شرکت کارخانجات داروپخش در تابستان سال ١٣۴٢ با همکاری شرکت انگلیسی Allen&Hanburys افتتاح شد و در سال ١٣٧١ سهام شرکت توسط سازمان تامین اجتماعی از وزارت بهداشت خریداری شد که در تاریخ ١٣٧٧.٠١.٢۴ به صورت سهامی خاص در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسید، این شرکت در تاریخ ١٣٩٧.٠۶.٢٧ در بورس پذیرفته شد. شرکت کارخانجات داروپخش جز شرکت های فرعی شرکت هلدینگ داروپخش( سهامی عام) است...
شرکت کارخانجات داروپخش در تابستان سال 1342 با همکاری شرکت انگلیسی Allen&Hanburys افتتاح شد و در سال 1371 سهام شرکت توسط سازمان تامین اجتماعی از وزارت بهداشت خریداری شد که در تاریخ 1377.01.24 به صورت سهامی خاص در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسید، این شرکت در تاریخ 1397.06.27 در بورس پذیرفته شد. شرکت کارخانجات داروپخش جز شرکت های فرعی شرکت هلدینگ داروپخش( سهامی عام) است.
موضوع فعالیت شرکت عبارتست از تولید، تهیه و واردات داروهای انسانی، دامپزشکی، شیر خشک، غذای کودک، مواد غذائی، لوازم درمانی، آرایشی وبهداشتی، آزمایشگاهی و توزیع و فروش آنها در سراسر کشور، همچنین خرید و فروش مواد اولیه و ارائه خدمات بستهبندی میباشد.
ظرفیت اسمی
دراین قسمت محصولات براساس تعداد ظرفیت تولیدی شرکت دستهبندی شدهاند:
ترکیب سهامداران
ترکیب سهامداران این شرکت هم در جدول زیر آورده شده است، که هلدینگ داروپخش با 83 درصد سهامدار عمده این شرکت می باشد، این شرکت بیش از 70 درصد از محصولات خود را به شرکت توزیع داروپخش میفروشد. محصولات شرکت نیمی داروخانه ای و نیمی مصارف بیمارستانی دارد. ترکیب سهامداران شرکت به شرح جدول زیر میباشد:
پروژه ها، طرح ها و برنامه های توسعه
1) ادامه پروژه بازسازی و نوسازی توزین مرکزی
2) ادامه پروژه بازسازی و نوسازی بخش نیمه جامدات
3)پروژه بازسازی بخش کپسول
4) ادامه پروژه راه اندازی خط سرم آیتک: این خط در سال 1397 شروع به ساخته شدن کرده که طبق گفته شرکت در نیمه دوم سال 1399 با ظرفیت 24 میلیون عدد بطری ظرفیت شرکت از 9.6 میلیون به 33.6 میلیون بطری در سال می رسد. بهره برداری از این خط به دلیل آن که شرکت سازنده دستگاه به علت شیوع بیماری کرونا از اعزام کارشناسان و SAT دستگاه خودداری مینمایند و پیشبینی می گردد در صورت مراجعه کارشناسان شرکت سازنده خط شروع به کار نماید.
درآمد عملیاتی و فروش
براساس شکل پایین بیش از 80 درصد مبالغ فروش شرکت مربوط به قرص، آمپول، شربت و سرم میباشد. مبلغ فروش در طول سالهای اخیر روند صعودی داشته، با توجه به پیشبینی مبنی بر حذف ارز 4200 تومانی و امکان افزایش نرخ فروش، برای مبالغ فروش در سال 99 ، 1400 و 1401 نیز روند صعودی میتوان متصور بود.
بهای تمام شده
در شکل پایین ترکیب بهای تمام شده در دوره شش ماهه سال 99 ارائه شده است، همانطور که مشخص است بیشترین سرفصل بهای تمام شده مواد مستقیم مصرفی با میانگین 70 میباشد و بعد از آن سربار تولید بیشترین سهم را داراست. در گزارش تفسیری مدیریت منتهی به 1399.06.31 آورده شده است که حدودا 50 درصد مواد اولیه مربوط به مواد اولیه وارداتی بوده است که در سالهای گذشته ارز دولتی برای خرید مواد اولیه به شرکت تخصیص داده میشد، مواد اولیه داخلی نیز طبق افزایش نرخ شرکت های فروشنده که شامل: دتماد، پارس آمپول، داروشیشه، شیشه دارویی رازی، شیمی دارویی داروپخش، فرآورده های تزریقی و دارویی ایران، فارمد، بهینه پوشش جم، دارویی ارسطو میباشد تغییر می کند. مواد بسته بندی نیز با افزایش نرخ ارز نیما افزایش نرخ داده می شود.
تجزیه تحلیل صورت سود و زیان
فروش، بهای تمام شده، سود ناخالص، سود خالص، حاشیه سود ناخالص و حاشیه سود خالص شرکت از سال 1379 به بعد نشان داده شده است. حاشیه سود ناخالص شرکت به طور متوسط 40 درصد بوده است، لذا با توجه به چشم انداز تورمی، افزایش نرخ ارز و فرض حذف ارز دولتی از صنعت دارو پیش بینی میشود درآمد و بهای تمام شده رو به رشد بوده و حاشیه سود ناخالص هم روندی مشابه سالهای گذشته داشته باشد. همچنین با توجه به روند تاریخی حاشیه سود خالص شرکت، استراتژیک بودن صنعت دارو و حمایت دولت از این صنعت پیشبینی میشود متناسب با افزایش نرخ خرید مواد موثره دارویی، افزایش نرخ فروش برای حفظ حاشیه سود این صنعت در بلند مدت در دستور کار دولت قرار گیرد.
نمودار P/E، P/S
این سهم در طول سال 99 به طور متوسط P/E، P/S به ترتیب 18.75، 5 بوده است.
صورت سود و زیان
پیش بینی صورت سود و زیان شرکت در سال 1399، 1400 براساس 2 سناریو صورت گرفته است:
- حذف ارز 4،200 تومانی به صورت پلهای و مرحله به مرحله: نرخ ارز 4،200 تومانی برای برخی از محصولات دارویی(عمدتا محصولاتOTC و داروهای غیرضروری و غیرحیاتی) از ابتدای خرداد ماه حذف گردیده است. افزایش نرخ محصولات نیز از ابتدای خرداد نیز اعمال گردیده است لذا در 3 ماهه دوم سال نرخ ارز 5،600 تومان درنظر گرفته شده است. در این سناریو افزایش نرخ از 5،600 تومان به 7،000 تومان برای 6 ماه باقیمانده 99 و نرخ ارز 12،000 تومانی به صورت پله ای و مرحله به مرحله انجام می گیرد. لذا افزایش نرخ کامل محصولات 2 الی 3 سال زمان نیاز دارد. سایر مواد اولیه خصوصا مواد بسته بندی نیز با نرخ دلار نیمایی محاسبه شده است.
- حذف ارز 4،200 تومانی به 17،500 تومان تا پایان سال 1400: در این سناریو با مفروضات تولید و فروش سال 1399، نرخ مواد اولیه مصرفی وارداتی در 6 ماه باقیمانده سال 1399 با نرخ دلار 7،000 تومان و برای سال 1400 با نرخ ارز 17،500 تومان محاسبه شده است.
معرفی مفروضات
- مقدار تولید شرکت برای 6 ماه باقیمانده سال 99 مانند 6 ماه اول سال درنظر گرفته شده است و سال 1400 نیز مشابه سال 99 درنظر گرفته شده است.
- مقدار فروش شرکت تابعی از میزان تولید شرکت در سال 99 و 1400 در نظر گرفته شده است.
- پیش بینی شده است، نرخ فروش محصولات شرکت برای سال 99 و 1400 متناسب با حذف ارز دولتی و حفظ حاشیه سود شرکت افزایش یابد.
- تورم و نرخ افزایش دستمزد سال 99 و 1400 هر دو 30 درصد در نظر گرفته شده است.
- نرخ انرژی برای هر دو سال 40 درصد در نظر گرفته شده است.
- مبلغ هزینه مالی به فروش شرکت 10 درصد در نظر گرفته شده است.
نتیجهگیری
- کارخانجات داروپخش خط تولید جدید برای تولید سرم با ظرفیت 24 میلیون راه اندازی نموده است منتها به دلیل شیوع کرونا این خط هنوز به بهره برداری نرسیده و انتظار می رود در سال 1400 با ظرفیت 50 درصدی تولید نماید.
- از آنجا که نرخ فروش محصولات شرکت برای داخل توسط کمیسیون قیمت گذاری وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تعیین میگردد لذا نرخ فروش این شرکت با حفظ حاشیه سود ناخالص شرکت در سال 99 و 1400 در نظر گرفته شده است.
- با تکمیل بهره برداری از طرح توسعه سرم شرکت و رسیدن به ظرفیت 100 درصدی سود هر سهم شرکت بالغ بر 6.500 ریال خواهد گردید. در براوردهای سودآوری در این گزارش، درصد بهره برداری 50 درصد در نظر گرفته شده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.