Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

تحولات اخیر در شاخص های اقتصاد چین سبب شده سرمایه گذاران در بازار مواد خام نگران شوند و این نگرانی منطقی است. قیمت فلزات پایه در هفته های اخیر تا اندازه ای کاهش یافته و قیمت سنگ آهن سقوط کرده است. حالا پرسش اصلی این است که ..

بازار مواد خام در معرض تهدید چین!

بورس24 : نوسان قیمت فلزات پایه در روزهای اخیر بزرگ نبوده اما شاهد افت قیمت ها هستیم. تحولاتی در اقتصاد چین رخ داده که سبب شده خوشبینی های پیشین کاهش یابد. در مطلب حاضر به برخی جنبه های این تغییر اشاره می کنیم. درک وضعیت اقتصاد چین اهمیت بالا دارد زیرا این کشور مصرف کننده بزرگ مواد خام است. امروز قیمت فلزات پایه عموما کاهش یافته و قیمت مس در محدوده 9450 دلار قرار دارد.

اقتصاد چین در سه فصل نخست سال جاری میلادی در مقیاس سالانه 9.8 درصد رشد کرده و در نظرسنجی خبرگزاری رویترز اقتصاددان ها پیش‌بینی کرده اند سال آینده نرخ رشد دومین اقتصاد بزرگ جهان 5.5 درصد خواهد بود. امسال نرخ رشد حدود 8 درصد است. اختلال ها در عرضه، کمبود برق و رشد قیمت مواد خام موانع اصلی رونق تولید در چین هستند. شاخص کایکسین از فعالیت های تولیدی در چین در ماه گذشته، 50.6 اعلام شده و این بالاترین رقم در ۴ ماه گذشته است و علت رشد سریع تر فعالیت ها، تقاضاست.

اما همانطور که بیان شد کمبود برق و رشد هزینه‌ها بر تولید فشار وارد می‌کند. اوایل سال جاری میلادی وضعیت بخش تولید چین خوب بود اما شرایط اخیراً تغییر کرده است. کمبود برق حاصل کاهش زغال سنگ و استانداردهای سختگیرانه زیست محیطی سبب شده بازده کارخانه‌ها لطمه بخورد. بررسی فعالیت شرکت‌های کوچک‌تر و صادرات محور در مناطق ساحلی چین نشان می دهد تقاضای داخلی خوب بوده زیرا موارد ابتلا به کرونا کاهش یافته اما تقاضای خارجی تحت فشار بوده زیرا همه گیری در برخی کشورها ادامه دارد.

ماه گذشته سفارش های جدید برای صادرات برای سومین ماه پی در پی کاهش یافت. اقتصاددان ارشد گروه کایکسین اینسایت می گوید: "بطور خلاصه، بخش تولید کارخانه ای ماه قبل وضعیت کمی بهتر داشت اما عواملی که در برابر رشد اقتصاد مانع به وجود می‌آورند باقی هستند." هزینه دروندادها ماه قبل سریع‌ترین رشد را از ماه دسامبر سال ۲۰۱۶ داشت زیرا هزینه انرژی و حمل و نقل افزایش پیدا کرد. همچنین ماه قبل برای سومین ماه پی در پی کارخانه‌ها به حذف فرصت های شغلی اقدام کردند. دولت برای کمک به بخش تولید برخی اقدامات را انجام داده است اما شیوع کرونا در بسیاری از مناطق مرکزی و غرب چین لطمات جدی به فعالیت‌های اقتصادی وارد می‌کند.

ضروری است بین کنترل همه گیری و حفظ فعالیت‌های اقتصادی در سطح معمول توازن برقرار شود. یکی از تحلیلگران می گوید: "ریسک رکود تورمی در چین طی دو فصل آینده بالا است زیرا هزینه کارخانه‌ها با سرعت بالاتری در حال رشد است و کمبود برق به رشد اقتصاد لطمه می زند." رکود تورمی یعنی فعالیت های اقتصادی ثابت باقی می‌ماند اما نرخ تورم در حال افزایش است. این واژه نخستین بار در دهه ۱۹۷۰ به کار برده شد. در آن زمان شوک نفتی به دورانی طولانی از قیمت‌های بالا منجر شد اما نرخ رشد اقتصاد کاهش یافت.

در چین شاخص بهای تولیدکننده ماه سپتامبر در مقیاس سالانه سریع‌ترین رشد را از اکتبر سال ۱۹۹۶ داشت. همزمان چند بانک بزرگ به دلیل کمبود برق رقم پیش بینی رشد اقتصادی چین را پایین آورده اند. یکی از اقتصاددان ها می گوید وضعیت کنونی سبب شده دولت نتواند برنامه های بزرگ حمایتی اجرا کند. اجرای این برنامه‌ها تقاضا برای برق را بالا می‌برد و به کمبود آن شدت می بخشد. از سوی دیگر کمبود برق باعث شده کارخانه ها چند روز در هفته تعطیل باشند و این به اقتصاد ضربه می زند. بدین ترتیب اقتصاد چین در چند ماه آینده تحت فشار عوامل مختلف قرار دارد و دولت برنامه‌های بزرگ حمایتی اجرا نخواهد کرد.

جهان همیشه مشاهده کرده که چین با اجرای برنامه های حمایتی از مشکلات اقتصادی عبور کرده اما حالا شرایط مانند قبل نیست. عامل بعدی که از رشد اقتصاد می‌کاهد کاهش فعالیت در بخش ساخت و ساز است. در چند ماه اخیر این بخش در مرکز توجه قرار گرفته زیرا شرکت اورگراند و دیگر شرکت‌های فعال در حوزه ساخت و ساز برای پرداخت بدهی های خود با مشکل مواجه هستند. رشد اقتصاد چین تا اندازه زیادی به رونق بخش ساخت و ساز وابسته است.

تحولات اقتصاد چین یکی از عوامل مهم است که بر بازار انواع مواد خام تاثیر می گذارد زیرا این کشور بزرگ ترین مصرف کننده بسیاری از مواد خام است. در گذشته اقتصاد چین موتور خروج اقتصاد جهان از رکود بوده اما حالا شرایط در حال تغییر است زیرا از نرخ رشد اقتصاد این کشور کاسته می‌شود و سال آینده نرخ های رشد در اقتصادهای بزرگ به ارقام قبل از همه گیری کرونا باز خواهد گشت. اختلال ها در زنجیره بین المللی تامین و ضعف عرضه مواد خام دو عامل مهم دیگر هستند.

در زیر نمودار تغییرات شاخص ترکیبی شانگهای در بورس چین در دوازده ماه اخیر نشان داده شده است:

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24