Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

در شرایطی به مصاف معاملات نخستین روز کاری هفته می‌رویم که بازار چهارشنبه با وجود قرار گرفتن شاخص روی سطح مقاومتی 2.2 میلیون واحدی با رگه‌هایی از تقاضا آغاز کرد و انصافا هم بد پیش نرفت اما با رسیدن به نیمه دوم معاملات و تحت تاثیر قرار گرفتن در روزهای پایانی هفته، مقداری عرضه‌ها افزایش یافت و در نتیجه شاخص کل به نقطه ابتدایی خود متمایل شد. نکته مهم اینکه، بازار به مثبت روزهای اخیر برای خروج از آن فضای سنگین و کسل‌کننده نیاز داشت و حالا با اولین ...

رویارویی معامله‌گران خوش‌بین و بدبین

الهه شعبانی -  بورس24 : در شرایطی به مصاف معاملات نخستین روز کاری هفته می‌رویم که بازار چهارشنبه با وجود قرار گرفتن شاخص روی سطح مقاومتی 2.2 میلیون واحدی با رگه‌هایی از تقاضا آغاز کرد و انصافا هم بد پیش نرفت اما با رسیدن به نیمه دوم معاملات و تحت تاثیر قرار گرفتن در روزهای پایانی هفته، مقداری عرضه‌ها افزایش یافت و در نتیجه شاخص کل به نقطه ابتدایی خود متمایل شد. نکته مهم اینکه، بازار به مثبت روزهای اخیر برای خروج از آن فضای سنگین و کسل‌کننده نیاز داشت و حالا با اولین مقاومت کوتاه‌مدتی خود درگیر شده و باید دید برای امروز قدرت گذر از این سد را دارد یا خیر. ارزش معاملات خرد مجددا کمی افت کرده و همه می‌دانیم که بازار برای رسیدن به سطوح بالاتر و رشد قیمت‌ها نیاز به برگشت ارزش معاملات به سطوح بیش از 10 هزار میلیارد تومانی دارد.

در بازار چهارشنبه رویایی دو طیف از معامله‌گران را داشتیم. طیف اول معتقدند بازار اصلاح سنگینی (فارغ از اعداد و ارقام شاخص) داشته و به کمک گزارش‌های 3 ماهه، اخبار مجامع و اخبار و تحولات برخی از صنایع به روند اصلاحی خود خاتمه داده و به مرور پله‌های ترقی را طی خواهد کرد. البته بواسطه رفتار اخیر دولت و بی‌اعتمادی شکل گرفته، ابتدای این مسیر کُند و همراه با تردید بوده ولی به‌مرور روند بازار و عرضه و تقاضا سر و شکل بهتری خواهد گرفت. اما ...

اما طیف دیگری از فعالین بازار معتقدند که با وجود ارزندگی و جذاب بودن قیمت‌ها، خبری از حرکت رو به جلوی قدرتمند نیست و هنوز اصلاح خاتمه نیافته است. آنها اعتقاد دارند که دولت با فضایی که در اقتصاد و به ویژه در بورس رقم زده، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین برده و لذا بازار به مدت زمان بیشتری برای فشرده شدن فنر و فراموشی اتفاقات تلخ اخیر نیاز دارد. انصافا هیچکدامیک از دیدگاه‌ها را نمی‌توان غیرمنطقی دانست اما به‌هر جهت به دلیل جذابیت قیمت‌ها این امیدواری وجود دارد که دست‌کم افت خاصی در بازار نداشته باشیم و در یک حالت میانه، بازار برای مدتی به روند نوسانی و تحرکات در سهام و صنایع کوچک ادامه داده تا کمی زور او برای حرکت بعدی در صنایع بزرگ تقویت شود.

در مورد ماجرای نرخ خوراک، زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد که نرخ خوراک تعدیل شده و از 7 هزار تومان به 6 هزار تومان کاسته می‌شود. اما به نظر تنها یک تخفیف برای شرکت‌های متانولی و نهایتا تولیدکنندگان اوره در نظر گرفته خواهد شد و بعید است دولت بی‌پول و بی‌منطق (بدون توجه به صرفه و صلاح شرکت‌ها و صرفا در راستای جبران کسری بودجه) و از ترس اثرات رشد قیمت بنزین و سایر حامل‌های انرژی از مواضع خود عقب‌نشینی کند. برخی معتقدند این دیدگاه دولت، ممکن است در آینده نه‌چندان دور به سراغ سایر صنایع هم برود و لذا به نظر باید نقش بخش خصوصی و حاکمیت خصوصی در این ماجرا پررنگ‌تر شود و خیلی نمی‌توان بی‌تفاوت نشست و نظاره‌گر رفتار گردن‌کلفتِ اقتصاد کشور بود !!

و نکته آخر اینکه، تصمیمات اخیر این سیگنال را برای فعالین اقتصادی فرستاد که حتی به فرض توافق که تقریبا ابعاد آن هم برای همه روشن است، دولت با کسری بودجه سنگینی مواجه خواهد بود و این یعنی چاپ پول، رشد نرخ ارز، تورم و تغییر نرخ تسعیر ارز از 28 به 38 هزار تومان از رگ گردن به بازارها نزدیک‌تر است. آنوقت است که شاید دولت حریف جریان پولی نشده و موج دیگری از افزایش قیمت‌ها را در تمامی بازار داشته باشیم. شک نکنید این بار حتی تصمیمات نهاد ناظر هم نخواهد توانست ترمز رشد بازار را بگیرد !

اما به سراغ بازار برویم. بازاری که آغاز بدی نداشت. اما در یک ساعت پایانی به دلیل قرار گرفتن در روزهای پایانی هفته کمی پُر عرضه شد و حالا به مصاف هفته سوم تیر می‌رود. به نظر بازار در نیمه نخست این هفته فضایی نوسانی داشته باشد اما به مرور با رسیدن اخبار مجامع و رسیدن گزارش 3 ماهه برخی از شرکت‌ها، فضای بهتری را رقم خواهد زد.  

2) جدول بررسی آخرین وضعیت شاخص‌ها، بازار، نوسانات بازارهای جهانی و منحنی ارزش معاملات :

ارزش معاملات

منحنی

3) سر تیتر خبرهای سیاسی و اقتصادی اخبار و شایعات بازار :  

* وزیر امور خارجه با بیان اینکه هفته‌هاست گفت‌وگوهایی را با ۳ کشور اروپایی شروع کرده‌ایم، گفت: گفت‌وگوها ناظر بر این است که بتوانیم از سوءتفاهم‌ها عبور کرده و در مسیر تعامل و همکاری بهتر قرار بگیریم. روابط ما با روسیه علیه هیچ طرفی نیست. ما در جنگ اوکراین در کنار هیچ یک از طرفین جنگ نیستیم.

* رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: همکاری آژانس با ایران ادامه دارد، اما در سطحی که می‌خواهم، نیست. وضعیت توافق هسته‌ای با ایران «دشوار» است. تلاش‌ها در خصوص توافق هسته‌ای در حال حاضر به بن بست رسیده است، پیشرفت چندانی حاصل نشده است. در ماه مارس به ایران سفر کردم و «مسائل معلق زیادی» در مورد توافق وجود دارد.

* رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: پیش‌بینی ما این است برنامه هفتم از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ آغاز شود و پایان آن سال ۱۴۰۶ خواهد بود البته ممکن است طبق نظر مجلس شروع برنامه از ۱۴۰۳ باشد. انتظار این است که در چند ماه آینده احتمالاً دو یا سه ماه آینده کار رسیدگی به برنامه در مجلس تمام شود و ما حداکثر تا آخر شهریور بتوانیم برنامه را دریافت کنیم، باید بودجه سال ۱۴۰۳ را بر اساس قانون برنامه هفتم تنظیم کنیم. هدف‌گذاری‌مان این است که بتوانیم تا پایان دوره برنامه هفتم تورم را به تدریج به گونه‌ای کاهش دهیم که در سال پایانی برنامه تورم یک رقمی شود و به ۹.۵ درصد برسد. نرخ رشد نقدینگی هم که حدود ۳۰ درصد است باید به ۱۳.۵ درصد کاهش پیدا کند.

* رییس سازمان بورس گفت: با توجه به تغییراتی که در وزارت صمت صورت گرفته، در مورد عرضه "خودروی سواری" در بورس کالا باید دوباره رایزنی شود. وی همچنین از نهایی شدن برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی تا آخر تیرماه خبر داد و افزود: زمان و نحوه تخصیص سود سهام عدالت به تقسیم سود شرکت‌ها بستگی دارد.

* رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: کمیسیون صنایع در حال پیگیری درخواست انجمن صنایع پتروشیمی از طریق ریاست مجلس یعنی آقای قالیباف است تا موضوع در جلسه سران قوا پیگیری شود.

* مدیرعامل گروه سایپا با بیان اینکه شاسی بلند شهری زوتی DL5 از سال آینده با موتور هیبرید برقی عرضه می‌شود، گفت: با توجه به ظرفیت تولید 250 هزار دستگاه خودرو در پارس‌خودرو، این مجموعه بدون شک می‌تواند بزرگترین خودروساز ایرانی در بازارهای صادراتی شود. پارس‌خودرو به دلیل ظرفیت و پتانسیل بالایی که دارد، می‌تواند در میان خودروسازان داخلی بیشترین میزان صادرات را داشته باشد؛ در این میان قرارداد صادرات خودروP90 با یکی از کشورها منعقد شده است. تیموری از قرارداد تولید موتورهای هیبریدی با یکی از بهترین شرکت‌های چینی خبر داد.

4) بررسی صنایع :

* در گروه پالایشی با وجود رسیدن تعدیل مثبت خوب شرکت‌ها در گزارش‌های 12 ماهه اما معاملات نسبتا ضعیف و بی‌رمقی را شاهد هستیم. طی روزهای اخیر شرکت پالایش نفت لاوان در حالی سود هر سهم خود در پایان سال مالی 1401 را در سطوح 5.246 ریالی اعلام کرده بود که در یک شفاف‌سازی خبر از تعدیل مثبت 1.144 ریالی (ناشی از تسعیر بدهکاران ارزی) داد. بنابراین سود شرکت با رشد نزدیک به 22 درصدی به 6.390 ریال رسیده و لذا P/E پیش از مجمع شرکت به 4.6 واحد رسیده است ! البته بازار کمی نگران افت سود پالایشی‌ها در 3 ماه نخست سال جاری است. چراکه کرک اسپرد فرآورده‌های اصلی در بهار و تابستان سال گذشته بواسطه درگیری روسیه و اوکراین به سطوح بی‌سابقه‌ای رسید اما پس از آن در نیمه دوم سال افت کرد. بنابراین احتمالا شرکت‌ها قابلیت تکرار آن سود در کوارتر نخست را نداشته باشند. اما عبور پالایشی‌ها از گردنه سخت گزارش فصل بهار و در آینده حذف دلار 28,500 تومانی، می‌تواند امید را به اردوی این گروه بازگرداند. فراموش نکنیم که P/E پالایشی‌ها با برگزاری مجامع یک بار دیگر تعدیل خواهد شد و اثرات ضعف احتمالی گزارش‌های 3 ماهه پوشش داده خواهد شد.

* در گروه بیمه شاهد تحرکات مثبت در برخی از نمادها هستیم. در واقع با به حاشیه رفتن سهام بزرگ، برخی از پول‌های فعال در بازار، در مسیر سهام متوسط و کوچکتر قرار گرفته‌اند. البته این موضوع الزاما به معنای ارزندگی این دست سهام نیست اما به هر جهت حضور نقدینگی و پویایی نسبی بازار بهتر از رکود فراگیر است. در این گروه بیمه معلم با افزایش تقاضا به مقاومت 306 تومانی نفوذ کرد اما در محدوده 339 – 340 تومانی با سقف اردیبهشت ماه درگیر خواهد شد و چنانچه از این سد سرسخت گذر نماید، فضا برای پیشروی تا کانال 400 تومانی هموار خواهد شد. در سوی دیگر اتکای را داریم که پس از اصلاح بیش از 30 درصدی اخیر، به روند نزولی خود خاتمه داده و میل به تثبیت در کانال 700 تومانی دارد. P/E سهم کمی تند است اما به هر جهت حرکت آرام سهم به سمت تارگت 850 تومانی محتمل خواهد بود. و در نهایت به بیمه کوثر اشاره داشته باشیم که علاوه بر شرایط تکنیکی خوب، از نظر بنیادی و P/E هم شرایط قابل دفاعی دارد. بیمه کوثر برای صدور سیگنال خرید نیاز به گذر پر قدرت از سد 400 – 405 تومانی دارد.

* در گروه حمل و نقلی بعد از کد به کد روزهای اخیر در نماد حآفرین، روز گذشته به یکباره افزایش تقاضا در این نماد و تشکیل صف خرید میلیونی را داشتیم. قبلا به این نکته اشاره شد که شرکت ریل پرداز نو آفرین اگر قصد مشارکت و حضور سهامداران در افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم سهام را دارد، می‌بایست در روند حرکتی سهم تحرکاتی ایجاد نماید و به نظر این اتفاق هم از روزهای اخیر آغاز شده باشد. لذا با توجه به برگشت سهم به سطوحی بالاتر از حمایت از دست رفته 380 تومانی، می‌توان رشد سهم و حرکت به سمت تارگت اول 450 تومانی را انتظار داشت. همزمان با تحرکات مثبت در حآفرین، حریل هم با افزایش تقاضا همراه شده است. شاید دلیل این موضوع، حضور سهامدار عمده مشترک (ارزش آفرینان فدک) در هر 2 شرکت باشد. حریل برای برگشت به سقف 420 تومانی نیاز به گذر پر قدرت از سد 355 تومانی دارد. در این گروه حسینا را هم باید زیر نظر داشت.

* در گروه زراعت هم در برخی از نمادها شاهد تحرکات مثبت هستیم. افزایش نرخ شیرخام و همچنین بحث افزایش سرمایه در برخی از شرکت‌ها سبب شده تا بخشی از نقدینگی بازار در مسیر جریانات این گروه قرار بگیرد. از زکوثر آغاز می‌کنیم که پس از رشد خوب اخیر، حد فاصل دو سطح 2.500 – 2.900 تومان در نوسان است. بدیهی است زکوثر در صورتی که هر یک از این سطوح را بشکند، در ادامه همان مسیر را ادامه خواهد داد و البته به نظر خروج از فضای فوقانی محتمل‌تر از فضای تحتانی باشد. در سوی دیگر زقیام را داریم که پس از اصلاح از مرز کانال 400 تومانی تا قیمت‌های کمتر از 300 تومان، همزمان با تشکیل واگرایی مثبت با قیام خریداران همراه شده است. به نظر این رشد تا سطوح 340 تومانی ادامه داشته باشد و در ادامه با اصلاحی موقت دیگر، رالی اصلی در زقیام آغاز گردد. در کنار 2 نماد یاد شده، سیمرغ و سپید هم گزینه‌های جذابی برای نوسان‌گیری خواهند بود.

* در تک سهم‌ها، اشاره به وتوشه داشته باشیم که روز چهارشنبه پر حجم بود. تا قیمت‌های درصد مثبت پیشروی کرد اما حقوقی به سرعت صف تقاضا را عرضه کرد ! وتوشه از نظر بنیادی شرایط خوبی داشته و گویا عده‌ای حقیقی و حقوقی در حال جمع‌آوری شناوری سهم از بازارند. به لحاظ تکنیکی، به نظر موج اصلاح قیمتی در وتوشه خاتمه یافته باشد. لذا احتمالا کمی دست به دست شدن سهم در این نقاط را داشته باشیم اما پس از آن مسیر برای حرکت وتوشه تا تارگت حداقلی 1.070 – 1.100 تومانی هموار خواهد شد.

5) بررسی گزارش عملکرد ماهانه شرکت‌ها:

* در گروه سیمانی، سفانو یکی از خوب‌های بازار است که بواسطه شرایط بنیادی مناسب، فاصله خاصی با سقف تاریخی 10.200 تومانی 2 ماه اخیر ندارد. شرکت سیمان فارس‌نو در خرداد ماه به درآمد فروش 1,126 میلیارد ریالی دست یافته که نسبت به ماه قبل 25 درصد کاهش را نشان می‌دهد. اما جمع مبلغ فروش شرکت در دوره 3 ماهه به 3,365 میلیون ریال گزارش شده که افزایش 88 درصدی را نسبت به دوره مشابه سال گذشته نشان می‌دهد. سیمان فارس‌نو در خرداد ماه 95,116 تن سیمان را به فروش رساند که افزایش 5 درصدی را نسبت به اردیبهشت و افزایش 24 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد؛ همچنین میانگین نرخ فروش این محصول نسبت به ماه قبل افزایش 10 درصدی داشته و این اتفاق اثر مثبتی بر حاشیه سود شرکت خواهد داشت. گفتنی است، در معاملات بورس کالا، آخرین نرخ فروش سیمان تیپ 2 فارس‌نو 11,446 ریال به ازای هر کیلو بوده است.

* اما سیمان خوزستان دیگر شرکت خوش‌بنیاد گروه سیمانی است که طی 4 – 5 سال اخیر بواسطه تحولات مثبت، رشد خوب و پایداری را تجربه کرده و کماکان افق روشنی دارد. شرکت سیمان خوزستان در خرداد ماه به درآمد فروش 2,137 میلیارد ریالی دست یافته که نسبت به اردیبهشت 110 درصد افزایش را نشان می‌دهد. جمع مبلغ فروش شرکت در دوره 3 ماهه فصل بهار به 4,880 میلیارد ریال رسیده که افزایش 38 درصدی را نسبت به دوره مشابه سال گذشته نشان می‌دهد. سخوز در خرداد 173,007 تن سیمان را به فروش رساند که افزایش 44 درصدی را نسبت به ماه گذشته و افزایش 50 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است؛ همچنین میانگین نرخ فروش این محصول نسبت به ماه قبل با افزایش 20 درصدی گزارش شده است. در معاملات بورس کالا، آخرین نرخ فروش سیمان تیپ ۲ فله ۷،۷۴۰ هزار ریال بوده است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24