سال گذشته نتیجه یک نظرسنجی از مردم (عموم جامعه) نشان داد از هر ۱۰۰ نفر حدود ۳۰ نفر تمایل دارند در بازار زمین و مسکن سرمایه گذاری کنند.
بورس24 : سال گذشته نتیجه یک نظرسنجی از مردم (عموم جامعه) نشان داد از هر ۱۰۰ نفر حدود ۳۰ نفر تمایل دارند در بازار زمین و مسکن سرمایه گذاری کنند.
این نظرسنجی می گفت اگر شما پول کافی برای سرمایه گذاری داشتید آن را در کدام بازار سرمایه گذاری می کردید؟
اکثریت مردم در جواب این پرسش اعلام کردند: بازار ملک.
بعد از این بازار، بازارهای ارز و سکه گزینه های مورد علاقه مردم برای سرمایه گذاری معرفی شدند.
اما چرا بازار ملک تا این حد برای مردم جذاب است و به شکل دقیق تر، دلیل اشتهای بسیار زیاد مردم برای سرمایه گذاری ملکی چیست؟
جواب این سوال را باید در نرخ بازدهی بازار مسکن جستجو کرد.
بازار مسکن در بلندمدت سرمایه گذارانش را از زمین بلند می کند.
این جمله را افراد سن بالا بعضا در دورهمی های خانوادگی خود به فرزندان شان می گویند و به آنها توصیه می کنند ملک بخرند.
آمارها از رشد قیمت مسکن و تورم عمومی این حرف بزرگان فامیل را تایید می کند و پاسخی است به علت اشتیاق بالای مردم برای ورود به این بازار.
از سال ۹۰ تا کنون قیمت مسکن ۱۷ برابر شده است در حالی که قیمت سایر کالاها و خدمات ۸ برابر شد.
نرخ اول همان نرخ رشد بلندمدت قیمت مسکن و نرخ دوم نیز همان تورم عمومی است.
مقایسه این دو نرخ می گوید قیمت واقعی مسکن طی دهه گذشته ۹ برابر یا ۱۰۰۰ درصد رشد کرده است.
معنای این ارقام آن است که سرمایه ملکی افراد در ۱۰ سال گذشته نه تنها در برابر تورم آب نشده که ارزش واقعی آن چندین برابر هم شده است.
مالکان با این نوع سرمایه گذاری می توانند دارایی های خود و آینده شان را در برابر تورم ایمن کنند.
تورم مثل خوره، قدرت خرید مردم را از بین می برد.
مثلا کسی که سال ۹۰، هزار تومان سرمایه داشته و با آن می توانسته ۱۰۰۰ واحد کالا خریداری کند، امروز با همان ۱۰۰۰ تومانش می تواند فقط ۱۲۵ واحد کالا بخرد چون قیمت آن کالا ۸ برابر شده در حالی که سرمایه آن فرد هیچ افزایشی پیدا نکرده است.
اما اگر سال ۹۰، آن فرد ۱۰۰۰ تومان در بازار ملک سرمایه گذاری کرده بود ارزش سرمایه ملکی او امروز ۱۷ هزار تومان بود. پس با توجه به اینکه قیمت آن ۱۰۰۰ واحد کالا امروز بخاطر تورم ۸ هزار تومان شده، فردی که سرمایه گذاری ملکی کرده می تواند با قدرت خرید ناشی از سرمایه ملکی اش، ۲۰۰۰ واحد کالا خریداری کند.
همانطور که این مقایسه ساده نشان می دهد، ملک افراد را در برابر تورم گارانتی می کند.
طی ۱۰ سال گذشته، در چند مقطع قیمت واقعی مسکن کاهش پیدا کرد. درست بعداز جهش قیمت مسکن، سال بعد از آن میزان افزایش قیمت مسکن از تورم کمتر می شود که به معنی افت قیمت واقعی است.
اما در بلندمدت، رشد قیمت واقعی مسکن مثبت است.
کارشناسان اقتصادی درباره این مزیت بازار مسکن برای سرمایه گذاری بلندمدت معتقدند دولت ها در طول سال های اخیر برای کنترل تورم کالاها و خدمات، اقدام به واردات کالاهای مختلف کردند تا عرضه در برابر تقاضا افزایش یابد و جلوی رشد قیمت گرفته شود.
اما چون زمین و مسکن وارداتی نیست در نتیجه کمبود عرضه در برابر تقاضای سرمایه ای هنگام تورم بالا باعث رشد قیمت واقعی می شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.