سرب به فلزات شاخص کامودیتی بلومبرگ افزوده شد. بدین ترتیب این فلز در کنار سایر فلزات همچون مس، روی و آلومینیوم در محاسبات شاخص قرار داده شده است. در پی این خبر، قیمت سرب رشد ده درصدی در هفته گذشته داشت.
بورس24 :سرب به فلزات شاخص کامودیتی بلومبرگ افزوده شد. بدین ترتیب این فلز در کنار سایر فلزات همچون مس، روی و آلومینیوم در محاسبات شاخص قرار داده شده است. در پی این خبر، قیمت سرب رشد ده درصدی در هفته گذشته داشت. اگر چه سرب حدود یک درصد وزن در شاخص خواهد داشت، اما به دلیل متوازنسازی صندوقهای سرمایهگذاری، انتظار میرود توسط مدیران سرمایهگذاری مورد اقبال قرار گیرد. از سوی دیگر میزان موجودی سرب در انبارها به کمینه خود در سال های اخیر رسیده است.
بلومبرگ میانگین پنج ساله نقدشوندگی و دادههای مربوط به معاملات آن ها را بررسی میکند تا مشخص کند کدام کامودیتی و با چه وزنی در شاخص لحاظ شوند. کامودیتی منتخب باید هم برای اقتصاد جهانی مهم باشند و هم برای بازارهای مالی دارای اهمیت باشند. بر اساس بیانیه بلومبرگ، تولید جهانی سرب در پنج سال گذشته به اندازه کافی رشد داشته است که شایستگی آن را داشته باشد تا در شاخص لحاظ گردد.
با توجه به عمر کوتاه باطریهای فعلی اسید سربی، همچنان تقاضای این فلز پایدار است. بر اساس پیش بینی انجمن بینالمللی سرب و روی (ILZSG)، عرضه سرب همگام با تقاضا افزایش یافته است، تولید جهانی سرب تصفیهشده از کمتر از 10 میلیون تن در سال 2010 به 12.4 میلیون تن در سال گذشته افزایش یافته است.
عرضه سرب در اروپا به دلیل آسیب دیدن کارخانه استولبرگ آلمان به دلیل سیل، توقف واردات از روسیه به دلیل تحریمها و بسته شدن کارخانههای ذوب در ایتالیا به شدت کاهش یافته است. همچنین انجمن بین المللی سرب و روی به کاهش تولید در آمریکای شمالی، ترکیه، کره جنوبی و استرالیا اشاره کرده است. اورهال کارخانه ذوب نیراستار نیز تولید را برای دو ماه در سه ماهه چهارم میلادی متوقف کرده است. این انجمن کسری عرضه سال جاری 83 هزار تن و سال آتی را 42 هزار تن برآورد کرده است که خود عاملی برای افزایش قیمت است.
از سوی دیگر، موجودی LME بسیار پایین است و 27 هزار تن است که کمتر از یک روز مصرف جهانی است. پریمیوم قراردادهای آتی سه ماهه نسبت به ماه گذشته به 48.50 دلار در هر تن افزایش یافته است که بیشترین رقم پریمیوم در سال جاری بوده است. با این حال، پیش بینی می شود که کسری اروپا و امریکا با صادرات چین جبران شود. در حالی که چین طی سال های 2017-2020 واردکننده فلز سرب بوده است، اما سال گذشته به جرگه صادرکنندگان پیوسته است. صادرات چین در 9 ماهه اول سال جاری بیش از 92 هزار تن بوده است. براساس پیش بینی انجمن جهانی سرب و روی، این فلز به دو دلیل خرید صندوقهای سرمایهگذاری جهت متوازنسازی پرتفوی خود که عملکردی مطابق شاخص فلزات داشته باشند و فصل سرما که دوره اوج تقاضا باطری و سرب در نیمکره شمالی است، قیمت سرب در ماه های پیش رو روند قیمتی صعودی خواهد داشت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.