افزایش نرخ سود بانکی می تواند بازی پانزی بانکها را شدت ببخشد و فشار مضاعفی را بر شبکه بانکی وارد کند و بازارهای مالی دیگر نظیر بازار سرمایه و بازار بدهی نیز از این امر بی نصیب نخواهند ماند.
بورس24 : شاخص کل طی روز جاری با کاهش 8،813 واحدی مجددا وارد کانال 1،400 هزار واحد شد و به 1،492،095 واحد رسید. صنعت خودرو که در ابتدای بازار کار خود را با منفی آغاز نموده بود، در میانه راه برگشت و در پایان بازار در برخی نمادها با صف خرید نیز همراه بود.
فولاد، شستا، فملی، میدکو و کگل بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. در فرابورس شگویا، شراز، فغدیر، فرابورس و دی بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس را به نام خود ثبت کردند.
طی روز جاری، آخرین معامله حدود 45% از نمادهای بازار (318 نماد) در محدوده مثبت و مابقی (387 نماد) در محدوده مثبت انجام شد. همچنین شاهد خروج پول حدود 50 میلیارد تومانی از صندوق های با درآمد ثابت بودیم.
ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم طی روز جاری 5،005 میلیارد تومان بود.
بررسی بازار بدهی
میانگین نرخ معاملات اسناد خزانه اسلامی طی روز جاری به شرح ذیل است:
از نرخ ها چه خبر؟
سخن پایانی
همانطور که در روزهای قبل گفته شد، دلار محرکی قوی برای رشد شاخص و بازار سرمایه است و با رشد نرخ دلار از محدوده 360 هزار ریال تا 390 هزار ریال، شاخص کل و بازار را نیز با خود همراه نمود. اما ادامه این مسیر به تثبیت نرخ دلار و همچنین چشم انداز روشنی برای رشد آتی آن نیاز دارد و ابهامات پیش روی بازار نیز می بایست کمرنگ تر شود. طی روز جاری و با دیدار وزیر امور خارجه با نخست وزیر انگلستان، دوباره صحبت هایی از احیای برجام مطرح شد که شاید برای اتکا کردن خبر مهمی نباشد، اما اثری کوتاه مدت و ضعیف بر نرخ دلار گذاشت و آن را به کانال 380 هزار واحد هل داد.
این روزها خبرهایی از تغییرات در نرخ سود بانکی به گوش می رسد و هر روز با خبرهایی این موضوع تقویت می شود. این در حالی است که نرخ سود غیررسمی بانک ها در محدوده 24% قرار دارد و نرخ مصوب سود، 18% درصد است. افزایش نرخ سود بانک ها با هدف کنترل نرخ دلار و تورم، به نظر خیال خامی است که بارها تکرار شده و اثری نداشته و کسی هم قرار نیست از تاریخ درسی بگیرد. در روزهایی که نرخ بهره در بازار بدهی به مرز 29% و 30% رسیده است، افزایش نرخ سود بانکی می تواند بازی پانزی بانک ها را شدت ببخشد و فشار مضاعفی را بر شبکه بانکی وارد کند و بازارهای مالی دیگر نظیر بازار سرمایه و بازار بدهی نیز از این امر بی نصیب نخواهند ماند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.