مدتی است قیمت بیت کوین در محدوده ٣٠ هزار تا ۴٠ هزار دلار در نوسان است. سوالی که همواره مطرح بوده این است که زمان مناسب برای ورود به بازار ارزهای دیجیتالی چه وقت است و آیا تغییراتی که در هفته های اخیر رخ داده از جمله سرکوب بیت کوین از سوی دولت چین، به معنای پایان بازار ارزهای دیجیتالی است؟ به رغم افت قیمت ها ..
بورس24 : قیمت بیت کوین و تعداد دیگری از ارزهای دیجیتالی مدتی است نوسانهای محدود داشته و تحلیلگران معتقدند پس از گذشتن این دوره، نوسان قیمتها قابل ملاحظه خواهد بود. بازار ارزهای دیجیتالی تحت تاثیر اخبار مثبت و منفی قرار دارد و طی هفته های گذشته به رغم انتشار اخبار مهم، قیمت بیت کوین همچنان بین ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار در نوسان است.
در هفته های گذشته اقدامات دولت چین برای سرکوب بیتکوین یک عامل بسیار مهم بوده که بر قیمتها تأثیر گذاشته است. روز گذشته بانک مرکزی چین در اقدامی جدید خواستار تعطیلی شرکتی شد که به تامین خدمات نرمافزاری برای تراکنشهای مجازی مظنون بود. در بیانیه ای که از سوی دفتر بانک مرکزی چین در پکن منتشر شد همچنین به شرکتها دستور داده شد دیگر خدمات وابسته به ارزهای دیجیتالی را ارائه ندهند.
این اقدام تازه ترین اقدام برای سرکوب بازار ارزهای دیجیتالی در چین است. سال ۲۰۱۳ پکن به ارائه کنندگان خدمات پرداخت دستور داد استفاده از بیت کوین را متوقف کنند. سال ۲۰۱۷ فروش توکن ها ممنوع شد و سال ۲۰۱۹ اعلام شد کارگزاری های ارزهای دیجیتالی همچنان هدف قرار خواهند گرفت. یک واقعیت این است که هرگاه پکن علیه بازار ارزهای دیجیتالی اقدام می کند پس از مدتی از شدت سختگیری ها کاسته می شود اما به نظر می رسد این بار همه چیز فرق دارد.
ماه می چین به بانک های بزرگ و ارائه کنندگان خدمات پرداخت دستور داد خدمات مرتبط با ارزهای دیجیتالی را متوقف کنند. ماه قبل تعداد زیادی از کسانی که به استفاده از ارزهای دیجیتالی برای انجام اقدامات غیرقانونی متهم بودند دستگیر شدند. در ماه جاری میلادی تاکنون بخشی بزرگ از ماینرهای بیت کوین فعالیت شان را در چین متوقف کردهاند زیرا دولت به دنبال سرکوب شدید تمام فعالیتهای مرتبط با بیت کوین و تراکنش های آن است.
یکی از تحلیلگران می گوید: "چین هر آنچه می تواند انجام میدهد تا تضمین کند بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتالی از سیستم مالی و اقتصاد این کشور حذف شده اند."
نظریه های مختلف
حالا این پرسش مطرح است که چرا اکنون چین علیه ارزهای دیجیتالی اعلام جنگ کرده است؟ یک نظریه این است که اقدامات هفتههای اخیر دولت چین علیه بیت کوین بخشی از حرکت فراگیرتر دولت چین به سمت قانون گرایی در آستانه سالگرد تشکیل حزب کمونیست در این کشور است. آنها مایلند با هرگونه رفتار غیرمطلوب مقابله کنند. از دید حاکمیت چین، ارزهای دیجیتالی همواره معادل اقدامات غیرقانونی بوده اند. در گذشته برخی اقدامات غیرقانونی با بیت کوین انجام شده و در خاطره ها باقیست. حالا که توجه به ارزهای دیجیتالی و سرمایه گذاری در آنها افزایش یافته دولت چین نسبت به موضوع حساس شده است.
نظریه دیگر این است که دولت چین در حال رفع تمامی موانع در برابر گسترش استفاده از یوان دیجیتالی است. ایده یوان دیجیتالی از سال ۲۰۱۴ مطرح بود اما اخیرا برنامه مربوط به آن با سرعت بیشتر در حال اجراست. یکی از تحلیلگران می گوید: "بخشی از اقدامات دولت چین و بانک مرکزی این کشور در سرکوب بیت کوین حاصل این است که پکن میخواهد تضمین کند ارز دیجیتالی بانک مرکزی به شکل گسترده مورد پذیرش قرار خواهد گرفت. البته همچنین دولت مایل است بر تمامی تراکنشهای مالی در اقتصاد نظارت داشته باشد. یوان دیجیتالی به دولت چین امکان می دهد بهتر تمامی تراکنشهای را ردگیری کند."
اما یک واقعیت این است که یوان دیجیتالی و بیت کوین مستقیما رقیب هم نیستند و با هم فرق دارند. از دید برخی تحلیلگران، انگیزه اصلی پکن جلوگیری از خروج سرمایهها از طریق استیبل کوین ها و ارزهای دیجیتالی است.
یک خبر خوب این است که به رغم شدت پیدا کردن سرکوب بیت کوین در چین قیمت این ارز دیجیتالی ثابت باقی مانده است و این نشان میدهد تاثیر اقدامات دولت چین به تدریج کاهش یافته و سرکوب انجام شده علیه بیت کوین در بلندمدت به نفع بازار است. اگر هدف چین از میان بردن بیت کوین از طریق توقف فعالیت ۵۰ درصد ماینرها و جلوگیری از تراکنش ها بود این هدف تحقق نیافته است. بر عکس، تابآوری بیت کوین به اثبات رسیده است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند اقداماتی نظیر آنچه چین در هفتههای اخیر انجام داده و خبرهای با محتوای منفی، به تدریج اثر کمتری بر بازار این ارز و دیگر ارزهای دیجیتالی خواهند داشت. همه شاهد گسترش بازار هستند و برخی دولت ها در حال بررسی موضوع تدوین مقررات برای بازار ارزهای دیجیتالی هستند.
در زیر نمودار تغییرات قیمت و ارزش بازار بیت کوین در شش ماه اخیر نشان داده شده است:
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.