هنوز مشخص نیست که سرنوشت دلار 28،500 تومانی فرزین، همان سرنوشت دلار 4،200 تومانی جهانگیری خواهد بود یا خیر.
بورس24 : شاخص کل هفته خود را با منفی سنگین آغاز کرد و با کاهش 56،819 واحدی مجددا به کانال 1،500 سقوط کرد و به 1،590،495 واحد رسید. طی روز جاری اغلب نمادهای بزرگ و همچنین نمادهای دلاری منفی بودند. عقب نشینی حدود 3،000 تومانی دلار و ابهام در سیاست های ارزی بانک مرکزی ناشی از تغییر مدیریت را می توان از عوامل منفی امروز بازار برشمرد.
فولاد، کگل، فملی، فارس و کچاد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. در فرابورس آریا، زاگرس، صبا، شگویا و فغدیر بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس را به نام خود ثبت کردند.
طی روز جاری، آخرین معامله حدود 28% از نمادهای بازار (195 نماد) در محدوده مثبت و مابقی (505 نماد) در محدوده مثبت انجام شد. همچنین شاهد خروج پول بیش از 240 میلیارد تومانی از صندوق های با درآمد ثابت بودیم.
ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم طی روز جاری 9،993 میلیارد تومان بود.
بررسی بازار بدهی
میانگین نرخ معاملات اسناد خزانه اسلامی طی روز جاری به شرح ذیل است:
از نرخ ها چه خبر؟
سخن پایانی
آخر هفته های پر ماجرای بازارهای مالی همچنان ادامه دارد. پنجشنبه گذشته و پس از استعفای علی صالح آبادی از ریاست بانک مرکزی، محمدرضا فرزین سکاندار قانونگذار بازار پول شد و در مصاحبه های اولیه خود طبق روال رؤسا و مسئولین قبلی، قیمت دلار را غیرواقعی خواند و برنامه های خود را برای مدیریت بازار ارز و تثبیت قیمت آن ارائه نمود.
پس از سخنان رئیس جدید بانک مرکزی و ابهامی که در آینده شرکت های دلاری وجود دارد، دلار تا مرز 40 هزارتومان عقب نشست و بازار سرمایه نیز با منفی روز جاری به آن پاسخ داد. ابهامات در بازار ارز هر روز، به جای کاهش و شفاف تر شدن، به سمت عدم شفافیت و چند نرخی شدن پیش می رود و هنوز مشخص نیست که سرنوشت دلار 28،500 تومانی فرزین، همان سرنوشت دلار 4،200 تومانی جهانگیری خواهد بود یا خیر. اگرچه باز هم مطابق روال معمول و گذشته، سخنرانی ها و مطالبی پیرامون تفاوت ماهوی این دو نرخ منتشر شده است، اما باید دید در عمل آیا تفاوتی خواهند داشت و یا راه رفته و آزموده شده، دوباره طی خواهد شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.