شرکت فولاد آلیاژی ایران با ظرفیت تولید ۵۵٠ هزارتن انواع فولاد آلیاژی در حال فعالیت است. پروژه توسعهای یزد ١ با هدف تولید ٣۵٠ هزار تن شمش فولادی و ٣٠٠ هزار تن فولاد آلیاژی ظرفیت تولید شرکت را بیش از ٢ برابر افزایش داده و به ١.٢ میلیون تن میرساند. با توجه به پیشرفت ۵٩ درصدی این پروژه زمان بهره برداری انتهای سال ١۴٠٠ برآورد می گردد...
بورس24 :
شرکت فولاد آلیاژی ایران با ظرفیت تولید 550 هزارتن انواع فولاد آلیاژی در حال فعالیت است. پروژه توسعهای یزد 1 با هدف تولید 350 هزار تن شمش فولادی و 300 هزار تن فولاد آلیاژی ظرفیت تولید شرکت را بیش از 2 برابر افزایش داده و به 1.2 میلیون تن میرساند. با توجه به پیشرفت 59 درصدی این پروژه زمان بهره برداری انتهای سال 1400 برآورد میگردد. همچنین شرکت در مرحله انعقاد قرارداد ساخت " احداث کارخانه کلاف و وایر به ظرفیت 400 هزار تن در جوار واحد فولاد سازی " است. لازم به ذکر است "فولاد آلیاژی مشمول قیمت گذاری نیست" و این مساله یکی از مهمترین مزایای شرکت محسوب میشود.
نقاط قوت شرکت فولاد آلیاژی ایران
- در اختیار داشتن دوازده شرکت و پروژه در زنجیره فولادی
- عدم الزام قیمت گذاری در شمش فولاد آلیاژی
- افزایش تولید بیش از دو برابری از سال 1401
- ساخت کارخانه کلاف و وایر در جوار فولاد سازی
- دو عرضه اولیه در سالهای 1400 و 1401
- پذیرش شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در بازار سرمایه
- پذیرش شرکت فولاد شاهرود در بازار سرمایه
عرضه اولیه شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در سال 1400: این شرکت در فرابورس ایران پذیرش شده است و مطابق با اظهار نظر مدیرعامل شرکت عرضه اولیه آن تا انتهای سال جاری انجام خواهد شد.
شرکت فولاد آلیاژی ایران مالکیت 25 درصدی شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان را در دست دارد. شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان علاوه بر واحد آهن اسفنجی و ساخت واحد گندله سازی، با هدف تکمیل زنجیره تولید سرمایهگذاریهای مناسبی در تولید سنگ آهن و کنسانتره، آهن اسفنجی، شمش فولادی و ورق گرم انجام داده است.
عرضه اولیه فولاد شاهرود در سال 1401: این شرکت در فرابورس ایران پذیرش شده است و پیشبینی میشود پس از بهره برداری طرحهای توسعه و حداکثر در اواسط سال 1401 عرضه اولیه شود.
آهن و فولاد غدیر ایرانیان مالکیت 54 درصدی این شرکت را در اختیار دارد. پروژه شرکت فولاد شاهرود با افزایش سه برابری تولید شمش فولاد القایی و با ظرفیت 200 هزار تن در سال 1400 به بهرهبرداری میرسد.
مفروضات استفاده شده در پیشبینی شرکتها
نرخ شمش فولاد و ورق گرم در سال 1400 به ترتیب 600 و 950 دلار فرض شده و با توجه به وضعیت فعلی با اندکی کاهش برای سالهای 1401 و 1402 در نظر گرفته شده است.
بر اساس ابلاغیه جدید بورس کالا نحوه قیمت گذاری محصولات فولادی از 80 درصد فوب دریای سیاه به میانگین هفتگی قیمتهای جهانی تغییر یافته است.
شمش فولاد آلیاژی به صورت تاریخی ضریب 1.76 نسبت به شمش فولادی دارد.
قیمت انرژی در سال 1400 معادل 270 درصد رشد داده شده و از سال 1401 متناسب با نرخ تورم افزایش یافته است.
سایر مفروضات به شرح زیر است:
صنایع معدنی نوظهور کویر بافق
محدوده معدنی آنومالی شمالی و میشدوان چهارمین معدن بزرگ تولید سنگ آهن بعد از سنگان، گل گهر و چادرملو است. باطله برداری در این محدوده به پایان رسیده و شرکت فعالیت خود را با ظرفیت 7 میلیون سنگ آهن خام آغاز کرده است. "بر اساس آمار ایمیدرو در دوماهه ابتدای سال 1400 بیش از 900 هزار تن تولید داشته است"
شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق با هدف افزایش سود آوری شروع به ساخت دو واحد کنسانتره جمعا به ظرفیت 4 میلیون تن نموده است که در سالهای 1401 و 1403 به بهرهبرداری میرسند. کنسانتره این شرکت تامین کننده گندله سازی فولاد غدیر ایرانیان خواهد بود.
برآورد تولید و فروش بخش معدن: سود خالص با فرض حاشیه سود 15% محاسبه گردیده است.
صورت سود و زیان برآوری واحد تولیدی کنسانتره شرکت صنایع معدنی نوظهور بافق به شرح زیر است.
سود خالص شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق و سهم غدیر ایرانیان به شرح جدول زیر برآورد میگردد:
سهم غدیر ایرانیان با فرض تقسیم 50 درصدی محاسبه گردیده است.
آهن و فولاد گل گهر
طرح توسعه 3 میلیون تن ورق گرم در سال 1402 به بهرهبرداری میرسد و به این ترتیب 3.3 میلیون تن آهن اسفنجی تولیدی شرکت به شمش و سپس به ورق گرم تبدیل میشود که ضمن کاهش بهای تمام شده تولیدی، سود آوری شرکت را با جهش رو به رو نموده و حاشیه سود را به حدود 50 درصد افزایش خواهد داد.
افزایش دستمزد در سال 1402 ناشی از افزایش تعداد نیروی کار به دلیل بهرهبرداری از واحد تولید شمش و ورق گرم است.
افزایش در سربار تولیدی نیز ناشی ازاستهلاک طرح توسعه 3 میلیون تنی ورق گرم است.
تفاوت در بهای تمام شده مواد اولیه سال 1402 در جداول بالا ناشی از افزایش 10 درصدی سایر هزینهها به دلیل بهرهبرداری از طرح ورق است.
صورت سود و زیان برآوردی شرکت آهن و فولاد گل گهر به شرح زیر است:
سود غدیر ایرانیان با فرض تقسیم 50 درصدی محاسبه شده است.
فولاد شاهرود
شرکت فولاد شاهرود با ظرفیت تولید 200 هزارتن میلگرد آغاز به کار نموده و با بهرهبرداری از فاز اول تولید شمش به ظرفیت 100 هزارتن در جهت کاهش بهای تمام شده تولید گام برداشته است. این شرکت در فاز دوم اقدام به راه اندازی خط تولید شمش به بیش از 2 برابر ظرفیت فعلی نموده است که در سال 1400 مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. " با بهرهبرداری از طرح توسعه 200 هزار تنی ظرفیت تولید شرکت سه برابر شده و همزمان با افزایش سود آوری شرکت وارد بورس خواهد شد. "
تولید شرکت فولاد شاهرود در سال 1399 در شمش و میلگرد به ترتیب 61 و 114 هزار تن بوده است.جهت برآورد سود و زیان شرکت فولاد شاهرود از شرکت غلتک سازان سپاهان، برای مقایسه استفاده شده است. شرکت غلتک سازان سپاهان ظرفیت تولید 120 هزارتن شمش را دارد. حاشیه سود ناخالص و خالص شرکت فسازان بر اساس صورت مالی سال 1399 به ترتیب 15 و 11 درصد است که برای شرکت فولاد شاهرود این نسبت ها به ترتیب 13 و 9 درصد در نظر گرفته شده است.
سهم غدیر ایرانیان با فرض تقسیم 80 درصدی محاسبه گردیده است.
آهن و فولاد غدیر ایرانیان
افزایش ظرفیت تولید، بهرهبرداری از طرح توسعه گندله بهاباد و پذیرش شرکت در بازار سرمایه تنها بخشی از نقاط قوت شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان است. سرمایهگذاریهای این شرکت در حوزه سنگ آهن، کنسانتره و واحدهای دیگر فولادسازی به ثمر نشسته است و فولاد شاهرود در وضعیت مناسبی قرار دارد.
این شرکت با اجرای طرح توسعه، ظرفیت آهن اسفنجی خود را در سال گذشته به یک میلیون تن رسانده است و با اجرای فاز دوم توسعه، ظرفیت تولید آهن اسفنجی انتهای سال 1400 به 1.2 میلیون تن میرسد. همچنین با بهرهبرداری از واحد گندله سازی بهاباد در سال 1401 ضمن کاهش بهای تمام شده تولید آهن اسفنجی، شرکت از مزیت فروش گندله و سودآوری آن نیز بهرهمند میگردد.
دلیل تفاوت در مبلغ مواد مستقیم مصرفی در جدول بهای تمام شده و جدول مواد اولیه مصرفی ناشی از بهرهبرداری از خط تولید گندله است که با توجه به فروش بخش مازاد گندله بهای تمام شده بیشتر از مبلغ گندله مصرفی است. افزایش دستمزد ناشی از افزایش تعداد نیروی کار به دلیل بهرهبرداری از واحد گندله سازی است. افزایش در سربار تولیدی نیز ناشی از استهلاک طرح توسعه گندله بهاباد است.
تفاوت درآمد سرمایهگذاری سال 1399 در جدول سود و زیان و جدول درآمدهای سرمایهگذاری، ناشی از شناسایی سود سایر سرمایهگذاریها در صورت مالی سال 1399 است.
شرکت فولاد آلیاژی ایران
شرکت فولاد آلیاژی ایران با ظرفیت تولید 550 هزارتن انواع فولاد آلیاژی در حال فعالیت است. که با بهره برداری از پروژه یزد 1 با ظرفیت 350 هزار تن شمش فولادی و 300 هزار تن فولاد آلیاژی در انتهای سال 1400 ظرفیت تولید شرکت به 1.2 میلیون تن افزایش مییابد.
میزان بهرهبرداری از خط تولید شمش آلیاژی و شمش فولادی یزد 1 در سال اول 50 درصد ظرفیت فرض شده است.
عمده بهای تمام شده تولید مربوط به خرید آهن اسفنجی است. با توجه به مالکیت فولاژ در شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، تامین مواد اولیه به سهولت انجام میپذیرد و ریسکی درخصوص تامین مواد اولیه برای شرکت وجود ندارد.
افزایش دستمزد در سال 1401 ناشی از افزایش تعداد نیروی کار با بهره برداری از پروژه یزد 1 است.
افزایش در سربار تولیدی نیز ناشی از استهلاک طرح توسعه یزد 1 است.
درآمد سرمایهگذاری شرکت فولاد آلیاژی ایران، از سود تقسیمی شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان است. با فرض تقسیم 80 درصد سود در آهن و فولاد غدیر ایرانیان سهم فولاژ به شرح زیر برآورد میگردد:
صورت سود و زیان برآوردی شرکت فولاد آلیاژی ایران به شرح زیر است:
بهای تمام شده طرح توسعه یزد 1 با لحاظ هزینه بهره ساخت 255 میلیون یورو برآورد شده است که با نرخ 7 درصد بازپرداخت خواهد شد. افزایش در هزینه مالی شرکت به دلیل بهرهبرداری از این طرح است.
ارزش گذاری
با فرض تقسیم سود 80 درصدی و قیمت 14،640 فولاژ در تاریخ 06/04/1400، شرکت P/E برابر با 4 دارد و با توجه به رشد 100 درصدی سود واقعی طی دو سال آتی، ارزنده است.
تحلیل حساسیت
سود هر سهم سال 1400 با مفروضات پایه معادل 3،174 ریال است. عوامل اثر گذار بر سود هر سهم سال 1400 و تغییرات هر یک به شرح زیر خواهد بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.