازارها تاثیر گذاشت.
هفته پیش عملکرد بازار نفت و شاخص دلار مثبت بود و قیمت مس و روی نیز بالا رفت. روز جمعه در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان قیمت هر بشکه نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب در سطح 82.6 دلار و 78.5 دلار قرار گرفت. رقم شاخص دلار در پایان معاملات 105.5 بود و قیمت هر تن مس و روی به ترتیب در محدوده 9780 دلار و 2800 دلار قرار گرفت.
در حال حاضر پیش بینی هایی که درباره افق سیاست های پولی بانک مرکزی آمریکا، وضعیت اقتصاد چین، سرنوشت تنش های ژئوپلیتیک و نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مطرح می شود بیشترین تاثیر را بر بازارها دارند. داده هایی که از اقتصادهای بزرگ منتشر می شود مبنای تصمیم گیری بانک های مرکزی است و آنها بر مبنای این داده ها درباره نرخ های بهره تصمیم می گیرند.
در نشست هفته پیش بانک مرکزی آمریکا این سیگنال ارسال شد که این نهاد سال جاری تنها یک بار نرخ های بهره را پایین خواهد آورد. این سیگنال اثرات منفی بر بورس و برخی بازارهای دیگر گذاشت. سناریوی به تعویق افتادن کاهش نرخ های بهره سبب نگرانی سرمایه گذاران می شود. هدف بانک مرکزی از به تعویق انداختن کاهش نرخ های بهره مهار مطمئن تورم است اما نرخ های بالای بهره اثرات بسیار منفی بر اقتصادها دارد.
احتیاط بیش از حد زیاد بانک مرکز آمریکا یعنی بالا نگه داشتن نرخ های بهره ریسک رکود را بالا می برد و به شرکت ها لطمه وارد می کند. برخی تحلیلگران معتقدند بانک مرکزی باید از مدتی قبل کاستن نرخ های بهره را شروع می کرد. در هر حال عملکرد بورس آمریکا سال جاری میلادی مثبت بوده زیرا سرمایه گذاران معتقدند بانک مرکزی در ماه های آینده کاستن نرخ های بهره را شروع می کند. آنها همچنین شاهد انتشار گزارش های مثبت از عملکرد و چشم انداز شرکت های بورس هستند. تحلیلگران معتقدند بانک مرکزی باید هر چه زودتر کاستن نرخ های بهره را شروع کند.
هفته پیش رو
این هفته مجموعه ای از داده های مهم از اقتصاد آمریکا، چین و اروپا منتشر می شود و نیز نشست سیاستگذاری بانک مرکزی چین و بانک مرکزی انگلستان برگزار خواهد شد. انتظار می رود هیجان هایی در بازارها مشاهده شود البته رویکرد اکثر سرمایه گذاران این است که منتظر بمانند تا از ابهام ها کاسته شود.
تقویم اقتصاد جهان
فردا چهار داده مهم از اقتصاد چین منتشر خواهد شد: شاخص قیمت مسکن، تولید صنعتی، سرمایه گذاری ثابت و خرده فروشی. این داده ها بر رفتار سرمایه گذاران در بازارهای مختلف بویژه بورس چین و بازار مواد خام تاثیر می گذارند. هفته پیش تغییرات قیمت فلزات پایه زیاد نبود و قیمت ها در سطوح بسیار پایین تر از چند هفته قبل نوسان کرد. هیجانی که تا چند هفته پیش وجود داشت تا اندازه زیادی از میان رفته زیرا داده ها از اقتصاد چین منفی است و چالش های اقتصاد این کشور باقی مانده اند. از سوی دیگر رشد مصرف این فلزات در سال های آینده به تدریج رخ خواهد داد. دیدگاه ها درباره افق بلندمدت بازار مثبت است. در این روز همچنین شاخص فعالیت های تولیدی امپایراستیت نیویورک منتشر می شود و یکی از مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره اقتصاد و تورم سخن خواهد گفت.
روز سه شنبه در آمریکا تغییرات ذخیره نفت در هفته گذشته، وضعیت خرده فروشی، تولید صنعتی و موجودی انبارها مشخص خواهد شد. هفته پیش عملکرد بازار نفت مثبت بود اما افق بازار در ماه های آینده کمی منفی شده زیرا از یک سو انتظار می رود بر عرضه افزوده شود و از سوی دیگر به دلیل ضعف اقتصاد چین و بالا باقی ماندن نرخ های بهره در آمریکا رشد تقاضا محدود خواهد بود. در بلندمدت یعنی سال های آینده نیز دیدگاه اژانس بین المللی انرژی درباره مصرف نفت و قیمت ها مثبت نیست. از دید این نهاد در پایان دهه کنونی رشد مصرف متوقف می شود و طی سال های پیش رو پیوسته بر عرضه افزوده خواهد شد در نتیجه شاهد رشد شدید مازاد ظرفیت تولید خواهیم بود. البته دیدگاه اوپک درباره رشد تقاضای جهانی برای نفت بسیار مثبت است. این سازمان معتقد است رشد تقاضا چند دهه آینده ادامه پیدا خواهد کرد.
روز چهارشنبه نرخ تورم، شاخص بهای تولیدکننده و شاخص قیمت خرده فروشی انگلستان اعلام می شود.
روز پنجشنبه دو بانک مرکزی بزرگ یعنی بانک مرکزی چین و بانک مرکزی انگلستان نشست سیاستگذاری خواهند داشت. بعید است در این نشست ها تغییری در نرخ های بهره اعمال شود. در انگلستان هنوز تورم بالا محسوب می شود و بانک مرکزی ترجیح داده منتظر بماند تا وضعیت اقتصاد مشخص تر شود. در چین دولت تدابیر فراگیر برای حمایت از اقتصاد اتخاذ نکرده و بانک مرکزی نیز فعلا قصد ندارد اقدامات بزرگ انجام دهد. در این روز همچنین وضعیت بازار کار آمریکا در هفته گذشته، موارد شروع ساخت مسکن و تعداد مجوزهای ساخت مسکن اعلام می شود. در آلمان شاخص بهای تولیدکننده اعلام می شود. وضعیت بازار مسکن و بازار کار آمریکا بر بازارهای مختلف تاثیر خواهد گذاشت.
روز جمعه وضعیت خرده فروشی در انگلستان و وضعیت بخش خدمات و تولید کارخانه ای در آمریکا، منطقه یورو و انگلستان در ماه جاری مشخص می شود. این داده ها مقدماتی هستند. پیش بینی شده این هفته شاخص دلار رشد خواهد کرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.